Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Πάει, έχει τρελλαθεί ο Ταγίπ Ερντογάν…

Πάει, έχει τρελλαθεί ο Ταγίπ Ερντογάν…
Φρουροί με υψωμένες λόγχες, πολεμιστές με αλυσιδωτούς θώρακες και ψεύτικα μουστάκια: ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχτηκε σήμερα στην Άγκυρα, στο νέο του μέγαρο, τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, περιστοιχισμένος από μια εντυπωσιακή σωματοφυλακή που προκάλεσε… ντελίριο στο Διαδίκτυο.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), αντί να περιοριστεί στην παραδοσιακή φρουρά που αποδίδει τιμές στους προεδρικούς καλεσμένους, ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας επέλεξε να φωτογραφηθεί με τον προσκεκλημένο του στο καινούριο —και αμφιλεγόμενο— προεδρικό μέγαρο, στη βάση μιας σκάλας, στις δύο πλευρές της οποίας είχαν στηθεί 16 άνδρες με στολές εποχής, βγαλμένοι, θα ‘λεγε κανείς, από μουσείο.
Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πάντως οι χρήστες σχολίασαν ότι οι στολές έδειχναν “καινούριες”, αμφισβητώντας την αυθεντικότητά τους.

“Ένα οθωμανικό τσίρκο στο μέγαρο”, έγραψε χαρακτηριστικά ο γνωστός χρονογράφος Καντρί Γκιουρσέλ στον λογαριασμό του στο Twitter.
Άλλοι χρήστες του Twitter προφανώς δεν εντυπωσιάστηκαν τόσο από την επίσημη φωτογραφία των δύο ηγετών και της συνοδείας τους και προσπάθησαν να την κάνουν πιο “ζωντανή” προσθέτοντας με φωτομοντάζ ήρωες του “Πολέμου των Άστρων” και του “Χάρι Πότερ”.
Το πρακτορείο Ανατολή έσπευσε πάντως να διευκρινίσει, προς υπεράσπιση του προέδρου, ότι οι 16 πολεμιστές συμβόλιζαν τις 16 αυτοκρατορίες της τουρκικής ιστορίας, από τους Ούννους, τους Μογγόλους και τους Σελτζουκίδες, μέχρι τους Οθωμανούς.
Ο Ερντογάν προκάλεσε πέρσι έντονες αντιδράσεις όταν μετακόμισε στο ολοκαίνουριο, κολοσσιαίο μέγαρο του με τα 1.150 δωμάτια, που στοίχισε 490 εκατομμύρια ευρώ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα