Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ο Νόμος των τριών Αρχών

Οι Αρχές του δρόμου στη ζωή του ανθρώπου είναι 3 οι οποίες είναι ανά δύο. Ο σκοπός του ταξιδιού μας εδώ στη γη είναι να περάσουμε από τις 2 πρώτες στην τρίτη αρχή.


Η μία αρχή γεφυρώνει την άλλη και τελικά πετυχαίνει ο στόχος.
Οι αρχές όπως είπαμε είναι τρεις, ανά δύο.
 
Δηλαδή :
 
Δράση- Ενεργητικός
Αντίσταση – Παθητικός
Ισορροπία- Ουδέτερος. 
 
Εμείς γεννιόμαστε από την Δράση- Ενεργητικός, μέσα από την διαδικασία της γέννας. Η διαδικασία της γέννας θέλει πάρα πολύ δύναμη για να βιωθεί. Είναι η πρώτη μας διαδρομή μέσα από το σπάσιμο των υδάτων του πόνου για να βγούμε στην ζωή. Μία διαδικασία που τείνει να χαθεί, στον βωμό της ευκολίας και του χρήματος, δηλαδή την καισαρική τομή.
 
 Η οποία δεν γίνεται πάντα επειδή χρειάζεται, αλλά για συντομία χρόνου. Αφού πια δεν δίνουμε εύκολα το δικαίωμα στις νέες ψυχές που έρχονται εδώ να βιώσουν αυτή τη δράση- ενεργητικότητα, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα ανάπτυξη του κάθε ανθρώπου. 
 
Η δράση και η ενεργητικότητα είναι οι δρόμοι που αναπτύσσουν τον άνθρωπο και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα με την ανάλογη χρήση- άσκηση, ο άνθρωπος αυτός να περάσει στην Ισορροπία- Ουδετερότητα. 

Όμως τώρα αντί να ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να περάσουμε σε αυτή τη 3η δυάδα, έχουμε κολλήσει εδώ και αιώνες στην μεσαία θέση, Αντίσταση- Παθητικότητα.
Όσο πιο πολύ αντιστέκεται ένας άνθρωπος, τόσο πιο πολύ παθητικός είναι. Παθητικός = αδιάφορος για την ουσία. Παθητικός = γεμάτος από πάθη και επιθυμίες- θυμικές καταστάσεις του εγώ και της σάρκας.
Παραμένει ο άνθρωπος σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του κάτω από την Παθητική του συμπεριφορά προς όλους και προς όλα. Φυσικά μέσα στην Παθητικότητά του εμφανίζεται και η αντίσταση, η οποία δεν έχει καμία βάση και στηρίζεται ολοκληρωτικά και μόνο στην επιφάνεια της ζωής και στα επιφανειακά της δρώμενα.
Οπότε αντί να βιώνουμε μέσα από την εκπαίδευσή μας, διαδρομή- σταδιοδρομία μας- ως άνθρωποι την μεταστροφή μας για την Τρίτη Αρχή, παραμένουμε νυσταγμένοι – μουδιασμένοι- κοιμισμένοι σε ένα καρουσέλ  επανάληψης πόνων, φόνων, πολέμων, καταστροφών και μάλιστα από επιλογή.
Η παθητικότητα- αντίσταση έχει φέρει την επιθετικότητα και την ακινησία μας, την ακαμψία μας προς όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Αρκεί που δεν συμβαίνουν στην πόρτα μας, στο σπίτι μας, στην οικογένειά μας, στο κεφάλι μας. Εγωιστές και κλεισμένοι καλά μέσα σε αυτή την στάση νομίζουμε ότι ζούμε. Κι όμως κανείς μας δεν ζει το απόλυτο. Κανένας δεν είναι έστω σε δράση, στην πρώτη μας φυσική στάση- αρχή. Γιατί μόνο η δράση- ενεργητικότητα έχει πιθανότητα να μας περάσει στην Ισορροπία- Ουδετερότητα. 

Δράση- Ενεργητικότητα και πώς έρχεται αυτή η στάση ? Μόνο μέσα από την αυτογνωσία. Αυτογνωσία σημαίνει πως για χρόνια ολόκληρα κάνεις έρευνα στο μοναδικό πλάσμα που σου ανήκει, στον ίδιο σου τον εαυτό. Να επιλέξεις να μάθεις πολύ καλά κάθε του λεπτομέρεια. Από αυτήν την εργασία, η οποία είναι μία μόνιμη λαχτάρα ανάπτυξης, περνάς μέσα στην Τρίτη Αρχή, από την διαδρομή της φυσικότητας. Γιατί η δράση είναι φυσική και η φυσική από μόνη της σε πηγαίνει στην Ισορροπία και στο Ουδέτερο. Ουδέτερο= αμερόληπτο = πραγματικό= η φυσική διαδρομή της ενέργειας και της Πνευματικής κατάρτισης. Τότε εσύ γίνεσαι ο απόλυτος Άρχοντας των Αρχών αυτών και οι Αρχές = διαδρομές ανέλιξης σου γίνονται οι Τρεις Ιεράρχες σου. Κάθε στιγμή γνωρίζεις απόλυτα όλα τα πως και τα γιατί και αναζητάς τα επόμενα γιατί με τα επόμενα πως.

Όταν καταφέρεις και περάσεις μέσα από αυτή την τριπλή ενότητα τότε έχεις κάνει την διύλιση του εγώ και ο Φωτεινός σου Εαυτός κατοικεί στον πλανήτη.   

Δωροθέα 
 
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα