Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Είμαι απεργοσπάστρια


Να σας συστηθώ. Είμαι νέα, ωραία, μορφωμένη, με πτυχία και ξένες γλώσσες. Είμαι εκπαιδευτικός, παιδαγωγός και έχω βλέψεις και στόχους υψηλούς. Έχω φιλοδοξίες και θα τις πραγματοποιήσω με κάθε κόστος. Η θέση της διευθύντριας, ας πούμε, θα μου ταίριαζε καλύτερα από το ρόλο μιας ταπεινής δασκαλίτσας.

Έλα όμως που αυτός ο σύλλογος διδασκόντων με χαρακτηρίζει απεργοσπάστρια, επειδή θα είμαι η μόνη που θα πάω για δουλειά την ημέρα που οι δάσκαλοι θα απεργούν ενάντια στην αξιολόγηση. Απεργούν ενάντια σ' αυτό το δίκαιο και αξιοκρατικό μέτρο. Δεν πάμε καλά!

Γιατί απεργείτε, αγαπητοί συνάδελφοι; Αν και δεν σας θεωρώ συναδέλφους γιατί είπαμε, μπροστά μου δεν πιάνετε μία. Γιατί με χαρακτηρίζετε απεργοσπάστρια; Επειδή δεν στηρίζω τον σύλλογο; Ε, και; Σιγά τα ωά. Τι είναι πια αυτός ο σύλλογος διδασκόντων;

Ξέρω, ξέρω είναι το μόνο ισχυρό όπλο των εκπαιδευτικών, και μέσα από τον δήθεν εκβιασμό των διευθυντών για τη συγκρότηση ομάδων αξιολόγησης, παρά την αντίθετη απόφαση του συλλόγου, σκοπός του υπουργείου είναι η αποδυνάμωση των συλλόγων. Μπούρδες.



Εγώ ξέρω ότι με την αξιολόγηση -ευτυχώς που κάποιος επιτέλους τη σκέφτηκε- οι ανίκανοι θα πάρουν πόδι. Θα μείνουν μόνο οι εκλεκτοί, οι ικανοί, αυτοί που έχουν έναν παραφουσκωμένο υπηρεσιακό φάκελο και όχι μόνο ένα πτυχίο - οι καημένοι. Αυτούς, λοιπόν, εγώ δεν θέλω να τους στηρίξω. Θέλω να ξεκουμπιστούν. Να μας αδειάσουν τη γωνιά. Να μείνει η αφρόκρεμα.

.Λυπάμαι που θα σας το πω,αλλά ανάμεσα στους ικανότερους είμαι κι εγώ φυσικά. Αν κάποιος από σας ανήκει επίσης στην ομάδα αυτή, τότε δεν θα απολυθεί. Οι υπόλοιποι στα σπίτια σας. Κάτι άλλο θα βρείτε να κάνετε. Σε τάξη όμως θα είστε ακατάλληλοι να βρίσκεστε. Ποιος θα το αποφασίσει; Μα, φυσικά η αξιολόγηση! Δεν θα είναι αντικειμενική; Ναι, καλά, αυτό σας συμφέρει, φοβάστε, τρέμετε γιατί οι γνώσεις σας είναι ανεπαρκείς. Ήρθε η ώρα σας, ανθρωπάκια!

Ο φόβος σας, λοιπόν, σας κάνει να συσπειρώνεστε στο σύλλογο, να αποφασίζετε λουκέτο, να ενημερώνεστε από τους συνδικαλιστές σας και να διεκδικείτε, λέτε, το δικαίωμα στην εργασία και να παλεύετε ενάντια στις απολύσεις σας.

Εγώ θα πάω για δουλειά είτε σας αρέσει είτε όχι. Με λέτε απεργοσπάστρια; Αδιαφορώ. Δεν σας έχω ανάγκη. Ούτε το σύλλογο έχω ανάγκη. Δεν πρόκειται να χρειαστώ ποτέ τη βοήθειά σας και τη στήριξή σας. Γιατί; Μα γιατί είμαι ικανή, με πολλά προσόντα, με πτυχία και γιατί θα περάσω στην αξιολόγηση.Τόσο απλά. Διακρίνω μια ζήλια;

Κάντε εσείς την απεργία σας και καλή σας επιτυχία!
Αγγελική

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα