Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τα ευεργετήματα και οι επιβλαβείς συνέπειες της σεξουαλικής πράξης σύμφωνα με το Τάο



Το περί τρόπου προσέγγισης του Τάο, που συντάχθηκε επί δυναστείας Χαν,συνδέει για πρώτη φορά τη μέριμνα για τη μακροζωία με τις σεξουαλικές πρακτικές μέσα από τις περίφημες << επτά επιβλαβείς συνέπειες και οκτώ ευεργετήματα>, που διαδόθηκαν ευρύτατα και αναδιαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια των επόμενων αιώνων:

<< Η ζωτική πνοή εμπεριέχει οκτώ ευεργετήματα και επτά επιβλαβείς συνέπειες. Αν ο άνδρας δεν είναι ικανός να εφαρμόσει τα οκτώ ευεργετήματα και να αποφύγει τις επτά επιβλαβείς συνέπειες, τότε στην ηλικία των σαράντα ετών θα δει την πνοή Γιν να ελαττώνεται στο μισό, στην ηλικία των πενήντα θα εκδηλώσει σημάδια μαρασμού, στην ηλικία των εξήντα θα μείνει κουφός και τυφλός, το σπέρμα του θα στερέψει και το κρανίο του θα αδυνατίσει...η ουσία Γιν θα έχει χαθεί, από τη μύτη του θα τρέχουν μύξες και από τα μάτια του δάκρυα.

Ωστόσο υπάρχουν τρόποι για την επανάκτηση του σωματικού σθένους. Αυτή θα επιτευχθεί αν αποφεύγονται οι ''επτά επιβλαβείς συνέπειες'', ώστε να διαλύεται κάθε ασθένεια, και χρησιμοποιούνται τα ''οκτώ ευεργετήματα'', ώστε να δυναμώσει η ζωτική πνοή. Μ'αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι ένας ηλικιωμένος μπορεί να ανακτήσει το σθένος του και να αποφύγει τον μαρασμό. 


Τα   ''οκτώ ευεργετήματα'' είναι τα εξής:

 η ρύθμιση της ζωτικής πνοής, η διέγερση των εκκρίσεων στον ανώτερο βαθμό, η στιγμή της κατάλληλης στιγμής για την συνουσία, η φροντίδα της ζωτικής πνοής, η εναρμόνιση των εκκρίσεων, η μη υποδούλωση στην ηδονή, ο έλεγχος της σπερματικής ουσίας, η επιλογή της στιγμής της εκσπερμάτωσης>>. 

Οι ''επτά επιβλαβείς συνέπειες'' είναι οι εξής:

επώδυνες σεξουαλικές σχέσεις λόγω της απόφραξης των γεννητικών πόρων, ακραία εφίδρωση κατά τη συνουσία λόγω υπερβολικών εκροών, απώλεια σωματικών υγρών λόγω καταχρηστικών σεξουαλικών σχέσεων, διακαής επιθυμία και αδυναμία συνουσίας, δυστροπία εξαιτίας του λαχανιάσματος, εξάντληση όταν ένας άνδρας έχει εξαναγκάσει σε συνουσία μια γυναίκα, απώλεια ενέργειας λόγω ζήλου.

Όσοι αξιοποιήσουν τα ''οκτώ ευεργετήματα'' και αποφύγουν τις ''επτά επιβλαβείς συνέπειες'' θα δουν, σύμφωνα με το κείμενο, τις αισθήσεις τους να οξύνονται, το σώμα τους να ξανανιώνει, τις κινήσεις τους να χαλαρώνουν, την πνοή Γιν να δυναμώνει, τη μακροζωία τους να αυξάνεται και την ευτυχία τους να διασφαλίζεται.

Αποσπάσματα από το βιβλίο
Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ
ΛΙΟΥ ΝΤΑΛΙΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα