Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΙΡΑ (Β ΜΕΡΟΣ)



ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΙΡΑ (Α ΜΕΡΟΣ)


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ «ΦΙΛΑΘΛΟ» 11.12.2005
Την περασμένη εβδομάδα έπαιξε το θέμα Παλαιοκρασσά. Και βγήκε φούσκα. Δεν λέω ότι δεν είναι σωστά όσα κατήγγειλε ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΔΕΗ. Ούτε λέω ότι κι αυτός, ο Παλαιοκρασσάς εμπορεύθηκε το προϊόν Σκάνδαλο. Λέω ότι ο καθένας, από τον τελευταίο λούστρο μέχρι τον πρωθυπουργό, χωρίς σοβαρότητα, χωρίς υπευθυνότητα παίζουν στο έργο Σκάνδαλο.
Παντού γίνονται οικονομικά σκάνδαλα. Τα είπαμε αυτά. Μόνον, όμως, στις εντελώς της πλάκας κοινωνίες, όπως στην Ελλάδα, το έχουν τόσο εύκολο, μα τόσο εύκολο να αμολύσουν καταγγελίες μόνον και μόνον για τις εντυπώσεις. Και στα παπάρια τους αν βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον, αν δεν κινηθεί η δικαιοσύνη, αν δεν την πληρώσουν οι ένοχοι.
Της πουτάνας γίνεται τους τελευταίους μήνες στην Αμερική. Κατ’ ευθείαν στο κάγκελο τους χώνουνε. Τρομακτικών μεγεθών εταιρείες γίνονται τσακωτές και την πληρώνουν κανονικότατα. Εντάξει, παίζει η διαφθορά και στην πολιτική, και στην δικαιοσύνη, και στην αστυνομία, όμως παίζει και ο νόμος. Δεν κρατιέται αλλοιώς το πράμα. Αν δεν μπουν στην φυλακή, στο κάγκελο που λέμε, και οι μεγάλοι, και οι δυνατοί, τότε σαν χώρα δύναμης και αληθινής εξουσίας μπουρδελοποιείσαι χωρίς επιστροφή.

Είχε πλάκα τις προάλλες που τους πήγαιναν εν πομπή στην φυλακή πατέρα και τρεις γιούς, γραβατωμένους και με τις χειροπέδες. Έλληνες των ΗΠΑ ήταν που τους μπουζουριάσανε για φοροκλοπή. Πολύ μεγάλη εταιρεία είχαν, με προσβάσεις στο σύστημα οι εν λόγω Ελληνοαμερικάνοι, όμως κατ’ ευθείαν στην μπουζού τους έστειλαν. Αν ήταν στην Ελλάδα μπορεί να έβγαιναν και από επάνω, όχι μόνο να καθάριζαν, δηλαδή.
Δεν γίνεται, ρε. Δεν γίνεται να περιοριστεί στο νόμιμο κέρδος ένας καρχαρίας. Άγριο θηρίο είναι. Σκυλόψαρο, όχι γατόψαρο και ποντικόψαρο. Ορμάει. Από δέκα χιλιόμετρα μακρυά μυρίζει το αίμα. Πώς να γλυτώσεις; Και ο μεγαλοκαρχαρίας επιχειρηματίας δεν είναι μαλάκας να συμμαχήσει μ’ άλλους καρχαρίες και να κυκλοφορεί σαν ομάδα στο κυνήγι. Ούτε θα καταδεχτεί σαν καρχαρίας να συνεργαστεί με τον ροφό και τη συναγρίδα. Ο χοντρόμπίζνεσμαν, αντίθετα, θα παίξει το σπόρ της διαπλοκής και με τον πολιτικό, και με το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, και με μια «οικογένεια» της εκδοτικής μαφίας που κι αυτή είναι απαραίτητη και χρήσιμη.
Πρώτη φίρμα το Σκάνδαλο και την προσεχή διετία. Μέχρι τις εκλογές, δηλαδή, που θα φουντώσει κάργα. Και δεν αποκλείεται να γίνει το απίθανο. Αυτό που ουδείς, ούτε και ο πιο φανατίλα πασόκος το περίμενε. Πρωθυπουργός ο Γιωργάκης. Μέχρι που θα το δούμε κι αυτό. Ο πιο αντιεμπορικός, ο πιο αντιεπικοινωνιακός αρχηγός κόμματος, αυτός που διώχνει κόσμο από το μαγαζί, μήπως τις πάρει τις εκλογές και ουδείς θα πει ότι έγινε έκπληξη. Γιατί;
Με το Σκάνδαλο έπαιξε πολύ δυνατά ο Κώστας Καραμανλής σαν αντιπολίτευση μέχρι το 2004. Το Σκάνδαλο και από κοντά η Διαπλοκή κυριαρχούσε στον «πολιτικό» λόγο του Καραμανλή. Παρέα με την Ακρίβεια και την Ανεργία. Αυτά τα τρία ήταν. Διαπλοκή – Ανεργία – Ακρίβεια η τριπλέτα Καραμανλή. Τζίφος και στα τρία. Ούτε έπεσε η ακρίβεια, ούτε μειώθηκε η ανεργία, ούτε γέμισε ο Κορυδαλλός από απατεώνες πασόκους. Έτσι δεν είναι; Έτσι είναι.
…Και το σκορ γράφει σταθερά υπέρ Γιωργάκη. Αυτό γίνεται. Όταν η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει έργο τότε ωφελείται η αντιπολίτευση. Τίποτα δεν κάνει ο Γιωργάκης, παραμένει λιπόθυμος, κι όμως γεμίζει το σακούλι του. Για σκάνδαλα και διαπλοκή κατηγορούνται πλέον νεοδημοκράτες. Και ένα ΠΑΣΟΚ εν διαλύσει, μ’ έναν αρχηγό το πτώμα των πτωμάτων, πριν περάσουν καν δυο χρόνια από τις εκλογές, ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. Φοβερά πράγματα. Μήπως θα πούμε Όχι τόσο εύκολα όταν γίνουν εκλογές.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα