Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Το έμφραγμα στις γυναίκες μοιάζει με κρίση πανικού


woman-in-white-shirt-clutching-chest
Το έμφραγμα στις γυναίκες μοιάζει με κρίση πανικού
Το έμφραγμα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί στις γυναίκες, όπως αναφέρουν τώρα οι επιστήμονες, καθώς σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στον Καναδά, το έμφραγμα είναι πιο πιθανό να το μπερδέψουμε με κρίση άγχους στις γυναίκες παρά στους άντρες.
Οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από έμφραγμα του μυοκαρδίου σε σύγκριση με τους άντρες. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο McGill που βρίσκεται στο Μόντρεαλ ήθελαν να ανακαλύψουν γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στα ποσοστά θνησιμότητας από έμφραγμα ανάμεσα στα δύο φύλα.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία που δημοσιεύτηκε στην καναδέζικη εφημερίδα «Journal de l’Association médicale canadienne»: αυτό οφείλεται στην κακή διάγνωση καθώς η κακοδιαθεσία των γυναικών ερμηνεύεται σαν κρίση άγχους.

Η έρευνα έλαβε χώρα σε 24 νοσοκομεία του Καναδά, σε ένα στην Αμερική και ένα στην Ελβετία και εφαρμόστηκε σε 1.123 ασθενείς ηλικίας 18-55. Όλοι οι ασθενείς έπασχαν από οξύ στεφανιαίο σύνδρομο και απάντησαν στο ερωτηματολόγιο μέσα στο πρώτο 24ωρο της εισαγωγής τους. Οι γυναίκες που ερωτήθηκαν είχαν πιο χαμηλό εισόδημα σε σχέση με τους άνδρες. Αυτές, λοιπόν, είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, καρδιακά προβλήματα (ειδικά αν υπάρχει και ιστορικό καρδιοπάθειας στην οικογένεια τους) και ήταν πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη και στο άγχος.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ακόμα ότι κατά μέσο όρο είναι πιο γρήγορο να εφαρμοστεί καρδιογράφημα ή απινίδωση σε έναν άντρα παρά σε μια γυναίκα. Αυτή την διαφορά προσπάθησαν να την εξηγήσουν λέγοντας ότι στα επείγοντα έρχονται πιο συχνά γυναίκες με θωρακικούς πόνους (εκτός καρδιακών).
Ο Louise Pilote, επικεφαλής της έρευνας, υπογραμμίζει ότι η εξάπλωση του οξύ στεφανιαίου συνδρόμου είναι πιο σπάνια στις νέες γυναίκες παρά στους νέους άνδρες. Αυτό σημαίνει ότι όταν πρόκειται να γίνει η διαχώριση των ασθενών οι γιατροί τείνουν να προλαμβάνουν το καρδιακό πρόβλημα στους άντρες παρά στις γυναίκες που παρουσιάζουν ίδια συμπτώματα με αυτά της κρίσης άγχους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα