Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Πέντε κινήσεις κλειδιά που θα κρατήσουν ψηλά το μεταβολισμό σας κάνοντας δίαιτα


Η περίοδος που διανύουμε αποτελεί για τους περισσότερους την κλασσική δίμηνη περίοδο ενασχόλησης με το χάσιμο βάρους. Αυτό φυσικά δεν είναι σωστό, καθώς το να προσέχουμε τι τρώμε και να μην παίρνουμε βάρος θα πρέπει να αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητάς μας καθόλη τη διάρκεια του έτους. 
Δυστυχώς όμως έτσι είναι. Για το λόγο αυτό θα συζητήσουμε κάποιους απλούς αλλά σημαντικούς τρόπους, που θα σας βοηθήσουν να μην δυσκολευτείτε στην προσπάθειά σας, κρατώντας το βασικό μεταβολικό ρυθμό σας, τις καύσεις σας δηλαδή, σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.



1) Μην μειώνεται πολύ την ποσότητα του φαγητού σας
Ο οργανισμός αποτελεί μια απολύτως δυναμική οντότητα. Με άλλα λόγια αντιλαμβάνεται και αντιδράει σε συνθήκες έντονης πείνας. Όταν εσείς λοιπόν στην προσπάθεια σας να ξεφορτωθείτε άμεσα τα κιλά που σας βαραίνουν μειώνεται σημαντικά την ποσότητα που τρώτε καθημερινά, εκείνος προσαρμόζεται στο να τρώει λιγότερα, καίγοντας και λιγότερα. Άρα λοιπόν προσπαθήστε να μην ξεκινάτε πολύ απότομες και στερητικές δίαιτες και να μην μειώνετε δραστικά στην πορεία τις θερμίδες που προσλαμβάνετε, γιατί σίγουρα θα «κολλήσετε».

2) Τρώτε τις ίδιες θερμίδες σε περισσότερα γεύματα
Ο οργανισμός σας προκειμένου να πέψει ένα γεύμα, είτε αυτό είναι ένα φρούτο είτε μια μερίδα φαγητού, καταναλώνει ενέργεια. Η ενέργεια αυτή αυξάνει αυτό που λέμε μεταγευματική θερμογένεση, διατηρώντας το μεταβολισμό σας σε υψηλό επίπεδο. Κατά συνέπεια είναι πολύ σημαντική η οδηγία που συχνά ακούτε από τους διαιτολόγους να λέγεται για πολλά μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα αντί για δύο μεγάλα.

3) Ενισχύστε την πρωτεΐνη στη διατροφή σας
Τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες όπως το κοτόπουλο, το ψάρι, το αυγό, τα γαλακτοκομικά, το κρέας, για να μπορέσει ο οργανισμός σας να τα μεταβολίσει δαπανά υψηλά ποσά ενέργειας. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μας χορταίνουν και περισσότερο, τα τρόφιμα αυτά θα πρέπει να αποτελούν βασικό συστατικό της δίαιτάς σας. Συνδυάζοντάς τα με όσπρια 1 – 2 φορές την εβδομάδα, άφθονα φρούτα και λαχανικά και ελεγχόμενη ποσότητα υδατανθράκων από ψωμί, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες κ.α., έχετε την «ιδανική» δίαιτα.

4) Πίνετε αρκετό νερό
Η κατανάλωση νερού βοηθάει να ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί φυσικής σας αποτοξίνωσης, εμποδίζοντας τη συσσώρευση παραπροϊόντων του μεταβολισμού, τα οποία μπορεί να «μπλοκάρουν» τη σωστή μεταβολική σας λειτουργία.

5) Ασκείστε καθημερινά
Η άσκηση αποτελεί το άλλο μισό της δίαιτας. Βοηθάει στο να διατηρείται ο μεταβολισμός σας σε σταθερά υψηλό επίπεδο, τόσο λόγω ορμονικών εκκρίσεων, όσο και λόγω του ότι με την άσκηση προστατεύετε το μυικό σας σύστημα, μεγιστοποιώντας κατά αυτό τον τρόπο την απώλεια σε λίπος.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα