Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Η μπύρα, η καλή ζωή και η υγεία: Τι πρέπει να γνωρίζετε


Η μπύρα εμπλουτίζεται και αρωματίζεται από το λυκίσκο.
Το ξέρετε ότι η μπύρα είναι το αρχαιότερο αλκοολούχο ποτό;
Υπάρχουν ιστορικά ευρήματα που δείχνουν ότι οι άνθρωποι παρήγαγαν μπύρα ήδη από το 9000 π.Χ.
Στην αρχαία Μεσοποταμία βρέθηκαν χημικές αποδείξεις που τεκμηριώνουν τη χρήση της μπύρας από τους ανθρώπους.
Μάλιστα υπήρχε η Θεά της μπύρας, η Νινκάσι στην οποία είχε αφιερωθεί ειδικός ύμνος που ήταν ταυτόχρονα μια προσευχή αλλά και τρόπος για να θυμούνται οι άνθρωποι τη συνταγή για κατασκευή της μπύρας.

Στην εποχή μας, η μπύρα είναι το τρίτο δημοφιλέστερο υγρό που καταναλώνεται από τους ανθρώπους παγκοσμίως μετά από το νερό και το τσάι.
Παράγεται από ζύμωση δημητριακών, κυρίως κριθάρι αλλά και από σιτάρι ή άλλα αμυλούχα όπως το ρύζι και το καλαμπόκι. 


Η μπύρα εμπλουτίζεται και αρωματίζεται από το λυκίσκο. Υπάρχουν πολυάριθμες ποικιλίες μπύρας ανάλογα με το αμυλούχο φυσικό προϊόν που χρησιμοποιείται στη ζύμωση και τα αρώματα, βότανα ή φρούτα που προστίθενται.

Σκεφτήκατε ποτέ γιατί η μπύρα μπορεί να είναι ωφέλιμη για την υγεία;

Η πρώτη ύλη είναι συνήθως το κριθάρι και ο λυκίσκος με τη φλούδα τους που περιέχουν σημαντικές ωφέλιμες και θρεπτικές ουσίες. Η επιστήμη σήμερα επιβεβαιώνει πολλά από τα θετικά για την υγεία που πίστευαν οι άνθρωποι στην αρχαιότητα και στον Μεσαίωνα ότι πρόσφερε η μπύρα. Οι θερμίδες, οι βιταμίνες Β, το πυρίτιο και η αιθανόλη είναι από τα συστατικά της μπύρας που επιδρούν στην υγεία ευεργετικά όταν αυτή καταναλώνεται με μέτρο.

Σε ποιους τομείς της υγείας διερευνήθηκαν οι δράσεις της μπύρας και ποια τα αποτελέσματα;
Έρευνες που συσσωρεύτηκαν κατά τα τελευταία 40 χρόνια δείχνουν ότι η μπύρα μπορεί να βοηθά στην προαγωγή καλύτερης ψυχικής διάθεσης, μειώνει το στρες, ψηλώνει την καλή χοληστερόλη HDL, προφυλάσσει από την καρδιακή προσβολή, το εγκεφαλικό επεισόδιο, την ψηλή πίεση, το διαβήτη και την άνοια.
Επιδημιολογικές έρευνες έδειξαν ότι η ήπια κατανάλωση μπύρας συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο για ψηλή πίεση και για στεφανιαία νόσο της καρδίας, δηλαδή έμφραγμα του μυοκαρδίου. Οι διουρητικές ιδιότητες της μπύρας είναι χρήσιμες σε αρκετές περιπτώσεις.
Επιπλέον συσσωρεύονται τα στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι το πυρίτιο της μπύρας δυναμώνει τα οστά και βοηθά ουσιαστικά εναντίον της οστεοπόρωσης.

Η κατανάλωση με μέτρο της μπύρας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αντλούμε τα ωφελήματα που προσφέρει στην υγεία μας.
Θα συγκρατήσουμε ότι η μπύρα έχει θρεπτικές ουσίες, δεν περιέχει λίπη ούτε χοληστερόλη, μειώνει το στρες βελτιώνοντας την ψυχική διάθεση, βοηθά την καρδία, το κυκλοφορικό σύστημα και το σκελετό. Ωστόσο όλοι οι ερευνητές και γιατροί τονίζουν ότι τα θετικά της δράσης της μπύρας βρέθηκαν όταν οι άνθρωποι είχαν μέτρια κατανάλωση μπύρας, δηλαδή 1 έως 2 ποτήρια ημερησίως.
Η υπερβολική και αλόγιστη κατανάλωση μπύρας οδηγεί σε προβλήματα υγείας. Όπως οποιοδήποτε άλλο είδος αλκοολούχου ποτού δεν πρέπει να καταναλώνεται εάν κάποιος πρόκειται να οδηγήσει λόγω του κινδύνου οδικών δυστυχημάτων.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα