Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Καλά Νέα από ένα Νέο Φάρμακο κατά της Χοληστερίνης

Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου άτομα με πολύ υψηλή χοληστερίνη, λαμβάνουν τη μέγιστη δόση στατινών και όμως δεν μπορούν να πιάσουν τον επιθυμητό στόχο, στη τιμή της χοληστερίνης. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε δυνατότητα να βοηθήσουμε αυτά τα άτομα, πέρα από την προσθήκη στην αγωγή τους μια άλλη φαρμακευτικής ουσίας, της εζετιμίμπης, χωρίς και πάλι να είναι αρκετό.
Τώρα, ένα νέο φάρμακο, που ανήκει στα μονοκλωνικά αντισώματα και ονομάζεται PSCK9 Ιnhibitor, δείχνει να έχει θεαματικά αποτελέσματα στη μείωση της χοληστερίνης. Από την μελέτη LAPLACE-2, η οποία σχεδιάστηκε για να ελέγξει την αποτελεσματικότητα του νέου φαρμάκου, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που παίρνουν μέγιστη δόση φαρμάκων, μπορούν να βοηθηθούν αποτελεσματικά με την χρήση του PSCK9 inhibitor.

Στην μελέτη LAPLACE-2 συμμετείχαν 1800 άτομα τα οποία είχαν χωριστεί σε ομάδες που έπαιρναν υψηλή και μέτρια δόση στατινών. Σε αυτά προστέθηκε το PSCK9 inhibitor και μελετήθηκε η δράση του. Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι ανεξάρτητα από την δόση των στατινών, η λήψη του PSCK9 inhibitor παρουσίαζε επιπρόσθετη μείωση της χοληστερίνης κατά 60% περίπου, επιτυγχάνοντας έτσι τους στόχους που είχαν τεθεί. Η μείωση αυτή είναι εντυπωσιακή αν αναλογισθεί κανείς, ότι η πρόσθεση της εζετιμίμπης, που έχουμε σήμερα, πετυχαίνει επιπλέον μείωση 20%.
Το νέο αυτό φάρμακο αναμένεται να κυκλοφορίσει σύντομα, αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες που τρέχουν για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα