Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς να τον χωρίσω – 2 Τρόποι

πώς να τον χωρίσω

Νιώθεις εγκλωβισμένη μέσα σε μία σχέση; Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθείς μέσα σε μία σχέση κι ενώ κάτι δεν πάει καλά  δεν μπορείς να βρεις τρόπο να το διαχειριστείς. Αν πιστεύεις πως ο χωρισμός είναι η μόνη λύση, ψάχνεις τρόπους για να απεγκλωβιστείς. Πολλές φορές συμβαίνει να μην είμαστε και πολύ σίγουρες για το αν ο χωρισμός τελικά είναι η καλύτερη λύση, οπότε συχνά ταλαντευόμαστε και αυτό μπερδεύει τα πράγματα. Το πιο βασικό, λοιπόν, είναι να σιγουρευτούμε αν θέλουμε να χωρίσουμε ή όχι. Υπάρχει περίπτωση στην ουσία αυτό που θέλουμε να είναι η αλλαγή κάποιων καταστάσεων ή συμπεριφορών. Κάτι τέτοιο βέβαια σημαίνει πως ακόμη τρέφετε αισθήματα οπότε κάπου εκεί αρχίζετε να αναρωτιέστε πώς να τον χωρίσω. Δεν είστε και πολύ σίγουρες πως κάνετε το σωστό και ούτε έχετε ξεκαθαρίσει μέσα σας πώς νιώθετε. Οι τρόποι για να χωρίσουμε, αφού το έχουμε αποφασίσει, είναι πολύ συγκεκριμένοι και ακριβώς οι ίδιοι όσα χρόνια και αν περάσουν. Ανάλογα με τον χαρακτήρα μας επιλέγουμε και τον τρόπο που μας αντιπροσωπεύει. Τι είναι σωστό και τι λάθος είναι στην δική σας κρίση!
Πώς να τον χωρίσω – Ήρεμα και πολιτισμένα!

Ο τρόπος που θα επιλέξετε να ανακοινώσετε τον χωρισμό πρέπει να ταιριάζει και με τον χαρακτήρα του συντρόφου. Η άποψη της ήρεμης και πολιτισμένης συζήτησης φαίνεται ιδανική αλλά σίγουρα με έναν εγωιστή και νευρικό άνθρωπο δεν θα καταφέρετε και πολλά. Μία προσπάθεια όμως δεν είναι και κάτι κακό! Έτσι κάντε ότι περνάει από το χέρι σας για να χαλαρώσετε πριν από την ανακοίνωση, όπως γιόγκα, διαλογισμό, αυτοσυγκέντρωση, shopping therapy και με την απαραίτητη ηρεμία προσπαθήστε να συζητήσετε μαζί του. Πολύ σημαντικό είναι να μην του επιτεθείτε αλλά να του εξηγήστε ποιοι σοβαροί λόγοι σας έκαναν να πάρετε αυτήν την απόφαση. Σίγουρα θα σκέφτεστε πως το έχετε κάνει πολλές φορές αλλά καταλήγετε σε καβγά ή προσπαθεί μα κάθε τρόπο να σας πείσει πως είναι λάθος ο χωρισμός και πως όλα θα αλλάξουν, οπότε ξαναγυρνάτε στο μηδέν. Οι ευκαιρίες που τυχόν δίνετε δείχνουν πως δεν έχετε κατασταλάξει πραγματικά μέσα σας άρα έχετε και κάποιες αμφιβολίες.
Αν όμως είστε απλά της άποψης πως θέλετε να γίνει με ηρεμία φροντίστε να συζητήσετε και ότι και αν σας πει να είστε σε θέση να κρατήσετε χαμηλούς τόνους. Επίσης φροντίστε να του τονίσετε πως οτιδήποτε και αν πει δεν έχει νόημα πια. Φανείτε δυναμική και σίγουρη για την απόφασή σας και μην εμπλακείτε σε οποιαδήποτε ρήξη ή κόντρα. Είναι πολύ σημαντικό να φέρετε την συζήτηση στα δικά σας μέτρα και να μην πέσετε σε συναισθηματικές παγίδες. Αν δεν θέλετε σίγουρα να δώσετε κι άλλη ευκαιρία σταθείτε στο ύψος σας ότι και αν ακούσετε δίνοντας τελεσίγραφο. Ακόμα και αν καταλάβετε πως λυγίζετε συναισθηματικά μην κάνετε πίσω, στηρίξτε την απόφασή σας άλλωστε κάθε χωρισμός πονάει αλλά ο χρόνος έρχεται να μας φέρει ηρεμία και καινούρια πράγματα. Αν πάλι αυτό που έχετε είναι τελικά κάτι πολύ σημαντικό και απλά δεν το έχετε αξιολογήσει σωστά, τότε ο χρόνος θα το δείξει αφού ένας χωρισμός τελικά δεν αρκεί για να χαθούν δυο άνθρωποι που πρέπει να είναι μαζί. Μπορεί να σας βγει και σε καλό αφού μετά από το ταρακούνημα ενός χωρισμού πολλές φορές τα πράγματα γίνονται πολύ καλύτερα!
Πώς να τον χωρίσω – Να φύγω έτσι απλά;
Σε κάποιες περιπτώσεις οι γυναίκες εγκλωβίζονται για καιρό σε μία ανούσια σχέση απλά και μόνο από έναν φόβο! Πιστεύουν πως αν του δηλώσουν πως θέλουν να χωρίσουν, ο σύντροφός τους θα οδηγηθεί σε ακραίες καταστάσεις. Μη γνωρίζοντας το πώς θα αντιδράσει και έχοντας έναν φόβο παραμένουν στην σχέση απλά για να κρατήσουν τις ισορροπίες. Αυτό όμως σίγουρα είναι λάθος αφού ουσιαστικά ακολουθούν μία παθητική στάση απέναντι στην ζωή και καταδικάζουν τον εαυτό τους να δέχεται μία άσχημη σχέση. Όταν με τον άνθρωπό σου δεν μπορείς ούτε να συζητήσεις τα προβλήματα της σχέσης ούτε να συνεννοηθείς τότε μπορείς να φύγεις έτσι απλά! Αν λοιπόν του έχετε δώσει πολλές ευκαιρίες και έχετε προσπαθήσει να κάνετε συζητήσεις που δεν βγάζουν πουθενά, τότε πιστεύετε πως αυτό μπορεί να αλλάξει. Αν το συναίσθημα που νιώθετε πια γι’ αυτόν είναι φόβος τότε το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αγνοήσετε την ύπαρξή του.
Σίγουρα φαίνεται πολύ παιδιάστικο να χωρίσετε με ένα γράμμα ή ένα μήνυμα! Για να αγνοήσετε την ύπαρξή του έχετε πάρει την τελεσίδικη απόφασή σας. Έτσι αν και πρέπει να αντιμετωπίζουμε κατάματα τους ανθρώπους υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που αυτό ή είναι απλά χάσιμο χρόνου ή ο φόβος μας δεν μας το επιτρέπει. Αν δεν μπορείτε να τον αντιμετωπίσετε τότε φύγετε έτσι απλά. Μπορεί να μην ακούγεται η καλύτερη συμβουλή αλλά σε ακραίες περιπτώσεις μπορείτε να γλιτώσετε από δυσάρεστες καταστάσεις. Αν πιστεύετε πως ανήκετε σε αυτήν την περίπτωση τότε συμβουλευτείτε ειδικούς που θα σας βοηθήσουν! Ανάλογα με τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας θα κάνουμε και τις κατάλληλες κινήσεις. Έτσι ένας ιδανικός χωρισμός με πολιτισμένη και ήρεμη συζήτηση μπορεί και να μην είναι η κατάλληλη λύση για εσάς. Ζυγίστε τις καταστάσεις και κινηθείτε αναλόγως άλλωστε όπως η σχέση έχει να κάνει με δυο ανθρώπους έτσι και ο χωρισμός!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα