Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Πώς να επανέλθετε μετά από μια μεγάλη αποτυχία

Η αποτυχία σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο, ανάλογα με τα πρότυπα και τους στόχους που έχει θέσει.
success_failureΩς «μεγάλη αποτυχία» μπορούμε να θεωρήσουμε την αδυναμία επίτευξης ενός στόχου που καθορίζει την πορεία της ζωής μας.
Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν αν οι προσπάθειές μας πέσουν στο κενό; Μπορούμε να ξεκινήσουμε από μερικά απλά βήματα.

Παράπονα τέλος: Κάθε αποτυχία συνοδεύεται σίγουρα και από μια γερή δόση απογοήτευσης. Η ασταμάτητη γκρίνια όμως δεν πρόκειται να αλλάξει το αποτέλεσμα και μας εμποδίζει να προχωρήσουμε παρακάτω.
sucessΣυγχωρούμε τον εαυτό μας: Όταν θα έχουμε πλέον αναλάβει τις ευθύνες μας για την αποτυχία, θα μπορέσουμε να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας. Πρέπει να αναγνωρίζουμε το λάθος αλλά ταυτόχρονα να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας για την προσπάθεια που κάναμε.
Αποδεχόμαστε την αποτυχία: Είναι σίγουρα το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά το πιο σημαντικό. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι δεν πρόκειται να κερδίσεις αν δεν παίξεις.
Ανάλυση και περισυλλογή: Πα να μάθουμε από την αποτυχία μας, πρέπει να αποστασιοποιηθούμε και να δούμε τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Πρέπει να εντοπίσουμε πού πράξαμε σωστά και πού όχι, τι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει διαφορετικά και ποιους παράγοντες δε λάβαμε υπ1 όψιν μας.
Νέο πλάνο: Με βάση όσα μάθαμε, πρέπει να φτιάξουμε ένα καινούριο πλάνο δράσης ώστε να κυνηγήσουμε τον επόμενο στόχο μας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα