Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΚΙ ΟΜΩΣ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!


Μας κάνουν πλάκα νομίζω, μας εμπαίζουν. Για να μην πω κάτι χειρότερο. Αν είναι δυνατόν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο βουλευτή να είναι όσα ορίζει ο νόμος, την ισχύ του οποίου υπενθυμίζει το υπουργείο Εσωτερικών λίγο πριν από κάθε εκλογές.
Ο νόμος λέει ότι ο υποψήφιος στην αχανή Β Περιφέρεια Αθηνών των 44 βουλευτών μπορεί να ξοδέψει μέχρι 138.600 ευρώ, όταν όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι ορισμένοι υποψήφιοι θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.
Προεκλογικό υλικό, διαφημιστικά φυλλάδια, αφίσες, μαζικά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα, διαφήμιση στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες, εκλογικά κέντρα και μια στρατιά από εργαζόμενους που «βαφτίζονται» εθελοντές, όλα αυτά κοστίζουν. Και κοστίζουν πολύ περισσότερο από το ποσό που προβλέπει ο νόμος.

Είναι κοινό μυστικό, όμως ότι στις εκλογές νόμος είναι το δίκιο του χορηγού, που δίνει τα μαύρα για να δούν άσπρη μέρα και οι δύο. Ο βουλευτής που θα εκλεγεί και ο λεφτάς που θα τα βγάλει από το ρουσφέτι. Κι όλα αυτά καλύπτονται από ένα νόμο που ορίζει, δήθεν ορίζει για να λέμε την αλήθεια, το ανώτατο όριο των προεκλογικών δαπανών.
Στην Α' Αθήνας το ανώτατο ποσό που πρέπει να ξοδέψει κάθε υποψήφιος είναι 84.600 ευρώ! Στο νομό Αττικής το ποσό είναι 86.400 ευρώ. Στα 88.200 ανεβαίνει το ποσό για τους υποψήφιους στην Α' Θεσσαλονίκης. Μόλις 18.000 ευρώ (το κατώτατο ποσό) έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι σε Φωκίδα, Ευρυτανία, Ζάκυνθο, Λευκάδα.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι ξέρουν ότι βουλευτής στην Αθήνα δεν βγαίνει κανείς με κάτω από 500.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στο σύνολο και βάλε των αποζημιώσεων που θα εισπράξει σε όλη τη διάρκεια της 4τους θητείας του στη Βουλή.
Στην επαρχία τα ποσά υπολογίζονται σε 100-200 χιλιάδες ευρώ ή και παραπάνω που βεβαίως είναι 10 έως 20 φορές υψηλότερα από αυτά που επιτρέπονται. Κάποιοι θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου η όντως λεφτά υπάρχουν.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα