Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

LDSD: Ο ιπτάμενος δίσκος της NASA για τον Άρη

Είναι προφανές ότι μερικές φορές, η επιστήμη και η τεχνολογία πραγματικά αντιγράφονται από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και τις σειρές. Τώρα η NASA  ερευνά το ενδεχόμενο αποστολής δικού της ιπτάμενου δίσκου στον Κόκκινο Πλανήτη που θα βοηθήσουν τα ρόβερ ήδη εκεί να εξερευνήσουν τον Άρη με ένα πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς μηχανικής, το Jet Propulsion Laboratory της NASA παρουσίασε το "Low Density Supersonic Decelerator" ή AKA LDSD, μια νέα συσκευή που μοιάζει κυριολεκτικά σαν ένα ιπτάμενο δίσκο βγαλμένο από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Το LDSD είναι εξοπλισμένο με ένα υπερηχητικό αλεξίπτωτο που θα φουσκώνει κατά την προσγείωση δίνοντας μια απαλή κάθοδο στην επιφάνεια του Άρη.



Το πρόβλημα που ώθησε τους ερευνητές στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, είναι η χαμηλή ατμοσφαιρική πυκνότητα του Άρη (που ισοδυναμεί με το 1% της γης), η οποία θα καθιστούσε πολύ δύσκολο να προσγειωθεί ένα αντικείμενο βαρύτερο από το Curiosity Rover, το οποίο χρησιμοποιείται για την τριβή της ατμόσφαιρας του κόκκινου πλανήτη από την έναρξη για να επιβραδύνει την πτώση του με επιτυχία ξεπερνώντας τα λεγόμενα «επτά λεπτά τρόμου». Τι σημαινει αυτο; Καλά βασικά αυτό σημαίνει ότι οι επιστήμονες δεν είχαν πάει με ανθρώπινο Ιπτάμενο Δίσκο, γιατί θα ήταν σχεδόν αδύνατο να δημιουργηθεί στο μέλλον, ένας βιότοπος για τους ανθρώπους στον Άρη.

NASA Ιπτάμενος Δίσκος

Το LDSD είναι το επόμενο μεγάλο βήμα

 
Σύμφωνα με τη NASA: "Προσγείωση στον Άρη δεν είναι σαν την προσγείωση στη Γη, η οποία έχει μια πυκνή ατμόσφαιρα, ή στο φεγγάρι, η οποία δεν έχει ατμόσφαιρα. Ο Άρης έχει ένα δύσκολο περιβάλλον κάπου στο ενδιάμεσο: έχει πάρα πολύ ατμόσφαιρα για να επιτρέψει ρουκέτες και μόνο για να προσγειωθούν βαριά οχήματα, όπως γίνεται στο φεγγάρι, αλλά πολύ λίγη ατμόσφαιρα για να προσγειωθούν οχήματα από το διάστημα αμιγώς με την τριβή και αλεξίπτωτα, όπως γίνεται σε Γη. "

Οι πόρτες για τον Ανθρώπινο αποικισμό του Άρη έχει ανοίξει

 
Χάρη στη NASA, το πρόσφατα σχεδιασμένο σύστημα, το οποίο έχει δύο μπαλόνια -όπως δομές των 6 και 8 μέτρων σε διάμετρο είναι έτοιμα να φουσκώσει με ταχύτητα 4.280 χιλιόμετρων ανά ώρα, γύρω από το ιπτάμενο δίσκο να παρέχουν περισσότερο όγκο, οι επιστήμονες έχουν ξεπεράσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που οι άνθρωποι θα αντιμετώπιζαν αν ποτέ θελήσουν να δημιουργήσουν αποικίες στον Άρη: η δύσκολη ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη.

"Οι νέες δυνατότητες που παρέχονται από την επιβράδυνση χαμηλής πυκνότητας Supersonic Decelerator (LDSD) σχέδιο της NASA θα πρέπει να επιτρέψει τις εκφορτώσεις σε μεγαλύτερα υψόμετρα, με διαστημόπλοια  μεγαλύτερης μάζας και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Ένα επιτυχημένο πρόγραμμα δοκιμών του LDSD θα φέρει αυτές τις νέες τεχνολογίες σε επαρκή επίπεδα ετοιμότητας που θα τους επιτρέπει να εμποτίσουν τα ενδεχόμενα μελλοντικά σχέδια ρομποτικής και με ανθρώπινη αποστολή ".


 Source and reference: Low Density Supersonic Decelerators


kavalarissa

ewao

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα