Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΟΛΙΓΟΜΕΛΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗ 400 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Τέτοια ευρωπαϊκή Βαβέλ δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί. Ξέρετε εσείς τι θα συμβεί εφόσον προκύψει ναι και τι θα συμβεί στο όχι. Προφανώς όχι, γιατί δεν υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή γραμμή. Ο ένας αξιωματούχος διατείνεται πως μαύρο φίδι που μας έφαγε αν ψηφίσουμε όχι. Θα αλλάξουμε ...ήπειρο.
Ο άλλος, όμως είναι πιο συγκαταβατικός. Δεν χάθηκε ο κόσμος, βρέ παιδιά. Θα τα βρούμε είτε ψηφίσουν ναι είτε όχι οι Έλληνες, μας καθησυχάζει. Διχασμένοι και πολλές φορές τριχασμένοι είναι οι Ευρωπαίοι και στα άλλα επιμέρους θέματα.
Θυμίζουν το δύο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα ή ιατρικό συμβούλιο για την τύχη ετοιμοθάνατου ασθενή. Μόνο από την πλευρά των Γερμανών μιλάνε επί μονίμους βάσεως τουλάχιστον 20 άτομα. Πρόεδρος, Καγκελάριος, αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομικών, αρχηγός αντιπολίτευσης και 2-3 άλλων κομμάτων, ο Γερμανός Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, οι αρμόδιοι για θέματα Ελλάδας υφυπουργοί και δεκάδες άλλοι χαμηλότεροι αξιωματούχοι.

Αν ληφθεί υπόψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελείται από 27 κράτη, οι συμμετέχοντες στο δημόσιο διάλογο ανώτατοι αξιωματούχοι, δηλαδή, οι αρχηγοί κρατών, οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών ξεπερνούν τους 100.
Κι αν προστεθούν οι αξιωματούχοι της Ε.Ε., του Γιουρογκρούπ, της Ε.Κ.Τ. και των άλλων ευρωπαϊκών φορέων, ο κύκλος των εξ αποστάσεως συνομιλητών ξεπερνά τους 400. Η υπόθεση μου θυμίζει αυτό που λέγεται για το ποδόσφαιρο. Όπου παίζουν δύο ομάδες και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. Εδώ συζητούν 400 και στο τέλος συμφωνούν με ότι πει η η Μέρκελ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα