Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ποια κολπάκια θα σε βοηθήσουν να τρως ένα γλυκό χωρίς τύψεις;



Η λαχτάρα για γλυκό δύσκολα καταπολεμάται. Ακόμα και οι πιο εγκρατείς κάποιες στιγμές νιώθουν ακατανίκητη επιθυμία για μια σοκολάτα ή άλλη λιχουδιά. Για να μη μετανιώνεις όμως για τις γλυκές ατασθαλίες σου, μπορείς να ακολουθήσεις τους παρακάτω κανόνες, ώστε και να απολαμβάνεις το γλυκό σου και να διατηρείς τον έλεγχο στη ζαχαρένια λαιμαργία και τη σιλουέτα σου:
Ποτέ να μην τρως το αγαπημένο σου γλυκό κατευθείαν από τη συσκευασία του. Βγάλε το από το περιτύλιγμα ή το κουτί του και βάλε το σε ένα πιατάκι.
Να το τρως καθιστός/ή απολαμβάνοντας την υφή, το άρωμα και τη γεύση του.
Προσπάθησε να εστιάζεις την προσοχή σου σ΄ αυτό, αντί να το τρως μηχανικά κάνοντας ταυτόχρονα άλλα πράγματα, όπως π.χ. παρακολουθώντας τηλεόραση.
Την ώρα που απολαμβάνεις ένα γλυκό με τον παραπάνω τρόπο μη νιώθεις ενοχές. Να ξέρεις ότι έτσι έχεις την κατάσταση υπό έλεγχο και δεν ενδίδεις απλώς σε έναν ανεξέλεγκτο πειρασμό.

Αν επιτρέπεις στον εαυτό σου να έχει καθημερινά μια μικρή γλυκιά απόλαυση, μπορείς να ελέγχεις καλύτερα τη λαχτάρα σου για γλυκό και ίσως κάποια στιγμή ανακαλύψεις ότι δεν το χρειάζεσαι!

Τα υποκατάστατα ζάχαρης εντείνουν τον εθισμό

Ζαχαρίνες και άλλα υποκατάστατα της κοινής ζάχαρης από τη μια δίνουν την ικανοποίηση για γλυκιά απόλαυση χωρίς θερμίδες, αλλά από την άλλη διαιωνίζουν την ανάγκη για γλυκό και επιτείνουν τον εθισμό στη γλυκιά γεύση.
Για να μετριάζεις την επιθυμία για γλυκό:
Να τρως ανεπεξέργαστες τροφές, όπως προϊόντα από αλεύρι ολικής άλεσης (ψωμί, μακαρόνια, φρυγανιές), ρύζι αναποφλοίωτο, φρούτα με τη φλούδα τους, γλυκοπατάτες, κάστανα, καλαμπόκι. Οι τροφές αυτές μειώνουν σιγά-σιγά την ανάγκη για γλυκό.
Να πίνεις πολύ νερό και κυρίως μόλις αισθανθείς λιγούρα για μια γλυκιά λιχουδιά.
Αν η καφεΐνη σε στρεσάρει, μείωσέ την, γιατί το στρες οδηγεί σε γλυκές… παρεκτροπές.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα