Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΠΤΥΞΟΥ..

Καποτε ρωτησαν τον Γκαίτε,"ποιο ειναι το νοημα,το μυστικο της ζωης?" 

εκεινος απαντησε,"Αυτο που κανουν τα φυτα ασυνειδητα,κανε το συνειδητα..αναπτυξου."το νοημα της ζωης ειναι η αναπτυξη. Το νοημα της νιρβανας ειναι η αναπτυξη σου,το νοημα της αληθειας ειναι η αναπτυξη σου. Αναπτυξου.Και αυτη η αναπτυξη δεν εχει τελος. Αναπτυσεσαι συνεχεια. 

Το ταξιδι ειναι ατερμονο. Ο στοχος ποτε δεν ερχεται. Πολλοι στοχοι ερχονται και φεγουν,πολλες κορυφωσεις εμπειριας ερχονται και φευγουν,μα το απειρο ακομη περιμενει και περιμενει συνεχεια. Δεν μπορεις να το εξαντλησεις. 

Αυτο ειναι το προβλημα με την γλωσσα,η γλωσσα εξαντλει!Παντα λοιπον να θυμασαι,οταν ενας βουδας λεει κατι,σημασια δεν εχει το δοχειο,αλλα το περιεχομενο. Η λεξη ειναι το δοχειο και το νοημα το περιεχομενο. Αυτο το νοημα ομως,μονο οταν αναπτυχθεις μπορει να ερθει σε σενα. 

Αν δεν παρεις μια γευση απο βουδικοτητα,δεν θα καταλαβεις.Δεν ειναι λοιπον ζητημα γνωσης,ειναι ζητημα κατανοησης. Γνωση μπορεις να συσσωρευσεις δεν ειναι αναγκη να αναπτυχθεις. Μπορεις να παραγεμιζεσαι με γνωση και βαθια μεσα σου θα παραμενεις ο ιδιος. Δεν συμβαινει αναπτυξη,δεν συμβαινει μεταμορφωση.


 Και μαλιστα,ολη η γνωση που συσσωρευεις παρεμποδιζει την αναπτυξη. Παραφορτωνεσαι με αυτα που ξερεις. Οσο περισοτερα ξερεις,τοσο μικροτερη πιθανοτητα υπαρχει να μαθεις. Η ικανοτητα σου να γνωριζεις εχει υπερφορτωθει. Η ικανοτητα σου να γνωριζεις εχει θολωσει. Η θρησκεια δεν ειναι μια διαδικασια μαθησης. Αντιθετα μαλιστα..ειναι μια διαδικασια απομαθησης. 

Οτιδηποτε ξερεις πρεπει να το εγκαταλειψεις,να το ξεμαθεις,ωστε να μπορεσεις να ξαναγινεις παιδι...ωστε να μπορεσεις να ξαναγενηθεις. Και αυτη η δευτερη γεννηση ειναι η αληθινη γεννηση. 

Η πρωτη γεννηση δεν ειναι αληθινη γεννηση,ειναι μονο μια ευκαιρια για την δευτερη γεννηση,αυτο ειναι ολο. Αν συμβει η δευτερη γεννηση,εχεις χρησιμοποιησει την πρωτη σου γεννηση. Αν η δευτερη δεν συμβει ποτε,η ευκαιρια πηγε χαμενη.

 Η πρωτη γεννηση ειναι μονον η γεννηση του σωματος και του νου. Η δευτερη γεννηση ειναι η γεννηση του πνευματος σου,της ψυχης σου. Και αν δεν γνωριζεις τον εσωτατο αιωνιο πυρηνα της υπαρξης σου,δεν εχεις γνωρισει τιποτα. 

Αλλα η ανθρωποτητα αγαπαει τη γνωση,την πληροφορια. Ικανοποιει πολυ το Εγω. Οποτε μπορεις να πεις οτι ξερεις,οποτε μπορεις να δωσεις καποια συμβουλη σε καποιον αλλον,νιωθεις πολυ ανεβασμενος. 

Μην ξεροντας ποιος εισαι,μην ξεροντας που εισαι,συνεχιζεις να παιζεις το ρολο του δασκαλου. Ριξε μια ματια γυρω σου-ολοι δινουν συμβουλες σε ολους.φυσικα κανεις δεν τις ακολουθει-ευτυχως,διαφορετικα ο κοσμος θα ειχε μεγαλους μπελαδες. 

Ευτυχως κανεις δεν ακουει τις συμβουλες σου. Οι συμβουλες σου ειναι αχρηστες. Σε ενα προβλημα,σε μια κριση,ουτε εσυ ο ιδιος δεν ακους τις συμβουλες σου. Ειναι για τα παλιατζηδικα. Δεν εχουν καμια σχεση με την εσωτερικη σου αναπτυξη. Η αληθινη γνωση ειναι μερος της αναπτυξης. Αναπτυξου. 

Καθε στιγμη συνεχισε να αναπτυσσεσαι,να διευρυνεσαι,να εκρηγνυσαι. Καθε στιγμη θα πρεπει να ειναι για καινουρια γεννηση. Γιατι δεν ειναι ετσι? Επειδη συνεχιζεις να κουβαλας μαζι σου το παρελθον. Αν θελεις καθε στιγμη να ειναι μια καινουρια γεννηση,πρεπει να πεθαινεις καθε στιγμη στο παρελθον. Πεθανε ως προς το παρελθον,για να μπορεσεις να ξαναγεννηθεις στο εδω και το τωρα. Ολη η γνωση ειναι απο το παρελθον. Ο νους ειναι παντα στο παρελθον. Η συνειδητοτητα ειναι παντα στο παρων. Ενας βουδας σε βοηθαει να γινεις πιο συνειδητος,δεν σε βοηθαει να γινεις πιο ενημερωμενος..

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΚΕΤΟΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα