Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Αποτοξίνωση για σωστή κρίση και επιλογές



Μάθετε μικρά, χρήσιμα μυστικά για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας πνευματικά και σωματικά και να «χτίσετε» σωστά τη ζωή σας με οδηγό τη θετική σκέψη για σωστές κρίσεις και επιλογές! 


Πνευματική ενεργοποίηση 
Χαλαρώστε, αυτοσυγκεντρωθείτε, ασκείστε το μυαλό και ενεργοποιήστε το ένστικτό.
Αυτές είναι οι βασικές προϋποθέσεις για μια πλήρη αποτοξίνωση.
Η χαλάρωση ενεργοποιεί θετικές σκέψεις, καθώς ένας απόλυτα χαλαρός οργανισμός δε συγκρατεί καταστροφικά συναισθήματα (όπως ο θυμός). 
Η αυτοσυγκέντρωση βοηθά στην ανάδειξη των σημαντικών πραγμάτων, παραμερίζοντας εμπόδια δευτερεύουσας σημασίας. 
Το ένστικτο οδηγεί σε ευχάριστες-πραγματικά-καταστάσεις, απομακρύνοντας τα δυσάρεστα στοιχεία από την καθημερινότητά σας, ενώ η άσκηση του μυαλού οδηγεί σε σωστές κρίσεις και επιλογές. 


Σωματική ευεξία 
Όλες οι αισθήσεις βοηθούν στην επικοινωνία του εσωτερικού σας κόσμου με το εξωτερικό περιβάλλον. Η αποτοξίνωση του οργανισμού απαιτεί τον έλεγχο αυτής της επικοινωνίας και, επομένως, τον έλεγχο κάθε αίσθησης. Η σωστή διατροφή, η σωματική άσκηση, ο ήρεμος ύπνος, οι ευχάριστες εικόνες, οι ήχοι και οι μυρωδιές που προέρχονται από τους χώρους του σπιτιού, συμβάλλουν στην πνευματική, ψυχική, συναισθηματική και σωματική ισορροπία. 
 
Αποτοξινώστε τον οργανισμό σας! 
Μια δίαιτα αποτοξίνωσης είναι απαραίτητη κατά διαστήματα για να ξεκουράζεται ο οργανισμός σας και να ξαναβρίσκει την χαμένη του ενέργεια. 
Ανάλογα με τον τρόπο ζωής, την προσωπικότητα, τον ελεύθερο χρόνο και την κατάσταση του οργανισμού σας επιλέξτε τη κατάλληλη για εσάς δίαιτα. 
Εμπλουτίστε το καθημερινό σας μενού με φρούτα, λαχανικά, χυμούς και πολύ νερό ενώ αποφύγετε τα ζωικά λίπη, τη μαργαρίνη, το οινόπνευμα, τα τηγανητά, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα, το κόκκινο κρέας και τα ανθρακούχα ποτά. 
Απομακρύνετε από το σπίτι όλα τα υλικά και τρόφιμα που συσσωρεύουν τοξίνες στον οργανισμό. Γεμίστε το ψυγείο με φρέσκα και υγιεινά προϊόντα βιολογικής προελεύσεως κατά προτίμηση. 
Αρωματίστε το χώρο με το άρωμα που αγαπάτε και φροντίστε ώστε κάθε γεύμα να αποτελεί μια πραγματική απόλαυση! Στολίστε με λουλούδια το τραπέζι, τοποθετείστε το κάθισμα απέναντι από το παράθυρο με θέα, αν είναι δυνατό, και φυσικά απομακρύνετε τηλεόραση από το χώρο. 

Ασκηθείτε... κάνει καλό! 
Εφόσον δε διαθέτετε ειδικό χώρο γυμναστικής στο χώρο σας, επιλέξτε ένα άνετο δωμάτιο του σπιτιού π.χ. καθιστικό και απομακρύνετε έπιπλα και αντικείμενα που μπορούν να σας τραυματίσουν ενώ κινείστε. 
Επιλέξτε το είδος της γυμναστικής που θα ακολουθήσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία, την ηλικία και τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. 
Αν παρακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα σε κασέτα ή dvd να κοιτάξετε η τηλεόραση να βρίσκεται κοντά καθώς φροντίστε να μην ενοχλούνται οι γείτονες από τον δυνατό ήχο της μουσικής ή τους έντονους χτύπους στο πάτωμα. 
Αν χρησιμοποιείτε ποδήλατο ή οποιοδήποτε άλλο όργανο γυμναστικής μπορείτε να το εντάξετε στο χώρο χωρίς να προσπαθήσετε να το κρύψετε πίσω από κάποιο έπιπλο. Η γυμναστική είναι....μόδας! Ακόμα και τα βαράκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν διακοσμητικά ή stoppers, συγκρατώντας ανοιχτές τις πόρτες. 

Ύπνος και χαλάρωση! 
Η διάρκεια και η ποιότητα του ύπνου καθορίζουν τη γενικότερη φυσική, πνευματική και ψυχολογική κατάσταση. Το στρες, τα ορθοπεδικά ή άλλα οργανικά προβλήματα, καθώς και η ηχορύπανση επηρεάζουν αρνητικά τον ύπνο. 
Δημιουργείστε μια θετική ατμόσφαιρα και ενέργεια στο υπνοδωμάτιο, επιλέγοντας ένα καλό στρώμα και τοποθετώντας το κρεβάτι στη θέση που σας αρέσει. Εξασφαλίστε ηχομόνωση και συσκότιση, προσθέτοντας βαριές κουρτίνες και διπλά τζάμια στο παράθυρο. 
Αποφεύγετε τον εκτυφλωτικό φωτισμό οροφής και τοποθετήστε ρυθμιζόμενα φωτιστικά για διάβασμα κοντά στο κεφαλάρι του κρεβατιού. 
Η απαλή μουσική, τα αρωματισμένα σεντόνια και ο άριστος εξαερισμός του χώρου δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα καλό και ξεκούραστο ύπνο. 
Φτιάξτε κατάλληλα το μπάνιο σας και αναζωογονηθείτε! 
Δημιουργείστε ένα χώρο αναζωογόνησης στο μπάνιο: Επιλέξτε είδη υγιεινής που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες και συνήθειες. Η μπανιέρα απαιτεί μεγάλη κατανάλωση νερού και χρόνο που πιθανόν δε διαθέτετε. Επιπλέον, είναι πιο δύσκολη η χρήση της από άτομα ηλικιωμένα ή με κινητικά προβλήματα. 

Μια μπανιέρα με μηχανισμό υδρομασάζ έχει ασφαλώς πιο ευεργετικά αποτελέσματα, αλλά είναι πιο ακριβή. Η ντουζιέρα μπορεί κατά την υδραυλική εγκατάσταση να εξοπλιστεί με ειδική μπαταρία και στόμια υδρομασάζ εφόσον όμως υπάρχει αρκετή πίεση στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής. 
Στο εμπόριο κυκλοφορούν καμπίνες για ντους με ενσωματωμένο σύστημα υδρομασάζ, μετατρέποντας το μπάνιο σας σε πραγματικό χαμάμ, πάντα όμως με το αντίστοιχο κόστος!

Αναζωογονήστε το πνεύμα και το σώμα σας 
με τη βοήθεια της φύσης! 

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ: 

Εδώ και πολλούς αιώνες είναι γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες που αντλεί ο άνθρωπος από τους κρυστάλλους.
Καθαρό quartz: Βοηθάει στην περισυλλογή.
Ροζ quartz: Βοηθάει στην αποβολή υγρών και τοξινών.
Αμέθυστος: Καθαρίζει και προστατεύει. 
Lapis lazuli: Τονώνει την πνευματική διαύγεια, προστατεύοντας από την κατάθλιψη.
Αιματίτης: Ενδυναμώνει. 
Μάτι της τίγρης: Τονώνει την εσωτερική δύναμη.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ 
Μαύρο πιπέρι: Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και καταπολεμά τις μολύνσεις.
Κυπαρίσσι: Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, ανακουφίζει από το στρες, μειώνει τα αισθήματα ζήλειας, μοναξιάς, απώλειας.
Ευκάλυπτος: Αντιμετωπίζει το άσθμα και τη φαγούρα καθώς βοηθάει και στο ξεκαθάρισμα των σκέψεων.
Γεράνι: Βελτιώνει την ορμονική ισορροπία, μειώνει την ένταση, το νευρικό κλονισμό και τις φοβίες, ενώ αυξάνει την αυτοεκτίμηση.
Γκρέιπφρουτ: Αποτοξινώνει, ανακουφίζει από τη μυϊκή κούραση, βοηθά στην αντιμετώπιση αμφιβολιών και αισθήματος καταπίεσης.
Λεβάντα: Μειώνει την υψηλή πίεση, ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους, διευκολύνει τον ύπνο, μειώνει την ανασφάλεια, το φόβο τραυματισμού και γενικότερα τις εμμονές.
Λεμόνι: Αποβάλλει τις τοξίνες, μειώνει την κυτταρίτιδα, εξισορροπεί το νευρικό σύστημα, μειώνει την έλλειψη εμπιστοσύνης και την απάθεια.
Πορτοκάλι: Μειώνει το στρες, την κυτταρίτιδα, συμβάλλει στην αντιμετώπιση απάθειας, λήθαργου και κατάθλιψης.
Μέντα: Υποβοηθά την αναπνοή, μειώνει το πόνο, συμβάλλει στη διαύγεια σκέψης, βελτιώνει τη μνήμη, τονώνει τη διάθεση και βοηθά στην αντιμετώπιση κάποιου σοκ.
Πεύκο: Υποβοηθά την αναπνοή, ανακουφίζει τους πόνους των μυών και των αρθρώσεων, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμά αισθήματα αυτοκατηγορίας και τύψεων.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα