Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Η παράξενη μοίρα ενός ανθρώπου που θα πέσει μέσα σε μια μαύρη τρύπα (Βίντεο)



Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Ίσως να βρίσκεστε κάπου εκεί έξω προσπαθώντας να ανακαλύψετε έναν νέο κατοικήσιμο πλανήτη για το ανθρώπινο γένος, ή ίσως  να κάνετε απλά μια μεγάλη βόλτα και να γλιστρήσετε. Όποιες και αν είναι οι συνθήκες, σε κάποιο σημείο όλοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το πανάρχαιο ερώτημα: τι συμβαίνει όταν πέσει κανείς σε μια μαύρη τρύπα;

Μπορεί να περιμένετε ότι θα συνθλιβείτε ή ίσως θα κοπείτε σε κομμάτια λόγω της έλλειψης οξυγόνου . Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτό.

Τη στιγμή που θα εισέλθει κάποιος  στην μαύρη τρύπα, η πραγματικότητα θα χωριστεί στα δύο. Στη μία, θα αποτεφρωθεί αμέσως, και στην άλλη θα βυθιστεί μέσα στη μαύρη τρύπα εντελώς σώος.


  

Τα βαριά αντικείμενα παραμορφώνουν τον ιστό του ίδιου του χώρου

Οι επιστήμονες προσπαθούν να εξηγήσουν τα ερωτήματα αυτά εδώ και πολλά χρόνια.
Μια ομάδα επιστημόνων επιχείρησε εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα να δώσει απαντήσεις στο αρχέγονο αυτό ερώτημα.

O Αϊνστάιν μας δίδαξε ότι η βαρύτητα είναι αυτή που περιβάλλει το  διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργεί καμπύλες.

Όταν ένα αστέρι σβήσει μπορεί να δημιουργήσει ένα σημείο στο διάστημα με υπερβολική πυκνότητα, αλλάζοντας τη "μορφολογία" του διαστήματος και τις ισορροπίες που επικρατούν. Έτσι, υποστηρίζουν πως δημιουργούνται κενά στον χωροχρόνο και το βαρυτικό πεδίο σε αυτά τα κενά είναι τόσο ισχυρό που το φως απορροφάται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι μαύρες τρύπες.
                           


Σε μια μαύρη τρύπαο χώρος γίνεται απείρως καμπύλος

Επομένως, οι επιστήμονες εικάζουν πως προχωρώντας βαθύτερα στη μαύρη τρύπα η καμπύλη που δημιουργείται από την ισχυρή της βαρύτητα όλο και συγκλίνει μέχρι το κέντρο της. Μάλιστα, τονίζουν πως στο εσωτερικό της ο χρόνο παγώνει και δεν ισχύει κανένας νόμος της φυσικής. 
   

Το όριο μιας μαύρης τρύπας μπορεί να είναι μια απίστευτα τείχος προστασίας

Επομένως, αν κάποιος εισέλθει σε μια μαύρη τρύπα ο χρόνος που θα χρειαστεί για να το καταφέρει είναι πολλαπλάσιος του ταξιδιού στο διάστημα, αυτό επειδή, όπως προαναφέρθηκε, ο χρόνος στο εσωτερικό της παγώνει. Έτσι, σε αντίθεση με τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, που οι ήρωες χάνονται στην αχανή έκταση των μαύρων τρυπών με ταχύτητα φωτός, στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο.

Ο ορίζοντας γεγονότων δεν είναι ένα στερεό εμπόδιο

Παράλληλα, υποστηρίζουν  πως όταν ο άνθρωπος ή το αντικείμενο όταν πλησιάζουν στον ορίζοντα της τρύπας "παγώνουν", μένουν ακίνητοι για αρκετή ώρα, μέχρι που η υψηλή θερμοκρασία τα μετατρέπει σε τέφρα και τα ενσωματώνει στη μαύρη τρύπα.
           

"Ακτινοβολία Hawking" ρέει έξω από τον ορίζοντα γεγονότων

Τέλος, τονίζουν πως όταν εισέλθει κάποιος ή κάτι σε μια μαύρη τρύπα είναι αδύνατο να διασωθεί, παρά την απελπιστικά χαμηλή ταχύτητα εισόδου, χάρη στην ισχυρή βαρυτική της δύναμη.

  Όταν πέσει κάτι μέσα δεν μπορεί να βγει

Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του New Jersey συνεχίζει τις έρευνες, ενώ ζητά τη συνδρομή της NASA, προκειμένου να χυθεί φως στη μυστηριώδη ύπαρξη των μαύρων τρυπών.


Κανείς δεν είναι σίγουρος τι βρίσκεται μέσα σε μια μαύρη τρύπα

Αυτό είναι το πράγμα για τις μαύρες τρύπες. Δεν είναι μόνο ενοχλητικά εμπόδια για τους διαστημικούς ταξιδιώτες. Είναι επίσης θεωρητικά εργαστήρια που λαμβάνουν και τις πιο δυσδιάκριτες ιδιορρυθμίες στους νόμους της φυσικής και στη συνέχεια τους συμπληρώσουν σε τέτοιες διαστάσεις, που δεν μπορούν να αγνοηθούν.


Αν η αληθινή φύση της πραγματικότητας βρίσκεται κρυμμένη κάπου, το καλύτερο μέρος για να τη δούμε είναι μια μαύρη τρύπα. (πληρ. bbc)


thecuriosityofcat  


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα