Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Εθισμένοι με το σεξ σαν…ναρκωτικό!

zeugari sexΟ εθισμός στο σεξ μοιάζει με τον εθισμό στα ναρκωτικά… σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Στην έρευνα που συμμετείχαν άνδρες που έβλεπαν πορνογραφικά βίντεο και οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ενεργοποιούνταν τα ίδια κέντρα του εγκεφάλου όσων ήταν εθισμένοι στο σεξ με εκείνα που ενεργοποιείται όταν ένας τοξικομανής επιθυμεί να πάρει το ναρκωτικό στο οποίο είναι εθισμένος.
Οι ερευνητές υπέβαλλαν τους άνδρες σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου κατά τη διάρκεια έβλεπαν πορνό. Συγκεκριμένα τους υπέβαλλαν σε μια προηγμένη μορφή μαγνητικής τομογραφίας που καταγράφει τις δομές του εγκεφάλου και την λειτουργία τους.
Όπως ανακάλυψαν, στους εθελοντές με εθισμό στο σεξ το πορνογραφικό υλικό προκαλούσε ενεργοποίηση και στα τρία κέντρα που σχετίζονται με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Πρόκειται για περιοχές που παίζουν ρόλο στο αίσθημα επιβράβευσης, παρακίνησης και της επιθυμίας.

Τα άτομα που είναι εθισμένα στο σεξ αντιμετωπίζουν απώλεια της ικανότητας τους για έλεγχο της συμπεριφοράς τους. Παρόλο, δηλαδή, που γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος, δεν μπορούν να το σταματήσουν. Παρά τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η συμπεριφορά στην προσωπική ή επαγγελματική τους ζωή, συνεχίζουν να αναζητούν το σεξ. Τέλος δεν μπορούν να σταματήσουν να σκέφτονται το σεξ.
Αν και ο εθισμός στο σεξ αμφισβητείται από αρκετούς επιστήμονες, στη συγκεκριμένη μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι 19 άντρες που έλαβαν μέρος και υποβλήθηκαν σε αξονικές τομογραφίες εγκεφάλου, είχαν εμμονή με τις σεξουαλικές σκέψεις και συμπεριφορές, και δεν μπορούσαν να περάσουν ούτε μέρα χωρίς να δουν βίντεο πορνό.


Μάλιστα, δύο από τους συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν χάσει τη δουλειά τους, γιατί έβλεπαν πορνό, ενώ 4 δηλώσαν πως το πορνό ήταν μια διέξοδος για την εκτόνωση των ερωτικών φαντασιών τους και για να μην καταφύγουν σε έρωτα επί πληρωμή.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα