Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Τα 6 βήματα για να κερδίσετε τους γύρω σας

Τα 6 βήματα για να κερδίσετε τους γύρω σας
Ένας τέλειος τρόπος για να δείξτε στους άλλους πως είστε χαλαροί, άνετοι και ενδιαφέρεστε να τους γνωρίσετε ή να γίνετε καλύτεροι φίλοι έχει προταθεί από τον Arthur Wassmer στο  βιβλίο του «Making Contact».
Προτείνει τη χρησιμοποίηση της λέξης Soften=Χαλαρώστε. Λέξη που σχηματίζεται από τα αρχικά των παρακάτω μη λεκτικών σημάτων:
Smile (χαμόγελο)
Open Posture (Aνοιχτή στάση)
Forward Lean ( Kλίση προς τα εμπρός)
Touch (Άγγιγμα)
Eye Contact ( Επαφή με το βλέμμα)
Nod (Κίνηση του κεφαλιού)

Αν μέχρι τώρα γενικά δεν ήσασταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί οι παραπάνω soften τεχνικές μπορεί να σας φανούν υπερβολικές. Μια ασθενής μου που έκανε εξάσκηση στις τεχνικές αυτές μέσα σε δέκα λεπτά κατάφερε να ελέγχει αρκετά καλά τη συμπεριφορά της.
Είναι μια συνηθισμένη αντίδραση των ανθρώπων που δεν έχουν εξασκηθεί. Οι τεχνικές soften μπορούν να σας βοηθήσουν όχι μόνο να εκφράζετε ένα συναίσθημα προς τα έξω αλλά και να το νιώθετε. Αυτή η ψυχολογική αρχή ονομάζεται αντιστροφή. Αυτό όμως που έχει σημασία για εσάς είναι το ότι αν για παράδειγμα, χαμογελάτε για να γίνετε πιο συμπαθείς, θα αρχίσετε να αισθάνεσθε και πιο χαρούμενοι μέσα σας.
Ας δούμε αυτές τις τεχνικές λίγο πιο αναλυτικά.
Το χαμόγελο στέλνει πάντα θετικά μηνύματα. Μου αρέσεις, χαίρομαι που είμαι μαζί σου. Μπορείς και εσύ να αισθάνεσαι άνετα μαζί μου. Όταν δεν χαμογελάτε, οι άλλοι είναι πολύ πιθανόν να νομίζουν ότι δεν ενδιαφέρεστε για εκείνους ή ότι γενικά είστε ψυχροί και αδιάφοροι.
Ανοιχτή Στάση. Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείτε το σώμα σας λέει πολλά για το πόσο διαθέσιμοι είστε για επαφή και πόσο ενδιαφέρεστε για όσα λένε. Ολες οι κλειστές στάσεις δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρεστε για ουσιαστική επαφή. Τα μη σταυρωμένα πόδια και χέρια είναι ανοιχτές στάσεις οι οποίοι πιθανότατα θα δείξουν στους άλλους πως είστε χαλαροί και ενδιαφέρεστε για μια ουσιαστική επικοινωνία.
Κλίση του σώματος. Οι άνθρωποι θεωρούν το διαμέρισμά τους ή το σπίτι τους ως ιδιωτική περιοχή στην οποία δε θέλουν οι άλλοι να εισβάλλουν χωρίς την έγκρισή τους. Αυτό ισχύει και για την επικοινωνία. Ο προσωπικός χώρος κυμαίνεται από το ένα έως ενάμιση μέτρο για τους αγνώστους και από το μισό μέτρο για τους γνωστούς μας. Αν πλησιάσετε πιο κοντά είναι πολύ πιθανό να φανείτε εχθρικός ή οικείος.
Άγγιγμα. Η χειραψία δείχνει στους άλλους το πόσο ενδιαφέρεστε για εκείνους. Μια χαλαρή χειραψία δείχνει προσωπική αδυναμία. Μια δυνατή όμως προκαλεί πολύ μεγαλύτερη εγκαρδιότητα και συμπάθεια.
Επαφή με το βλέμμα. Η επαφή με το βλέμμα είναι απαραίτητη προυπόθεση για μια πετυχημένη κοινωνική αλληλεπίδραση. Αν αποφεύγετε να κοιτάτε κάποιον εκείνος θα υποθέσει πως είστε αγχωμένος ή ότι κάτι κρύβετε ή ότι ενδιαφέρεστε περισσότερο για κάτι άλλο παρά για εκείνον. Ένας καλός κανόνας είναι να κοιτάτε τον άλλο για δέκα δευτερόλεπτα τουλάχιστον κάθε φορά.
Η κίνηση του κεφαλιού. Αν δε κουνάτε καθόλου το κεφάλι σας το οποίο είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, οι άλλοι θα υποθέσουν πως διαφωνείτε μαζί τους ή ότι είστε μπερδεμένοι και δεν καταλαβαίνετε ή ότι δεν ενδιαφέρεστε. Ένα μόνο κούνημα του κεφαλιού σημαίνει συμφωνία. Αργά ικρά κουνήματα επαναλαμβανόμενα σημαίνουν κατανοηση και γενικότερα ενθαρρύνουν. Πιο γρήγορα κουνήματα διαδοχικά δείχνουν ότι καταλαβαίνετε σωστά αυτά που ακούτε αλλά και συμφωνείτε με αυτά.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα