Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας έχει εξουσιοδότηση μόνο να τις φάει κι όχι να φύγει.


Να φύγει ή να μη φύγει τελικά; Λέω για τον Τσίπρα από τη σύνοδο. Να δεχθεί ή όχι αυτά που του προτείνουν; Ευρώ ή δραχμή; Ασάλιωτο ή σαλιωμένο; Τρομερά διλήμματα, έτσι δεν είναι; Θόλωσες φίλε. Ανησυχείς. Σου έχει φύγει το τσερβέλο. Γιατί; Δεν καθορίζεις τις εξελίξεις. Δεν είσαι ο κυρίαρχος λαός. Το παραμύθι!
Αυτή είναι μια εξήγηση. Μπορεί να ανησυχείς επειδή κάτι ευρουλάκια που είχες δεν τα έβγαλες από την τράπεζα. Το θέμα είναι ότι ανησυχεί κι ο άλλος που τα έχει στείλει στην Ελβετία, εδώ και μήνες. Διαφορετική η δική του ανησυχία. Εχει την ίδια ένταση με τη δική σου. Ξεκινάτε από άλλη αφετηρία.
Οι γιάπηδες της Ευρώπης δίνουν την πιο διδακτική παράσταση που έχει δοθεί ποτέ. Βαράνε στο ψαχνό και παραδειγματικά. Πολύ δε περισσότερο τώρα που έχουν απέναντί τους αριστερή στην ταμπέλα κυβέρνηση.
Ο Τσίπρας έχει εξουσιοδότηση μόνο να τις φάει κι όχι να φύγει. Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει τι σημαίνει ευρώ με τέτοια μέτρα σε σχέση με την απομονωτική και πληθωριστική δραχμή. Να σου πω μια μεγάλη αλήθεια. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στην πραγματικότητα με την μία και την άλλη επιλογή. Ούτε οι μεγαλύτεροι οικονομολόγοι που κάθονται και κάνουν αναλύσεις. Στην πραγματικότητα κάνουν υποθέσεις με μαθηματικά δεδομένα.
Μετά από 20 ώρες καταιγιστικού μποξ, όλοι είναι εξουθενωμένοι. Κι αυτοί που τις τρώνε κι αυτοί που βαράνε. Κι άλλοι που ξύπνησαν το πρωί ή -για να το θέσω καλύτερα- που κοιμήθηκαν το βράδυ προσπαθούν να διαβάσουν τα σημάδια. Στην αίθουσα που φιλοξενούνται οι δημοσιογράφοι η μουσική υπόκρουση είναι ο Ζορμπάς! Και στο τέλος συμφωνία! Θριάμβευσε και πάλι το σύστημα!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα