Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Μην κοιμάστε πολύ, αυξάνετε την χοληστερίνη σας…


Old-age-sleeping
Ο ύπνος πρέπει να είναι επαρκής και καλής ποιότητας. Οι ηλικιωμένοι όμως που κοιμούνται πολύ, αυξάνουν τη χοληστερίνη τους, επισημαίνει νέα έρευνα. 



Ολλανδοί επιστήμονες συνέκριναν τη διάρκεια του ύπνου και τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης όπως και την αναλογία ολικής προς HDL χοληστερόλη σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 57-97 ετών.


Κανείς από τους εθελοντές δεν έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή για τη χοληστερίνη. Όπως προέκυψε τα άτομα που κοιμόνταν περισσότερες ώρες είχαν υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης.
Ειδικά στους νεότερους, κάτω των 65 ετών, όσες περισσότερες ώρες ύπνου κατέγραφαν τόσο περισσότερο ενισχυόταν ο συσχετισμός.
Αναφορικά με τα άτομα 70 ετών και άνω, η σχέση οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι τα ηλικιωμένα άτομα είχαν διακεκομμένο ύπνο και επομένως λιγότερο χρόνο ύπνου, άρα γι' αυτό είχαν μειωμένα επίπεδα χοληστερόλης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες θεωρείται πιθανό πως όσοι κοιμούνται πολλές ώρες, είναι λιγότερο δραστήριοι, άρα έχουν και αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης. Ακόμη όμως είναι δύσκολο να ερμηνεύσουν τον διακεκομμένο ύπνο με τη χαμηλή χοληστερόλη.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα