Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Συναισθηματική ή σωματική απιστία

Συναισθηματική ή σωματική απιστία

Και τα δύο φύλα ζηλεύουν, όμως τη ζήλια τους αλλιώς την εκφράζουν οι άνδρες και αλλιώς οι γυναίκες.
Σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές, ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Μπήλεφελντ, οι γυναίκες ζηλεύουν πιο συχνά όταν νοιώθουν ότι ο άνδρας τους προσπαθεί απλά και μόνο να φλερτάρει με άλλη γυναίκα.
Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες είναι πιο συγκεκριμένοι: εκφράζουν τη ζήλεια τους, συνήθως, εκ των υστέρων, μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο: όταν, δηλαδή, μάθουν ότι το ταίρι τους έκανε έρωτα με άλλον. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτές οι διαφορές πηγάζουν από την ίδια τη φύση των ανθρώπων.

Η έρευνα
 
Οι Γερμανοί ψυχολόγοι συνέταξαν ερωτηματολόγιο, στο οποίο απάντησαν αρκετές χιλιάδες άνδρες και γυναίκες. Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ποια κατάσταση δεν θα μπορούσαν να αντέξουν και θα επέλεγαν το χωρισμό.
Στις απαντήσεις τους οι περισσότερες γυναίκες απάντησαν πως η πιο δύσκολη κατάσταση γι' αυτές είναι η συναισθηματική απιστία, ακόμα και αν είναι «πλατωνική».
Αντίθετα, οι περισσότεροι άνδρες απάντησαν πως η μαχαιριά που τους πονάει περισσότερο είναι η σωματική - σεξουαλική απιστία.
«Η ερωτική απιστία δεν επηρεάζει αρνητικά την αναπαραγωγική λειτουργία», ισχυρίζονται οι ερευνητές, προσπαθώντας να εξηγήσουν τις διαφορές των δύο φύλων σε αυτό το θέμα. Για τις γυναίκες η απλή σεξουαλική επαφή του άνδρα με κάποια άλλη, δεν πειράζει, επειδή πιστεύουν πως μπορεί να μην σημαίνει και κάτι, να μην έχει μεγάλη σημασία γι' αυτόν.
Αυτή η αντίληψη προέρχεται από την πρωτόγονη εποχή!
Αν τότε, ένας άνδρας ήθελε να χωρίσει τη γυναίκα του, εκείνη ξεκινούσε πόλεμο και μπορούσε να φτάσει μέχρι την αυτοκτονία, ακόμα και να σκοτώσει τα παιδιά της. Στο αρχαίο δράμα υπάρχει το παράδειγμα της Μήδειας.
Αυτός ο αρχέγονος φόβος έχει παραμείνει και στη σύγχρονη γυναίκα.
Όμως, η ανδρική φύση είναι πολύ διαφορετική. Ο άνδρας ενδιαφέρεται περισσότερο για τη σεξουαλική πίστη και σταθερότητα της γυναίκας, γιατί έτσι τεκμηριώνεται η γνησιότητα της πατρότητάς του για τα παιδιά της γυναίκας του. «Αυτό φαίνεται από το γεγονός», υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι, ότι «ακόμα και σήμερα, πολλοί άνδρες δεν θέλουν να μεγαλώνουν οι ίδιοι τα παιδιά που δεν είναι δικά τους».


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα