Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Έσταξε κερί στο ξύλινο τραπέζι; Η ζημιά εύκολα διορθώνεται



Όλα τα κεριά δημιουργούν μια απαλή ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Κάποιες φορές όμως συμβαίνει να στάξουν επάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια, όπως ένα καλογυαλισμένο τραπέζι. Ακόμα και αν το έπιπλο είναι ακριβό, όλα διορθώνονται.

Η πρώτη σου κίνηση είναι να φέρεις ένα παγάκι από το ψυγείο και να το τοποθετήσεις επάνω στο στάξιμο, ώστε το κερί να παγώσει άμεσα και να σταθεροποιηθεί. Κράτησε έτσι το παγάκι για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ανασήκωσε την επιφάνεια του κεριού με το νύχι σου ξεκολλώντας την απαλά από το ξύλο. Αν χρειάζεσαι κάτι πιο δραστικό για να ξεκολλήσεις το κερί, χρησιμοποίησε μια πλαστική κάρτα ή μια πλαστική σπάτουλα κουζίνας, προσεκτικά όμως και μαλακά ώστε να μη φθείρεις την άκρη της κάρτας ή το ξύλο του επίπλου.
Κερί στο κερί
Αφού αφαιρέσεις το κερί, αν χρειαστεί, πέρασε όλη την ξύλινη επιφάνεια με ένα μαλακό πανί και μια ελάχιστη ποσότητα προϊόντος για προστασία των ξύλινων επίπλων με κερί μέλισσας. Σε περίπτωση που δε διαθέτεις, ρίξε στο πανί 2 σταγόνες ελαιόλαδο και 2 σταγόνες λευκό ξίδι. Ακόμα μπορείς απλώς να γυαλίσεις το ξύλο τρίβοντάς το με ένα πανί σαμουά.
* Να θυμάσαι να μην αφήνεις ποτέ ένα κερί αναμμένο σε κάποιο δωμάτιο χωρίς να το επιβλέπεις. Η ζημιά δεν αργεί να γίνει… 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα