Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

9 τροφές που επουλώνουν κοινές παθήσεις

trofes-farmaka_590_b

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για μυϊκούς πόνους

Το παρθένο ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μία ουσία που ονομάζεται ελευρωπαΐνη, η οποία επιταχύνει την ανάρρωση των μυών. Για την ακρίβεια, έρευνα έχει δείξει ότι 3 ½ κουταλιές του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ημερησίως είναι το αντιφλεγμονώδες ισοδύναμο του 10% της συνιστώμενης δόσης ιβουπροφαΐνης (μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο). Μη ξεχνάτε, λοιπόν, να βάζετε λίγο παραπάνω ελαιόλαδο στην σαλάτα σας, ειδικά αν τη φάτε μετά από γυμναστική.

Κράκερς με τυρί για την απογευματινή κατάπτωση

Τα κράκερς περιέχουν βιταμίνες Β6 και Β12 που έχουν την ιδιότητα να τονώνουν την ενέργεια (ειδικά αν επιλέξετε κράκερς ολικής άλεσης), ενώ ένα τυρί χαμηλών λιπαρών είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη. Ο συνδυασμός των δύο διεγείρει στον εγκέφαλο την παραγωγή της «ορμόνης της χαράς» σεροτονίνης, η οποία θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να «βγάλετε» το απόγευμα. Για να δείτε αποτελέσματα, τσιμπολογήστε 8 μικρά κράκερς με 30γρ. τυρί χαμηλών λιπαρών.


Βυσσινάδα για καλύτερο ύπνο

Η βυσσινάδα περιέχει μελατονίνη, ένα σύνθετο που σπάνια συναντάται σε άλλες τροφές (θα το βρείτε μόνο στα καρύδια και τις μπανάνες), το οποίο βοηθά στον ύπνο. Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε ότι άτομα που έπιναν αυτόν το χυμό καθημερινά είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου, συγκριτικά με άτομα που δεν έπιναν καθόλου. Αυτό δε σημαίνει ότι η βυσσινάδα θα σας προκαλέσει υπνηλία, απλά θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Μπορείτε να την πιείτε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα ή να τη συνδυάσετε με άλλους φρουτοχυμούς.

Φρέσκος ανανάς για επούλωση μελανιών

Το αγαπημένο τροπικό φρούτο περιέχει βρομελίνη, ένα σύνθετο που ανακουφίζει τη φλεγμονή της επιδερμίδας που δέχθηκε μελανιά. Αν λοιπόν θέλετε να εξαφανίσετε τη μελανιά σας το ταχύτερο δυνατό, μπορείτε να τρώτε μιάμιση κούπα κομματάκια φρέσκου ανανά ημερησίως και να πίνετε άφθονο νερό.

Σούπα γκασπάτσο για το κοινό κρυολόγημα

Η κρύα σούπα γκασπάτσο είναι στην πραγματικότητα ένα μείγμα φρέσκιας ντομάτας και λαχανικών, μεταξύ των οποίων κρεμμύδι και σκόρδο που έχουν αντιϊκές ιδιότητες (επιτίθενται στους ιούς). Τα λαχανικά αυτά, μάλιστα, βοηθούν τον οργανισμό να απορροφά καλύτερα τις βιταμίνες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Συνταγή για γκασπάτσο
Υλικά (για 6 άτομα):
1 κιλό ώριμες σφιχτές ντομάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
1 αγγούρι, πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές καθαρισμένες και χοντροκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και λιωμένες
½ – 1 φλυτζ. φρυγανιά τριμμένη
2,5 -3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε βαθύ μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε. Βάζετε το μισό μείγμα στο μπλέντερ ή στον πολτοποιητή και το χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα αρκετά λείο μείγμα. Το αδειάζετε σε μπολ, κάνετε το ίδιο με το υπόλοιπο μείγμα και το προσθέτετε στο πρώτο. Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι και πιπέρι. Αν η σούπα είναι αρκετά πηχτή, της προσθέτετε λίγο παγωμένο νερό. Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και την παγώνετε για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.

Αφέψημα χαμομήλι για το φούσκωμα

Το χαμομήλι βοηθά στη χαλάρωση των μυών του γαστρεντερικού σωλήνα, ενώ το νερό στο αφέψημα ενισχύει την χώνεψη και «ξεπρήζει» το φουσκωμένο στομάχι. Για περισσότερη ανακούφιση, προτιμήστε «άγριο» χαμομήλι, αντί για το κλασικό φακελάκι.

Καρπούζι για να περάσει ο πονοκέφαλος

Το πλούσιο σε νερό φρούτο μεταφέρει σημαντικές θρεπτικές ουσίες στον εγκέφαλο και κρατά τον οργανισμό καλά ενυδατωμένο. Σύμφωνα με μελέτη, ακόμα και λίγο αφυδατωμένος να είναι ο οργανισμός, γίνεται αυτόματα πιο επιρρεπής σε πονοκεφάλους. Επιπλέον έστω και αυτή η ελάχιστη ζάχαρη που έχει το φρούτο θα θέσει σε εγρήγορση τα εγκεφαλικά κύτταρα και θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Μία φέτα καρπούζι την ημέρα, λοιπόν, είναι ό,τι πρέπει για να αποφύγετε ή να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο.

Μαϊντανός για την αντιμετώπιση των αλλεργιών

Η συχνά κατανάλωση μαϊντανού μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή αλλεργικών εξάρσεων, γιατί περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται κουερσετίνη, το οποίο μειώνει την απελευθέρωση ισταμινών. Όσο λιγότερες ισταμίνες κυκλοφορούν στον οργανισμό, τόσο λιγότερα συμπτώματα θα έχετε όταν εκτίθεστε σε αλλεργιογόνα. Βάλτε, λοιπόν όσο μαϊντανό θέλετε στις σαλάτες και τα φαγητά σας.

Κουρκούμη για… τα πάντα!

Χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κουρκουμίνης (από την οποία προέρχεται το ινδικό μπαχαρικό κουρκούμη), τα άτομα που την καταναλώνουν συχνά αναφέρουν λιγότερους αρθριτικούς πόνους και πρηξίματα, βελτίωση του ανοσοποιητικού τους συστήματος, και καλύτερη πέψη. Υπάρχουν, μάλιστα, πιθανότητες να έχει το εν λόγω μπαχαρικό αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά και να μειώνει τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ. Το καλό, μάλιστα, είναι ότι δεν πρόκειται για ιδιαίτερα «βαρύ» μπαχαρικό, οπότε μπορείτε να το προσθέσετε σχεδόν σε κάθε πιάτο σας, να βάλετε μισή κουταλιά στις σούπες ή στο ρύζι σας.
Womansday
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα