Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Αλκοόλ: Οι 12 συχνότεροι μύθοι !

Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει λάτρης του αλκοόλ που να μην έχει αναρωτηθεί σχετικά με διάφορους μύθους που κυκλοφορούν γύρω από αυτό. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τους συχνότερους μύθους σχετικά με την κατανάλωση του αλκοόλ.
Αλκοόλ: Οι 12 συχνότεροι μύθοι !  | dailyarticle.gr

- Η κοιλιά προκαλείται από την συχνή κατανάλωση μπύρας

Μια «μπυροκοιλιά» φτιάχνεται από την κατανάλωση πάρα πολλών τροφίμων. Μεταξύ αυτών κι όχι απαραίτητα μπορεί να είναι και τα οινοπνευματώδη ποτά , η μπύρα ή οτιδήποτε άλλο.

- Αν το αλκοόλ ήταν λιγότερο διαθέσιμο, θα υπήρχαν λιγότεροι αλκοολικοί.

Αυτή είναι μια ιδέα που έχει δοκιμαστεί μέσα από την απαγόρευση στις ΗΠΑ και μια σειρά από άλλες χώρες. Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της διαθεσιμότητας του αλκοόλ και του αλκοολισμού.

- Ο καφές θα σας βοηθήσει μετά από ένα γερό μεθύσι

Μόνο ο χρόνος μπορεί να ξεμεθύσει κάποιον … δεν θα το κάνει ούτε ο μαύρος καφές, ούτε το κρύο ντους, ούτε η άσκηση ούτε κάποια άλλη μαγική “θεραπεία” (π.χ. το λάχανο, το το να πιει κάποιος επιπλέον αλκοόλ).
Το αλκοόλ “σβήνει το ίχνος” του σχεδόν σ όλους με σταθερό ρυθμό περίπου 0,15 τοις εκατό της περιεκτικότητας σε αλκοόλ στο αίμα (BAC) ανά ώρα. Έτσι, ένα άτομο με BAC 0,15 θα γίνει εντελώς νηφάλιο σε μια ώρα, ενώ ένα άτομο με BAC δέκα φορές (το 0,15) Θα χρειαστεί 10 ώρες για να γίνει εντελώς καλά. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, το βάρος, και παρόμοιους παράγοντες.
Αλκοόλ: Οι 12 συχνότεροι μύθοι !  | dailyarticle.gr

- Η ανάμειξη αλκοόλ με ενεργειακά ποτά θα σας μεθύσει ακόμα περισσότερο

Τα ενεργειακά ποτά μπορεί ν αλλάξαν τον τρόπο που μεθά κανείς αλλά δεν έχουν καμία άμεση επίδραση στο πώς φτάνεις εκεί…
Η Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου για την τοξικότητα (COT), μια ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων που παρέχει συμβουλές σε οργανισμούς όπως το Food Standards Agency (FSA), ζητήθηκε από την FSA να προβεί σε μια εις βάθος ανάλυση της σχέσης μεταξύ του αλκοόλ και της καφεΐνη. Τον Δεκέμβριο του 2012, η COT δημοσίευσε μια έκθεση, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υφίσταται καμία τοξικολογικά επιβλαβής ή κάποια αλληλεπίδραση μεταξύ της καφεΐνης και του αλκοόλ.” Παρ ‘όλα αυτά, κορυφαίοι κατασκευαστές ενεργειακών ποτών έχουν οικειοθελώς δεσμευτεί να μην ισχυρίζονται ότι η κατανάλωση αλκοόλ με τα ενεργειακά ποτά εξουδετερώνει τις επιδράσεις της αλκοόλης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για άλλους λόγους, η ανάμειξη ενεργειακών ποτών με αλκοόλ μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία σας .
Αλκοόλ: Οι 12 συχνότεροι μύθοι !  | dailyarticle.gr

- Η εναλλαγή ή ανάμιξη μεταξύ των ποτών θα σας οδηγήσει στο μεθύσι πιο γρήγορα σε σχέση με το να πίνεται μονάχα ένα.

Το επίπεδο περιεκτικότητας σε αλκοόλ στο αίμα (BAC) είναι αυτό που καθορίζει τη νηφαλιότητα ή το μεθύσι.  Το αλκοόλ είναι αλκοόλ και ένα ποτό είναι ένα ποτό, όταν είναι ισοδύναμες οι ποσότητες τους  .
Αλκοόλ: Οι 12 συχνότεροι μύθοι !  | dailyarticle.gr

- Αν κάνετε εμετό, θα ξεμεθύσετε πιο γρήγορα

Ο εμετός απλά θα διώξει το αλκοόλ που βρίσκεται στο στομάχι σας και όχι αυτό που έχει περάσει στην κυκλοφορία του αίματος και πρέπει να μεταβολιστεί.
Αλκοόλ: Οι 12 συχνότεροι μύθοι !  | dailyarticle.gr

- Το αλκοόλ σκοτώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ δεν καταστρέφει τα κύτταρα του εγκεφάλου. Στην πραγματικότητα συχνά συνδέεται με βελτιωμένη γνωστική (νοητική) λειτουργία.
Αλκοόλ: Οι 12 συχνότεροι μύθοι !  | dailyarticle.gr

- Η μαύρη μπύρα (ή τα σκούρα ποτά) έχει μεγαλύτερο ποσοστό αλκοόλ από την ξανθιά και είναι πιο υγιεινή .

Οι πιο σκούρες μπύρες ή και τα κρασιά γενικά, έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα λευκά , έτσι ενώ είναι ελαφρώς υψηλότερα σε θερμίδες, έχουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία, που τα καθιστά εγγενώς πιο υγιή .
Η αλήθεια είναι ότι αν και τα πιο σκούρα αλκοολούχα μπορεί να περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά, όμως περιέχουν και περισσότερα από κάποια χημικά συστατικά που λέγονται συγγενή (congeners - τοξικές χημικές ουσίες που δημιουργούνται κατά τη διαδικασία της ζύμωσης)  και τα οποία μπορεί να επιδεινώσουν το μεθύσι (αυτό ισχύει και για την μπύρα, το κρασί, το ρούμι, το ουίσκι, την τεκίλα – κάτι τέλος πάντων με σκούρα απόχρωση).
Επίσης ενώ πολλές “φωτεινές” μπύρες είναι στην πραγματικότητα ελαφρύτερες στο χρώμα, το χρώμα από μόνο του  δεν είναι ο μοναδικός δείκτης για ένα ελαφρύ σώμα. Το χρώμα της μπύρας εξαρτάται από τον τύπο του κόκκου που είναι κατασκευασμένη. Μερικές σκουρόχρωμες μπύρες, όπως οι stout , είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερες σε αλκοόλ και θερμίδες από τα ξαδέρφια τους . Για να είστε σίγουροι διαβάστε τι λέει και στο μπουκάλι!

- Η μπύρα πριν από άλλα ποτά θα σας αρρωστήσει

Στην πραγματικότητα η σειρά δεν έχει καμία σημασία.
Αλκοόλ: Οι 12 συχνότεροι μύθοι !  | dailyarticle.gr

- Οι άντρες και οι γυναίκες με το ίδιο βάρος μπορούν να πίνουν ίδια ποσότητα αλκοόλ

Σύμφωνα με έρευνες οι άνδρες έχουν περισσότερους μυς παρά λίπος σε σχέση με τιςγυναίκες. Οι μύες έχουν περισσότερο νερό, άρα το αλκοόλ στον οργανισμό των ανδρώνείναι πιο αραιωμένο, με αποτέλεσμα να μπορούν να πιουν μεγαλύτερη ποσότητα.

- Πρέπει να ζηλεύουμε αυτούς που “το αντέχουν” , που είναι  ”γερά ποτήρια”

Οι άνθρωποι που μπορούν να πίνουν πολύ χωρίς να φτάσουν σε κατάσταση μέθης έχουν αναπτύξει πιθανώς μια ανοχή για το αλκοόλ, που μπορεί να υποδεικνύει την έναρξη εξάρτησης…

- Όσο πιο νωρίς τα παιδιά ξεκινήσουν να πιουν το πρώτο τους ποτό τόσο πιο  πιθανό είναι να αντιμετωπίσουν προβλήματα μ αυτό.

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι οι οποίοι αρχίζουν να καταναλώνουν αλκοόλ είτε πολύ νωρίτερα είτε πολύ αργότερα από ότι αρχίζουν οι συνομήλικοί τους, είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν μετέπειτα προβληματική συμπεριφορά με το αλκοόλ. Αυτό φαίνεται να προκύπτει από το γεγονός ότι, η συμπεριφορά τείνει να αντανακλά μια τάση που να είναι αποκλίνουσα. Ως εκ τούτου, καθυστερώντας την ηλικία του πρώτου ποτού δεν θα επηρεάσει τη συχνότητα των προβλημάτων με το αλκοόλ, διότι δεν θα αλλάξει την υποκείμενη προδιάθεση να είναι αποκλίνουσα και να αντιμετωπίσει προβλήματα ποτού. Και, φυσικά, τα παιδιά που διδάσκονται τη μετριοπάθεια από τους γονείς τους, είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν κατάχρηση αλκοόλ ή να έχουν τέτοια προβλήματα
Ωστόσο, οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι, ακόμη και αν τα παραπάνω είναι απλά μύθοι, το αλκοόλ θα πρέπει να καταναλώνεται πάντα με σύνεση και μέτρο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα