Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Αν σ’ αγαπάς, μη...

Τρως τα νύχια σου;  Πίνεις πολύ; Ξενυχτάς; Μήπως κυκλοφορείς πρωί - βράδυ με ψηλά τακούνια;  Ή μήπως ακούς μουσική μόνο στη διαπασών; Αν ναι, μάθε τους κινδύνους που διατρέχεις και κανόνισε την πορεία σου.


Έχοντας μπόλικη θέληση και καταβάλλοντας λίγη προσπάθεια, μπορείς να απαλλαγείς  από συνήθειες που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία σου και χαλάνε την εικόνα σου.


Μην τρως τα νύχια σου

Το άγχος της καθημερινότητας, το στρες και η νευρικότητα οδηγούν πολλούς στο «δάγκωμα» των νυχιών. Από την κακή αυτή συνήθεια μπορεί να προκληθούν μολύνσεις στον οργανισμό, εξαιτίας των ακαθαρσιών που «μαζεύονται» στα νύχια μας και που μπορούν με το δάγκωμα να μεταφερθούν στο στόμα μας. Αν μάλιστα υπάρχει κάποια πληγή στα χείλη ή στο στόμα, τότε θα είναι πιο εύκολο για τα μικρόβια να περάσουν στο εσωτερικό του σώματος.

Το πιο αποτελεσματικό «γιατρικό» σε αυτή την περίπτωση είναι το φαρμακευτικό μανό, που έχει εξαιρετικά πικρή γεύση και σε αποτρέπει από το να «φας» ξανά τα νύχια σου.

Μην τρίβεις τα μάτια σου

Είτε από κούραση, είτε από νύστα, πολλές φορές συνηθίζεις να τρίβεις τα μάτια σου. Αυτή η κακή συνήθεια προκαλεί απότομη αύξηση -έως και δέκα φορές- της πίεσης του υγρού που υπάρχει στα μάτια και μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει οφθαλμολογικά προβλήματα, όπως ενδοφθάλμια πίεση και γλαύκωμα.

Για να μην το ξανακάνεις, βάψε τα μάτια σου χρησιμοποιώντας μάσκαρα και σκιά που θα σε αποθαρρύνει από το να τρίψεις για να μη μουτζουρωθείς.

Μην ακούς μουσική στη διαπασών

Μια μελέτη του πανεπιστημίου Ghent του Βελγίου κατέδειξε ότι μετά από 60 λεπτά δυνατής μουσικής με ακουστικά, τα άτομα που μετείχαν στην έρευνα έχασαν προσωρινά την οξύτητα της ακοής τους. Η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε δυνατή μουσική μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα αυτιά, ακόμη και την απώλεια της ακοής.

Γι αυτό, χαμήλωσε την ένταση του ήχου όταν ακούς μουσική. Αν το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι είναι θορυβώδες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακουστικά αλλά στη μισή ένταση από αυτή που η συσκευή δύναται να προσφέρει.

Μη φοράς ψηλά τακούνια κάθε μέρα

Αν συνηθίζεις να φοράς ψηλά τακούνια σε καθημερινή βάση, τότε είναι πολύ πιθανό αργότερα να εμφανίσεις φλεβίτιδα, καθώς διαταράσσουν την ροή του αίματος των ποδιών. Τα ψηλά τακούνια μπορούν ακόμη να «αποσυντονίσουν» το βηματισμό σου, λόγω της δυσανάλογης πίεσης που σε αναγκάζουν να ασκείς στους μύες και στους τένοντες σου.

Προσπάθησε λοιπόν να φοράς χαμηλότερα τακούνια σε καθημερινή βάση και τα 12ποντα άφησέ τα για τις ιδιαίτερες περιστάσεις. Αν ακόμη δεν είσαι έτοιμη να αποχωριστείς τα ψηλά τακούνια σου, τουλάχιστον φρόντισε να μη διανύεις μεγάλες αποστάσεις φορώντας τα και να ανακουφίζεις τα πόδια σου με μασάζ κάθε βράδυ.

Μην πίνεις πολύ

Μπορεί να σε χαλαρώνει και να σου ανεβάζει τη διάθεση, αν όμως συνηθίζεις να καταναλώνεις περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα, τότε μπορεί να δημιουργήσεις ανεπανόρθωτα προβλήματα στη λειτουργία της καρδιάς και του ήπατος.

Μείωσε τις πιθανότητες να ζητήσεις και δεύτερο ποτό, επιλέγοντας εξαρχής κάποιο που δεν σε ξετρελαίνει η γεύση του. Αν προτιμάς το κρασί, επίλεξε να το πιεις στο ποτήρι του λευκού κρασιού, που είναι μικρότερο και μπορεί να «προλάβει» την υπερκατανάλωση.

Μην τρως στα γρήγορα

Το να «καταπίνεις» το φαγητό που έχεις στο πιάτο σου σε χρόνο dt, μπορεί να σε ικανοποιεί τη στιγμή εκείνη που πεινάς, μακροπρόθεσμα όμως η συνήθεια αυτή θα αυξήσει το βάρος σου, καθώς το στομάχι χρειάζεται 20 λεπτά για να σε «ειδοποιήσει» ότι χόρτασε.

Προσπάθησε να «κατεβάσεις» τους ρυθμούς σου όταν κάθεσαι στο τραπέζι. Μάσησε καλά την τροφή και θα δεις ότι ακόμα και μετά από δύο ώρες, το στομάχι σου θα αισθάνεται χορτάτο.

Μην κάθεσαι ατελείωτες ώρες στη καρέκλα

Οι γυναίκες που κάθονται έξι και πλέον ώρες κινδυνεύουν να μειώσουν το προσδόκιμο ζωής τους κατά 37%, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες. Η καθιστική ζωή άλλωστε έχει συνδεθεί με τον διαβήτη τύπου 2, την θρόμβωση και την παχυσαρκία.

Γι αυτό, αν εξαιτίας της εργασίας σου αναγκάζεσαι να κάθεσαι αρκετές ώρες την ημέρα, προσπάθησε να σηκώνεσαι από τη θέση σου και να περπατάς κάθε μία ώρα.

Μην ξενυχτάς

Πολλές μελέτες έχουν καταδείξει ότι η έλλειψη ύπνου οδηγεί στην κατανάλωση περισσότερου φαγητού, με αποτέλεσμα την παχυσαρκία. Αν συνηθίζεις δε, να κοιμάσαι λιγότερο από 6 ώρες, τότε διπλασιάζεις τις πιθανότητες να παρουσιάσεις προβλήματα καρδιάς ή να υποστείς εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μην βλέπεις τηλεόραση πριν πέσεις για ύπνο, γιατί το φως των ηλεκτρονικών μέσων ψυχαγωγίας σε «ξυπνά» και μετά δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς. Κάνε ένα χαλαρωτικό ντους, χαμήλωσε τα φώτα και προετοίμασε τον εαυτό σου για τον ύπνο, ώστε να είναι αρκετός και να σου προσφέρει ξεκούραση και ανανέωση.



Μαρία Κόλλια


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα