Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Αυτό και μόνο το γεγονός θα αλλάξει εντελώς την άποψη σας για την κοκαΐνη

This ONE FACT Will Completely CHANGE YOUR OUTLOOK ON COCAINE


Μια νέα μελέτη στο UC San Francisco’s Ernest Gallo Clinic and Research Center έδειξε ότι  η κοκαΐνη μπορεί να αλλάξει την καλωδίωση του εγκεφάλου  και να επηρεάσει δραστικά τη λήψη αποφάσεων μετά από μία μόνο χρήση.

Ενώ  παρόμοιες μελέτες  έχουν αποκαλύψει τέτοια καλωδίωση σε μακροχρόνια χρήση, τα αποτελέσματα της νέας μελέτης είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και δείχνουν ότι ο εγκέφαλος μπορεί να αλλάξει μετά από μία δόση.


Χρησιμοποιώντας ζωντανά ποντίκια, οι ερευνητές τόσο από το UC San Francisco όσο και από το UC Berkeley μελέτησαν τον μετωπιαίο λοβό - την περιοχή του εγκεφάλου που χειρίζεται τη λήψη αποφάσεων και τη μνήμη - όταν γινόταν εισαγωγή κοκαΐνης στο σώμα. Μετά από μία δόση, οι ερευνητές διαπίστωσαν σημαντική αύξηση των νέων δενδριτικών σπονδυλικών στηλών, οι οποίες  είναι "μικρές, σαν κλαδιά δομές που συνδέουν τους νευρώνες και αποτελούν τους κόμβους της καλωδίωσης του κυκλώματος του εγκεφάλου.

"Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ότι οι νέες δενδριτικές σπονδυλικές στήλες επανέφεραν τον εγκέφαλο στην αναζήτηση κοκαΐνης, εξηγεί γιατί η έρευνα για το φάρμακο μπορεί να αντικαταστήσει άλλες προτεραιότητες στους ανθρώπινους χρήστες.
«Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό  ότι όταν κάποιος γίνει  επαναλαμβανόμενος χρήστης ναρκωτικών, η αναζήτηση για περισσότερα φάρμακα τείνει να κυριαρχήσει στην προσοχή του και στη λήψη αποφάσεων," εξήγησε η Linda Wilbrecht, βοηθός καθηγήτρια της ψυχολογίας και νευρολογίας στο πανεπιστήμιο του Berkeley και η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, στην Huffington Post.
"Αλλά είναι πολύ συγκλονιστικό το γεγονός των νευρολογικών αλλαγών που συνέβησαν μετά από μία μόνο χρήση."
Μια σειρά από σαρώσεις του εγκεφάλου παρουσίασαν πώς οι  δενδριτικές σπονδυλικές στήλες άλλαξαν αρκετές ημέρες μετά την έκθεση στην κοκαΐνη:
πρωτότυπο

Οι αλλαγές ήταν εμφανείς όχι μόνο στις τομογραφίες του εγκεφάλου των ποντικών, αλλά και στη συμπεριφορά των ζώων.
Πριν από την έκθεση στην κοκαΐνη, τα ποντίκια εξερεύνησαν δύο θαλάμους, οι οποίοι διαφοροποιούνταν από τη μυρωδιά και το σχεδιασμό, και επέλεξαν την προτίμησή τους. Τους δόθηκε κοκαΐνη και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στον θάλαμο που δεν προτιμούσαν. Μόλις τέθηκαν και πάλι στους θαλάμους χωρίς το φάρμακο, τα ποντίκια επέλεξαν με συντριπτική πλειοψηφία τον θάλαμο που δεν προτιμούσαν, πιθανώς αναζητώντας κοκαΐνη.

"Αυτά που ανέπτυξαν την μεγαλύτερη αλλαγή στην προτίμηση από την πλευρά της κοκαΐνης ήταν επίσης εκείνα που μεγάλωσαν τις περισσότερες δενδριτικές σπονδυλικές στήλες," δήλωσε η Wilbrecht στους Times του Λος Άντζελες .
"Έχουμε περιορισμένο  real estate στον εγκέφαλο, και αυτό δείχνει πώς τα φάρμακα κυριαρχούν πάνω σε ότι οι χρήστες σκέφτονται," είπε στην HuffPost. "Η έκθεση στην χρήση ναρκωτικών φαρμάκων, γίνεται ενδεχομένως σε βάρος άλλων προτεραιοτήτων."

Από shockerdaily
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα