Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Μπορούμε να ξαναβρούμε το πάθος που είχαμε στην αρχή της σχέσης;


Κωνσταντίνα Γιαχαλή.
Πολλά ζευγάρια έχουν το ίδιο -ας μην το πούμε πρόβλημα- θέμα. Όσο περνάει ο καιρός και το ζευγάρι αποκτάει οικειότητα – αναγκαία για να προχωρήσει η σχέση- χάνει κάποια άλλα πράγματα, το πάθος και η τρέλλα της αρχής είναι τα πρώτα που θυσιάζονται. Ειδικά αν το ζευγάρι έχει προχωρήσει στην συγκατοίκηση, βάζουμε και την καθημερινότητα στην μέση, τις υποχρεώσεις, τα νεύρα κλπ κλπ.

Εκεί που όταν πρωτοβγαίνατε ερχόταν να σε πάρει απ’ το σπίτι και σε έβρισκε ντυμένη και βαμμένη, τώρα σε βλέπει αγγουροξυπνημένη, άβαφη και με τις φόρμες στον καναπέ.  Φυσικά και δεν έπαψε να σ’ αγαπάει, απλά έχετε περάσει στο στάδιο “μαζί” και “μ’ αρέσεις όπως είσαι”.  Ωραίο στάδιο, φτάνει να μην ξεχαστείς σ’ αυτό.
Γιατί καλή η οικειότητα και η άνεση να κυκλοφορείς σαν άνθρωπος κι όχι σαν μοντέλο, αλλά υπάρχει η παγίδα να νιώσεις τον καλό σου σαν φίλο και συγκάτοικο και λιγότερο σαν εραστή. Το κακό είναι ότι στην ίδια παγίδα θα πέσει κι αυτός… κι ως γνωστόν, οι συγκάτοικοι δεν νιώθουν τρελό πάθος ο ένας για τον άλλον.
Τι μπορείς να κάνεις;  Εκπλήξεις για αρχή.  Άσ’ τον να γυρίσει μια μέρα σπίτι και να μη σε βρει εκεί κι όταν σου τηλεφωνήσει μην απαντήσεις, πάρ’ τον λίγο αργότερα και πες του που είσαι. Γενικά, αυτό με το τηλέφωνο πιάνει πάντα, άσ’ τον να σε ψάχνει μεσ’ στη μέρα και να μη ξέρει πάντα που είσαι και τι κάνεις.
Καθιέρωσε ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα να φεύγεις, αν δεν έχεις φίλους ή οικογένεια στην επαρχία πες του ότι πας ένα ταξιδάκι με τις φίλες σου, ακόμα κι αν το ταξιδάκι θα είναι στο σπίτι της κολλητής σου, τρία τετράγωνα κάτω απ’ το δικό σας. Η απόσταση ανάμεσα στα ζευγάρια δίνει την ευκαιρία να πεθυμήσετε ο ένας τον άλλον, σπάει την ρουτίνα σας.
Μην γυρνάς άλουστη και με α)πόδια δυο μήνες χωρίς αποτρίχωση, β)φρύδια που θέλουν επειγόντως βγάλσιμο και γ)ρίζα δυο πόντους στο μαλλί. Άλλο να γυρνάς στο σπίτι σαν να βγήκες από περιοδικό κι άλλο να έχεις παρατήσει τον εαυτό σου επειδή έδεσες τον γάιδαρό σου.
Η έκπληξη είναι το μυστικό! Πιάστου κουβέντα για ένα θέμα που δεν θα περίμενε ποτέ να σε ενδιαφέρει. Βγάλε εισιτήρια για θέατρο ή συναυλία και πες του να πάτε. Πήγαινε να τον πάρεις μια μέρα απ’ την δουλειά χωρίς να το περιμένει κι αντί για το σπίτι πηγαίνετε σε ένα μπαράκι. Κανόνισε μια εκδρομή μόνο οι δυό σας. Κάντε μαζί μαθήματα χορού ή πηγαίνετε μια Κυριακή πρωί για τρέξιμο αντί να χουχουλιάσετε στο σπίτι. Φλέρταρέ τον σαν να τον γνώρισες τώρα. Κάνε καινούργια πράγματα, φέρε καινούργια πράγματα στην σχέση σας.
Και τέλος, το πιο κρίσιμο σημείο: το σεξ. Μετά από δυο χρόνια μάλλον έχετε εξαντλήσει κι οι δυο τις εκπλήξεις σας, παρόλα αυτά όλο και κάτι θα σας έχει ξεφύγει. Ψάξτε το και κάντε το! Χωρίς ντροπές!
Δόξα τω Θεώ, ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης, μια βόλτα στο Ίντερνετ κι είναι απίστευτο τι θα ανακαλύψεις αν γκουγκλάρεις την λέξη “σεξ“.
Το κυριότερο είναι να καταλάβεις ότι η έκπληξη έχει το στοιχείο της ανανέωσης, της ανακάλυψης, της πλάκας κι όταν ένα ζευγάρι δεν βαλτώνει, ανακαλύπτει απ’ την αρχή κάθε φορά ο ένας τον άλλον και γελάει, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα