Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τρίτη και 31


54230038798126321801184
Μια κυρία χθες βάζοντας το κρεπαρισμένο της μαλλί πίσω από το αυτί στην προσπάθεια της να διορθώσει την κάθε ατέλεια, εξωτερικά της κεφαλής της, είπε στη φιλενάδα της με μια ειρωνική ξενοιασιά: εμένα δεν με νοιάζει τι θα κάνει ο Τσίπρας με το ευρώ και με τις διαπραγματεύσεις έβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Τίναξε μετά με αυτοπεποίθηση το κεφάλι της, το πήρε και έφυγε.
Ακριβώς !!!! Ο καθένας κοιτάζει το προσωπικό του συμφέρον και μετά πηγαίνει στην συλλογική τράπεζα ( δεν εννοώ τις τράπεζες που καταθέτουμε χρήματα) και θέλει να κάνει αναλήψεις και κρίνει κιόλας αυστηρά αυτούς που αγωνίζονται να καταθέσουν. Όταν κάποιος συνεχώς νοιάζεται για το ατομικό του συμφέρον καλά θα κάνει να μην τα βάζει με τη συλλογική συνείδηση γιατί η συλλογική συνείδηση είναι το άθροισμα των εγώ και των εμένα του καθενός μας..

Είμαστε όλοι συνδεμένοι με τόσους πολλούς τρόπους που καλά – καλά δεν μπορούμε να τους διανοηθούμε. Το θέμα δεν είναι να βρούμε μια κρυψώνα για να διαφυλάξουμε » τα δικά μας», το θέμα είναι να οικοδομήσουμε έναν φωτεινό κόσμο για τα παιδιά μας.
Το αληθινό δράμα της μικροαστικής σκέψης είναι ότι ο άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις των πράξεων του στους άλλους. Δημοπρατεί την κάθε του αξία στο όνομα του μεγαλύτερου συμφέροντος του. Στις ατομικές όμως τούτες αποφάσεις ο πόνος είναι συλλογικός και γίνεται περιπέτεια όλων.
Η αληθινή πρόοδος θα γεννηθεί όταν το άτομο που είναι κυριευμένο από τη μανία του να φτιάχνει ατομικές κρυψώνες, συνειδητοποιήσει ότι το σύνολο υποφέρει εξ αιτίας της απόστασης του από τον κόσμο.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα