Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Πια φυτά μπορούν να δηλητηριάσουν σκύλους και γάτες;

Πια φυτά μπορούν να δηλητηριάσουν σκύλους και γάτες;

Αν και οι σκύλοι και οι γάτες προτιμούν σαφώς το κρέας, τα κατοικίδια αυτά ζώα θα ροκάνιζαν και ακόμα θα κατάπιναν και φυτά, όπως πολύ θα έχετε διαπιστώσει με το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Δεδομένου ότι ορισμένα φυτά είναι τοξικά, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να αποφεύγουν να τα φέρνουν σε επαφή με τα ζωάκια τους.

Υπάρχουν φυτά που μπορεί να επηρεάσουν μόνο τις γάτες, άλλα που μπορεί να κάνουν κακό μόνο στα σκυλιά, και άλλα που μπορεί να βλάψουν και σκυλιά και γατιά.

Και τι μπορεί να κάνει ένα “αθώο” φυτό… θα αναρωτιέστε. Από αναπνευστική ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, βλάβες στο συκώτι και στο ήπαρ, προβλήματα στην αναπνοή, έως και καρδιαγγειακή κατάρρευση… είναι η απάντηση. 



Παρακάτω θα διαβάσετε για ορισμένα φυτά και το κακό που μπορούν να προκαλέσουν, όμως κάνοντας κλικ εδώ θα μάθετε πολύ περισσότερα.

Πολλά τοξικά φυτά ερεθίζουν το γαστρεντερικό σωλήνα. Το κυκλάμινο μπορεί να προκαλέσει απειλητικούς για τη ζωή εμετούς σε αμφότερους τους σκύλους και τις γάτες. Ακόμα μεγαλύτερη ζημιά θα κάνουν οι βολβοί του, γι’ αυτό πρέπει να έχετε τον νου σας όταν βλέπετε τα ζωάκια σας να σκάβουν και να προσπαθούν να ξεθάψουν κάτι.

Οι βολβοί από τις τουλίπες και τους υάκινθους μπορούν να προκαλέσουν λιγότερο σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα.

Φυτά που βλάπτουν την καρδιά, θέτουν μια από τις πιο σοβαρές απειλές. Οι αζαλέες περιέχουν grayanotoxin, η οποίο μπορεί να βάλει τα ζώα σε κώμα και να οδηγήσει σε καρδιαγγειακή κατάρρευση. Οι πικροδάφνες μπορούν να επιβραδύνουν τον καρδιακό ρυθμό, και ενδεχομένως να οδηγήσουν στο θάνατο.

Μερικά φυτά βλάπτουν το ήπαρ. Ο σπόρος του φοίνικα “sago” περιέχει μια τοξίνη που μπορεί να βλάψει σοβαρά το συκώτι και μερικές φορές να προκαλέσει το θάνατο. Ο φθινοπωρινός κρόκος περιέχει κολχικίνη, η οποία βλάπτει το συκώτι και τα νεφρά, και μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστική ανεπάρκεια γάτες και σκύλους.

Τα φασόλια περιέχουν ρικίνη που μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια, ενώ μια ελάχιστη ποσότητα σπόρων σόγιας μπορεί να αποβεί μοιραία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπάμε τα κατοικίδια μας όμως πολλές φορές αναγκαζόμαστε να τα παραμελούμε και να μην βρίσκουμε τον χρόνο που πρέπει να τους αφιερώνουμε. Θα μου πείτε, έτσι όπως μας έχουν κάνει να δουλεύουμε από το πρωί έως το βράδυ για ένα πενιχρό εισόδημα, παραμελούμε και τα ίδια μας τα παιδιά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε παρά ταύτα όμως, πως ο σκύλος ή η γάτα μας είναι μέλος της οικογένειας μας και έχει την ανάγκη μας. 

allweirdstories


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα