Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αμβροσία η τροφή των θεών ………….. (impressia)




<< Κάποτε τρεφόμασταν με μια τροφή την οποία ονομάζαμε  ΙΜΠΡΕΣΙΑ >> [IMPRESIA]

Όταν η ύπαρξη μας  δεν είχε τόσο πολύ σωματοποιηθεί σαν οντότητα,
[άνθρωπος  ]…….
Όταν δεν είχε ακόμα εκδηλωθεί  και  [υλοποιηθεί ] το  φυσικό  σώμα στο σημερινό βαθμό που είναι σήμερα, η ενέργεια που χρειαζόταν, δηλαδή << η τροφή >> που χρειαζόταν ,  για να έχει ύπαρξη, ήταν φυσικά  διαφορετική και πιο….. λεπτή.

Σήμερα για την επιβίωση του φυσικού μας σώματος θεωρούμε αναγκαία την φυσική υλική τροφή από την γη, αφού έχομε ένα φυσικό όχημα το οποίο χρειάζεται και ανάλογη ενέργεια για να λειτουργεί.

Είναι όμως έτσι ?
Υπάρχει  μια πολύ επαναστατική ιδέα που λέει  ότι …αυτή είναι μια από τις πολλές υποκειμενικές πεποιθήσεις ή εντυπώσεις , η οποία  είναι καταγεγραμμένη στο υποσυνείδητο μας, και αν και εξυπηρετεί την επιβίωση μας.........Αυτή η πεποίθηση  τελικά  <<χρησιμοποιείτε >> από την αισθησιακή μας διάνοια και από τα ψυχολογικά μας επιπρόσθετα με σκοπό  να …υπάρχουν και να διαιωνίζονται  όπως η... λαιμαργία.
Υπάρχουν πολλές ιστορίες και μύθοι ηρώων, αγίων, και απλών ανθρώπων που αναφέρονται σε αυτό το ζήτημα, και που κατάφεραν και   υπερέβησαν την φυσική  αυτή <<αναγκαιότητα >>.

Ο Στέφανο Ελιο ντα Αννα στο βιβλίο του [ η σχολή των θεών ] αναφέρετε σε αρχαίους πολεμιστές οι οποίοι είχαν απεξαρτηθεί και ψυχολογικά, και βιολογικά, από την εξάρτηση πολλών υποτιθέμενων αναγκαιοτήτων, μεταξύ αυτών και της τροφής,  με αποτέλεσμα να γίνονται ανίκητοι .
 Σαν παράδειγμα αναφέρει τους Σπαρτιάτες στους οποίους αρκούσε ο μέλαν ζωμός  .

.Impresia στα Ρουμανικά σημαίνει εντύπωση, αλλά επίσης  impression  σε πολλές γλώσσες[ αγγλικά ,γερμανικά, γαλλικά κλπ] σημαίνει το ίδιο .
Από αυτή την λέξη πήραν και το όνομα τους οι ζωγράφοι του ιμπρεσιονισμού [impressionismo] οι οποιοι αυτό που ήθελαν με την τεχνοτροπία τους ήταν να αποτυπώσουν την άμεση εντύπωση (impression)……. που προκαλεί ένα αντικείμενο ή μια καθημερινή εικόνα.



Οι γνωστικοί  δάσκαλοι , και πολλοί άλλοι δάσκαλοι του εσωτερισμού ,  ανέφεραν  ότι η  <<εντύπωση>>  είναι  το ανώτερο και σημαντικότερο είδος τροφής για τον άνθρωπο.

 Η λέξη [IMPRESIA] λοιπόν , σχετίζετε πραγματικά  με κάποιο <<είδος τροφής>> το οποίο ….
<< τρώμε με κάποιο τρόπο >> αλλά δεν σπουδαιολογούμε  όσο θα έπρεπε .

Φράσεις όμως που συχνά λέμε  όπως  << αυτό μου κάθετε στο στομάχι>> ή << δεν μπορώ να το καταπιώ>> τις χρησιμοποιούμε συχνά όταν πρόκειται να αναφερθούμε σε πρόσωπα ,ή γεγονότα της καθημερινότητας μας που μας προκαλούν <<ψυχολογική δυσπεψία>> τα οποία όμως πρόσωπα και γεγονότα  τελικά αν εμβαθύνουμε  δεν είναι παρά…..εντυπώσεις  !!!
Στο το θέμα αυτό των εντυπώσεων [ όχι με την ίδια ονομασία ]   αναφέρετε και η  κβαντική φυσική , αλλά και αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν οι αρχαίοι Έλληνες αλλά και άλλοι φιλόσοφοι και δάσκαλοι του εσωτερισμού σε όλο το κόσμο .

Σύμφωνα  με πολλές διδασκαλίες που αναφέρονται σε  ένα διαφορετικό και πιο πνευματικό τρόπο ύπαρξης ,  ο άνθρωπος τρέφετε με διάφορα είδη τροφής, και κορυφαία την πνευματική τροφή .[ υπερούσιος κατά τον Πητερ Ουσπενσκυ ]

Η γνωστική διδασκαλεία  για παράδειγμα αναφέρετε ενδεικτικά σε τρία είδη τροφής,
και αφομοίωσης της ενέργειας  από το περιβάλλον και το σύμπαν …

Α] την κανονική τροφή που παίρνουμε  από την γη ….
Και έχει να κάνη με τα ζωικά ,και φυτικά προϊόντα που η γη παράγει και το νερό .

Στην τωρινή  υπαρξιακή κατάσταση που ζει και κινείτε ο άνθρωπος,  μέσο όρο, μπορεί να ζήσει περίπου ίσως και 50 ημέρες  χωρίς  τροφή, ίσως και λίγο παραπάνω , και 2 με 3 ημέρες περίπου χωρίς νερό .
αυτού του είδους η τροφή επειδή σχετίζετε με την ιδία την φύση και την  γη , υπάρχει η μέριμνα ώστε να μετατρέπετε  η ενέργεια με την βοήθεια του οργάνου του στομάχου .
έτσι αφομοιώνονται και απορροφώνται  τα χρήσιμα στον οργανισμό στοιχεία , και αποβάλλονται τα άχρηστα .

Β] η τροφή που παίρνουμε από τον αέρα…
Είναι το οξυγόνο αλλά και πολλές άλλες ουσίες που βρίσκονται σε αυτό το στοιχείο.
.

Και είναι πιο αναγκαία τροφή από την προηγούμενη.
Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει  πάνω από 2-3 λεπτά μέσο όρο,  χωρίς οξυγόνο.
Επίσης αυτού τους είδους η τροφή επειδή επίσης σχετίζετε με την φύση και  το στοιχείο του αέρα , υπάρχει η μέριμνα ώστε να μετατρέπετε η ενέργεια  με την βοήθεια των πνευμόνων .
Έτσι συκρατούνται τα απαραίτητα και χρήσιμα στοιχεία για τον οργανισμό και αποβάλλονται το διοξείδιο του άνθρακας και κάποια άλλα στοιχεία τα οποία δεν χρησιμεύουν  στον οργανισμό μας .

Γ] η τροφή που παίρνουμε από τις εντυπώσεις………(impression)
Αυτή είναι η πιο σημαντική τροφή  από όλες τις προηγούμενες ….
Σε αυτού του είδους της τροφής δεν υπάρχει μέριμνα από το φυσικό μας σώμα για ένα όργανο που  να μετατρέπει τις …..εντυπώσεις , και αυτό συμβαίνει διότι δεν πρόκειται περί υλικής τροφής όπως είναι τα τρόφιμα, το νερό, και ο αέρας.
 αλλά μια υψηλότερης ποιότητας τροφής……. [περισσότερο πνευματικής,  Η δρογονο  48* ].

 Για την οποία  τροφή επίσης χρειάζεται αντίστοιχο <<όργανο >> που να καταφέρνει να κάνει την μετατροπή.
Αυτό το εργαλείο μετατροπής δεν έχει και δεν μπορεί να μεριμνήσει η φύση να το εγκαταστήσει.
Είναι μια υπαρξιακή κατάσταση  που  πρέπει να  δημιουργήσουμε εμείς σαν πνευματικές οντότητες, συνειδητά μέσα μας.
Αυτή η δυνατότητα ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ…
 ..

Φυσικά μην πηγαίνει το μυαλό μας σε   τίποτα…. παράδοξο,.
Αυτή η υπαρξιακή κατάσταση …. είναι η ΕΠΙΓΝΩΣΗ!!! του εαυτού μας,         Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ !!!

Η ζωή έτσι όπως την καταλαβαίνουμε και την αντιλαμβανόμαστε, έρχεται σε εμάς με την μορφή ..εντυπώσεων !!!  [ Σαμαελ Αουν .Βεορ]

Είναι η εμπειρία,  είναι όλα αυτά που βλέπουμε που ακούμε , αγγίζουμε,  μυρίζουμε , και γευόμαστε [ως αναφορά την αισθησιακή  σχέση μας με το φυσικό κόσμο ].
Όμως επίσης υπάρχουν και άλλες εντυπώσεις  και άλλες ενέργειες που δεν είναι αντιληπτές  από τις φυσικές αισθήσεις .
Όπως τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα,  κραδασμοί, διάφορες δονήσεις , και μαγνητικά πεδία, τα οποία δεν γίνονται όλα  αντιληπτά με τις φυσικές μας αισθήσεις, αλλά  τα οποία επίσης υπάρχουν γύρω μας και μέσα μας σε διαφορετικά επίπεδα και διαστάσεις.
Είναι επίσης αυτά που πιστεύουμε για τον εαυτό μας , για τους άλλους , για τα πράγματα και τα γεγονότα .
Ξέρουμε για παράδειγμα ότι έχουμε μια ένταση στο συναισθηματικό μας  κέντρο,  αλλά ποτέ δεν αυτοπαρατηρούμαστε για να δούμε και να γνωρίσουμε αυτή την συναισθηματική ενεργεία  που μας παρεμποδίζει.
 Έχουμε την πεποίθηση ότι αλλάζοντας το εξωτερικό γεγονός θα αλλάξουμε και το συναίσθημα.
  Αυτό που κάνουμε συνήθως λοιπόν είναι να ψάχνουμε στο φυσικό κόσμο μια απάντηση, ή μια λύση,  μήπως και μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτό το συναίσθημα .
 Ψάχνουμε ανάμεσα στα συμβάντα , και προσπαθούμε  να αλλάξουμε τα γεγονότα και τους άλλους για να προκαλέσουμε μια συναισθηματική αλλαγή μέσα μας .
Θέλουμε να αλλάξουμε όλο τον κόσμο, με την ελπίδα ότι αυτή η συναισθηματική ενόχληση θα μας αφήσει .
Αυτό ως ένα σημείο μπορεί να συμβεί , το αποτέλεσμα όμως είναι  πολύ αδύναμο και κρατάει λίγο .
.Όλα λοιπόν γίνονται για να προκαλέσουμε ευχάριστα και χαρούμενα συναισθήματα , αλλά ποτέ δεν παρατηρούμε τα ίδια τα συναισθήματα ….
Και όμως αν ο άνθρωπος παρατηρούσε τον εαυτό, αν ήταν συνειδητός από τον εαυτό του   έστω για λίγο ..είναι σίγουρο ότι θα συμπεριφερόταν διαφορετικά, διότι θα μπορούσε να μαθαίνει σιγά –σιγά, τι είναι τα συναισθήματα του, και από πού προέρχονται.
Είναι  διαφορετικό το ξέρω,      και διαφορετικό το συνειδητοποιώ.

Όλα αυτά είναι ……….εντυπώσεις .
Και οι εντυπώσεις είναι διαφορετικές μεταξύ τους   …
Διαφορετική σε δόνηση είναι η εντύπωση που έχομε βλέποντας ένα δένδρο με τα μάτια μας, και διαφορετική η εντύπωση σε δόνηση είναι αυτή που οραματιζόμαστε με την φαντασία μας .
Όλη η ζωή έρχεται σε εμάς με μορφή εντυπώσεων
Και οι εντυπώσεις  είναι λεπτά υδρογόνα , τα οποία εφόσον είμαστε συνειδητοί και τα αφομοιώνουμε αυτά  γίνονται λεπτότερα,  και όλο και πιο λεπτότερα, με αποτέλεσμα να τρέφουμε αντίστοιχα και λεπτότερες και πιο πνευματικές πτυχές του εαυτού μας .


*Για παράδειγμα μια εντύπωση του φυσικού κόσμου αντιστοιχεί στο υδρογόνο 48
[ όσα και τα χρωμοσώματα ], καθώς μετατρέπουμε την εντύπωση αυτή μετατρέπετε σε υδρογόνο 24 που αντιστοιχεί στον αστρικό κόσμο .
Ακόμα μια πιο συνειδητή κατάσταση προκαλεί την μετατροπή σε υδρογόνο 12 που αντιστοιχεί στο διανοητικό κόσμο ….κλπ


[Το υδρογόνο είναι το πιο λεπτό και απλό χημικό στοιχειό στην φύση, [αποτελείτε από ένα ηλεκτρόνιο και ένα πρωτόνιο],είναι το ελαφρύτερο χημικό στοιχείο, και  είναι η πιο άφθονη χημική ουσία στο σύμπαν.]


Χωρίς εντυπώσεις ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει ούτε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου.
Ο άρτος της ουσίας [ ο επιούσιος ] είναι οι εντυπώσεις …μετατρεμένες.

Με άλλα λόγια η ίδια η ζωή, η εμπειρία, βιωμένη με συνείδηση ..

 Ο Ουσπενσκυ στην ανάλυση του για την Κυριακή προσευχή αναφέρει….
<<Η λέξη «επιούσιος» δεν υπάρχει στο πιο παλιό ελληνικό και λατινικό κείμενο. Η σωστή λέξη, που αργότερα αντικαταστάθηκε από το «επιούσιος», είναι «υπερούσιος». Το σωστό κείμενο θα έπρεπε να είναι: «Τον άρτον ημών των υπερούσιον δος ημίν σήμερον». «Υπερούσιος», ή «πνευματικός» όπως λένε μερικοί, μπορεί να αναφέρεται σε ανώτερη τροφή, σε ανώτερα υδρογόνα, σε ανώτερες επιδράσεις ή σε ανώτερη γνώση.>>


Προφανώς όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν στο περιβάλλον μας και μέσα στην ψυχολογία  μας ..δεν είναι άσχετα μεταξύ τους …αλλά όλα σχετίζονται.
Σχετίζονται με κάποιο τρόπο που δεν τα καταλαβαίνουμε σαν διανοητικές προσωπικότητες, αλλά μπορούμε να κατανοήσουμε σαν πνευματικά όντα .

Η ψυχολογική θέση που έχουμε, και επιλέγουμε καθημερινά καθορίζει και την ποιότητα της τροφής που θα αφομοιώσουμε  την κάθε στιγμή .

Όσο πιο συνειδητοί είμαστε , όσο ποιο υπαρξιακά εξυψωμένοι είμαστε τόσο και οι ποιότητα της τροφής [φυσικής , συναισθηματικής ,διανοητικής ,πνευματικής ]που μπορούμε να αφομοιώσουμε θα είναι ποιοτικότερη .

Η φυσική τροφή που καθημερινά καταναλώνουμε, έχει θρεπτικές ουσίες τις οποίες ποτέ δεν αφομοιώνουμε διότι δεν είμαστε σε επίγνωση αυτού που κάνουμε όταν τρώμε .

Οι φυσικές τροφές και το νερό  εισέρχονται στον οργανισμό μας εκτός από την υλική τους μορφή επίσης και σαν…… εντυπώσεις .
 Έτσι όταν τρώμε ή πίνομε, έχομε μια εντύπωση για την τροφή πχ αν μας παχαίνει ή όχι , αν είναι υγιεινή ή όχι, αν έχει πολύ χοληστερίνη κλπ, έτσι μαζί με το φυσικό κομμάτι [ θερμίδες, πρωτεΐνες, βιταμίνες ] εισέρχεται και στην ψυχολογία μας και μια εντύπωση, ευχάριστη, δυσάρεστη ή οτιδήποτε.
Η εντύπωση που έχουμε για τα πράγματα , για τους άλλους και φυσικά για τον εαυτό μας, αναπόφευκτα καθορίζει και την ποιότητα της  ζωής  μας
Οι εντυπώσεις  επιβαρύνουν ή και ωφελούν   τον οργανισμό μας πολύ περισσότερο από το ίδιο το φαγητό, και το ίδιο συμβαίνει και με τον αέρα .
Η αναπνοή είναι μια διαδικασία τόσο απλή που ποτέ δεν μας ενδιαφέρει να ερευνήσουμε σχετικά με αυτήν, και δεν χρειάζετε φυσικά .
Θα ήταν όμως πολύ ενδιαφέρον να συνειδητοποιούμαι κάποιες φορές αυτήν την μαγική κίνηση της ζωής .
Αν είμαστε κάποιες φορές συνειδητοί από αυτή την διαδικασία της αναπνοής , η ίδια η συνειδησιακή μας κατάσταση θα μπορούσε να έλξη στοιχεία του αέρα τα οποία θα μας έτρεφαν με πολύ <<ειδικό >> τρόπο .
Έχει ειπωθεί ότι κάποιοι αναπνέουν …φως ! { ? }

Αυτό δεν μπορεί να συμβεί στην μηχανική καθημερινή κατάσταση ασυνειδησίας του ανθρώπου .
Υπάρχουν λοιπόν ουσίες πολύ ευεργετικές και στην τροφή και στον αέρα τις οποίες δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση και  να αφομοιώσουμε διότι δεν έχομε το ανάλογο συνειδησιακό επίπεδο που απαιτείτε για να τις αφομοιώσουμε .

Επίσης υπάρχουν ουσίες που βλάπτουν τον οργανισμό μας, αλλά ο οργανισμός μας δεν μπορεί να διαχειριστεί και να τις αποβάλει όπως θα έπρεπε  .
Αυτά όλα έχουν σαν αποτέλεσμα την ασθένεια , και την ταλαιπωρία του φυσικού μας σώματος .
Έχει μεγάλη σημασία επίσης ο ήχος που θρέφει το συγκινησιακό μας κέντρο.
 η μουσική και ο ήχος επηρεάζει το σώμα μας και την ψυχολογία μας, και δεν χρειάζεται να αναφερθώ στις έρευνες που γίνονται για θεραπευτικούς λογούς .

Όπως επίσης η διανοητική τροφή…… αναμφισβήτητα αυτά που σκεφτόμαστε , αυτά που ακούμε ή διαβάζουμε ή γράφουμε παίζουν σημαντικό ρόλο στην διανοητική μας... θρέψει .
Όλες αυτές οι εντυπώσεις στην  καθημερινότητας μας  είναι πραγματικά καταιγιστικές, υπάρχει μια συνεχή ροή από εντυπώσεις με τις οποίες σχετιζόμαστε,  και αυτό συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα και διαστάσεις εφόσον έχουμε ύπαρξη και αντίληψη .

Είναι σημαντικό λοιπόν να εγκαθιδρύσουμε την δυνατότητα η οποία θα μετατρέπει τις κάθε είδους εντυπώσεις που εισέρχονται στον ψυχισμό μας με οποιοδήποτε τρόπο.
Και αυτή είναι η επίγνωση ………….!
Έτσι αφομοιώνοντας τις εντυπώσεις με επίγνωση, απορροφούμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε ,  θρεφόμαστε με τον άρτον της ουσίας ….τον υπερούσιον….
θα έλεγα την αμβροσία .
Την πνευματική τροφή των θεών.




 Η αμβροσία [ amprosia]
Στην μυθολογία μας  η αμβροσία [amprosia] είναι η τροφή των θεών, και  μοιάζει πολύ με την impresia .
Αυτή την θεϊκή τροφή μπορούμε να την συναντήσουμε σε όλους τους θρύλους στις θρησκείες , και μύθους σε όλο τον κόσμο .
Στις Ινδίες την έλεγαν <<amrita >>
Αρχικά,  η αμβροσία εμφανίστηκε κατά την γέννηση του Διός, και έρεε από το κέρας της Αμάλθειας.
Η αμβροσία δήλωνε την αθανασία και Πίστευαν ότι όπως ο άνθρωπος ζει από την τροφή, έτσι και οι Θεοί διατηρούνταν αθάνατοι μέσω της αμβροσίας.
Εν τούτοις, σύμφωνα με την μυθολογία, μέσω της αμβροσίας  και οι κοινοί θνητοί κατέστησαν αθάνατοι.http://atheatos.blogspot.gr/



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα