Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

7 διαφορές μεταξύ θρησκείας και πνευματικότητας

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την πνευματικότητα με τη θρησκεία ή με κάποιο μυστηριώδες υπερφυσικό φαινόμενο. Κάποιοι ακόμα πιστεύουν πως είναι μια αίρεση αλλά αυτό συμβαίνει λόγω της άγνοιάς τους ή του φόβου τους μήπως τους εκμεταλλευτούν.
Προσπερνώντας το αυτό, θα προσπαθήσουμε να μελετήσουμε και να κατανοήσουμε τι είναι ακριβώς η πνευματικότητα, θα φτάσουμε σε μια συνειδητοποίηση πως δεν είναι τίποτα το μυστηριώδες ή υπερφυσικό, ούτε συνδέεται με κάποια αίρεση.
Αυτές οι 7 διαφορές μεταξύ πνευματικότητας και θρησκείας θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι ακριβώς είναι η πνευματικότητα.

Η θρησκεία σας κάνει να υπακούτε – Η πνευματικότητα σας απελευθερώνει

Η θρησκεία σας λέει να ακολουθείτε μια ιδεολογία και να υπακούτε συγκεκριμένους κανόνες, αλλιώς θα τιμωρηθείτε. Η πνευματικότητα σας αφήνει να ακολουθήσετε την καρδιά σας και αυτό που πιστεύετε πως είναι σωστό. Σας απελευθερώνει ώστε να μπορέσετε να είστε αυτό που πραγματικά είστε χωρίς να υπακούτε οτιδήποτε δεν συνηχεί ως σωστό με εσάς ή με τους άλλους γιατί όλοι είμαστε ένα. Από εσάς εξαρτάται να επιλέξετε τι θα τιμήσετε τόσο ώστε να το κάνετε θεϊκό.

Η θρησκεία σας δείχνει το φόβο – Η πνευματικότητα σας δείχνει πώς να είστε δυνατοί

Η θρησκεία σας υποδεικνύει τι να φοβάστε και σας λέει ποιες είναι οι συνέπειες. Η πνευματικότητα σας κάνει συνειδητούς απέναντι στις συνέπειες αλλά δεν σας λέει να επικεντρωθείτε στο φόβο. Σας δείχνει ποια στάση να κρατήσετε ακόμα κι όταν φοβάστε και πώς να προχωρήσετε κάνοντας αυτό που νιώθετε πως είναι σωστό, άσχετα με τις συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει.

Η θρησκεία σας λέει την αλήθεια – Η πνευματικότητα σας αφήνει να την ανακαλύψετε

Η θρησκεία σας λέει σε τι να πιστεύετε και τι είναι σωστό. Η πνευματικότητα σας αφήνει να το ανακαλύψετε μόνοι σας και να το κατανοήσετε με τον δικό σας, μοναδικό τρόπο. Σας αφήνει να συνδεθείτε με τον Ανώτερο Εαυτό σας και να δείτε με το δικό σας μυαλό ποια είναι η αλήθεια γιατί η αλήθεια στο σύνολό της είναι ίδια για όλους μας. Σας αφήνει να πιστεύετε στη δική σας αλήθεια μέσω της αντίληψης που σας παρέχει η καρδιά σας.

Η κάθε θρησκεία διαχωρίζεται από τις άλλες θρησκείες – Η πνευματικότητα τις ενώνει

Υπάρχουν πολλές θρησκείες στον κόσμο και όλες διδάσκουν πως η δική τους ιστορία είναι και η σωστή. Η πνευματικότητα βλέπει την αλήθεια μέσα σε όλες τις θρησκείες και τις ενώνει γιατί η αλήθεια είναι ίδια για όλους μας άσχετα με τις διαφορές και τη μοναδικότητά μας. Επικεντρώνεται στην ποιότητα του θείου μηνύματος το οποίο μοιράζονται όλες οι θρησκείες και όχι στις διαφορές και στις λεπτομέρειες που έχουν οι ιστορίες τους.

Η θρησκεία σας κάνει εξαρτώμενους – Η πνευματικότητα σας κάνει ανεξάρτητους

Αν παρακολουθείτε θρησκευτικές τελετές, μόνο τότε θεωρείστε θρησκευόμενοι και άνθρωποι οι οποίοι αξίζουν την ευτυχία. Η πνευματικότητα σας δείχνει πως δεν χρειάζεται να εξαρτάστε από τίποτα για να είστε ευτυχισμένοι. Η ευτυχία πάντοτε βρίσκεται βαθιά μέσα μας και μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι” αυτήν. Βρισκόμαστε πάντοτε εκεί που πρέπει και όχι μονάχα αν παρακολουθούμε κάποιες τελετές. Η θεϊκότητα βρίσκεται μέσα μας και γι” αυτό είμαστε πάντοτε άξιοι.

Η θρησκεία εφαρμόζει τιμωρία – Η πνευματικότητα εφαρμόζει το κάρμα

Η θρησκεία λέει πως αν δεν υπακούσουμε σε συγκεκριμένους κανόνες, μας περιμένει τιμωρία η οποία εξαρτάται από την πίστη μας. Η πνευματικότητα μας επιτρέπει να κατανοήσουμε πως κάθε δράση έχει αντίδραση και να συνειδητοποιήσουμε πως η τιμωρία για τις πράξεις μας θα είναι η αντίδραση που θα έρθει από την δράση που θέσαμε σε κίνηση. Εξαρτάται μονάχα από τις θεμελιώδεις δυνάμεις του Σύμπαντος και δεν χρειάζεται να πιστεύετε σε αυτές τις δυνάμεις για να ισχύουν.

Η θρησκεία σας κάνει να ακολουθείτε το ταξίδι κάποιου άλλου – Η πνευματικότητα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας

Το θεμέλιο κάθε θρησκείας είναι η ιστορία που λέει για έναν ή πολλούς θεούς, το ταξίδι τους προς την φώτιση και την αλήθεια που έχουν ανακαλύψει, κάνοντάς σας να ακολουθήσετε τα βήματά τους. Η πνευματικότητα σας επιτρέπει να κάνετε το δικό σας ταξίδι προς τη φώτιση και να ανακαλύψετε την αλήθεια στο δικό σας μονοπάτι, ακολουθώντας αυτό που σας λέει η καρδιά σας ότι είναι σωστό γιατί η αλήθεια είναι πάντοτε η ίδια άσχετα με το πόση καταλαβαίνετε.
Κάθε θρησκεία προήλθε από πνευματικότητα, από το ταξίδι μέσα από το οποίο κάποιος άνθρωπος έγινε Θεός. Οι λεπτομέρειες της ιστορίας δεν είναι σημαντικές· απλά βοηθούν τον χαρακτήρα να ανακαλύψει την αλήθεια. Το μήνυμα το οποίο απλώνει και μοιράζει την αλήθεια είναι το σημαντικό, ο Θείος Κανόνας της ανθρώπινης καρδιάς ο οποίος συνηχεί αρμονικά μέσα σε όλους μας. Γι” αυτό όλες οι θρησκείες έχουν ένα κοινό, την αλήθεια.
_______________
Μετάφραση κειμένου: Νίκος Πνευματικός για την Εστία της Θεραπείας, www.healinghome.gr
Πηγή: http://expandedconsciousness.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα