Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Μετάφραση σχόλια από τον Ζάχο Σκαφίδα

Ένα βιβλίο με τίτλο Biocentrism: Πώς η ζωή και η συνείδηση είναι τα κλειδιά για την κατανόηση της φύσης του σύμπαντος έχει ξεσηκώσει το Διαδίκτυο, επειδή περιείχε μια αντίληψη ότι η ζωή δεν τελειώνει όταν πεθαίνει το σώμα, και μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Ο συντάκτης της παρούσας δημοσίευσης, ο επιστήμονας Δρ Robert Lanza ο οποίος ψηφίστηκε ο 3ος πιο σημαντικός ζωντανός επιστήμονας από τους NY Times, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι εφικτό. 

Πέρα από το χρόνο και το χώρο 

Ο Lanza είναι ειδικός στην αναγεννητική ιατρική και επιστημονικός διευθυντής της Advanced Cell Technology Company. Πριν να γίνει γνωστός για την εκτεταμένη έρευνά του η οποία ασχολήθηκε με βλαστικά κύτταρα, ήταν επίσης γνωστός για πολλά επιτυχημένα πειράματα σχετικά με την κλωνοποίηση κάποιων ειδών ζώων που απειλούνται.

Αλλά όχι πριν πολύ καιρό, ο επιστήμονας ασχολήθηκε με τη φυσική, την κβαντομηχανική και την αστροφυσική. Αυτό το εκρηκτικό μίγμα έχει γεννήσει τη νέα θεωρία του biocentrism, που ο καθηγητής επικαλείται από τότε. Biocentrism διδάσκει ότι η ζωή και η συνείδηση είναι θεμελιώδεις αρχές για το σύμπαν. 

Είναι η συνείδηση που δημιουργεί το υλικό σύμπαν, όχι κάτι άλλο γύρω μας. 


Ο Lanza επισημαίνει ότι η δομή του ίδιου του σύμπαντος, και ότι οι νόμοι, οι δυνάμεις, και σταθερές του σύμπαντος φαίνεται να έχουν τελειοποιηθεί για τη ζωή, πράγμα που σημαίνει ότι η νοημοσύνη υπήρχε πριν την ύλη. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι ο χώρος και ο χρόνος δεν είναι αντικείμενα ή πράγματα, αλλά μάλλον εργαλεία της κατανόηση της ζωής μας. Ο Lanza λέει ότι έχομε το χώρο και το χρόνο γύρω μας " όπως οι χελώνες το κέλυφος τους. " που σημαίνει ότι όταν το κέλυφος ξεκολλήσει (χώρος και χρόνος), εμείς ακόμη θα υπάρχουμε. 

Η θεωρία υπονοεί ότι ο θάνατος της συνείδησης απλά δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο σαν σκέψη, γιατί οι άνθρωποι ταυτίζονται με το σώμα τους. Πιστεύουν ότι ο οργανισμός τους πρόκειται να χαθεί, αργά ή γρήγορα, οπότε και η συνείδησή τους θα εξαφανιστεί. Εάν το σώμα παράγει την συνείδηση, τότε η συνείδηση, όταν πεθαίνει το σώμα πεθαίνει. 

Αλλά αν ο οργανισμός λαμβάνει συνείδηση με τον ίδιο τρόπο που ένα κουτί με καλώδια λαμβάνει σήματα από δορυφόρους, τότε φυσικά η συνείδηση δεν τελειώνει με το θάνατο του φυσικού οχήματος. 
Στην πραγματικότητα, υπάρχει η συνείδηση έξω από τους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου. Η συνείδηση είναι σε θέση να είναι οπουδήποτε: στο ανθρώπινο σώμα, και έξω από αυτό. Με άλλα λόγια, δεν είναι τοπική με την ίδια έννοια που τα κβαντικά αντικείμενα είναι μη-τοπικά. 

Ο Lanza πιστεύει επίσης ότι πολλαπλά σύμπαντα μπορεί να υπάρχουν ταυτόχρονα. Σε ένα σύμπαν, το σώμα μπορεί να είναι νεκρό. Και σε ένα άλλο να συνεχίζει να υφίσταται, απορροφώντας τη συνείδηση στο σύμπαν που μετανάστευσε. Αυτό σημαίνει ότι ένα νεκρό άτομο, ενώ ταξιδεύει μέσα από το γνωστό τούνελ δεν καταλήγει στην κόλαση ή στον παράδεισο, αλλά σε έναν κόσμο παρόμοιο που αυτός ή αυτή κάποτε κατοικούσαν, αλλά αυτή τη φορά ζωντανοί. Και ούτω καθεξής, απείρως. Είναι σχεδόν σαν το κοσμικό φαινόμενο Russian doll afterlife effect. (Σημ. μετφ.http://www.dailygrail.com/…/20…/6/Russian-Doll-type-Universe ) ( κούκλα μέσα σε άλλη κούκλα και ούτω καθεξής )

Πολλαπλοί κόσμοι

Αυτή είναι ελπίδα, ιδιαίτερα επιθυμητή, αλλά και εξαιρετικά αμφιλεγόμενη θεωρία του Lanza με πολλούς υποστηρικτές εν αγνοία τους, όχι μόνο θνητούς που θέλουν να ζήσουν για πάντα, αλλά και ορισμένους γνωστούς επιστήμονες. Αυτοί είναι φυσικοί και αστροφυσικοί που τείνουν να συμφωνούν με την ύπαρξη των παράλληλων κόσμων και που υποδηλώνουν την πιθανότητα πολλαπλών συμπάντων. Multiverse (multi-universe) λέγεται με επιστημονική έννοια, αυτό που υπερασπίζονται. Πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν φυσικοί νόμοι που να απαγορεύουν την ύπαρξη παράλληλων κόσμων. 

Την αρχή έκανε ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας HG Wells, που έγινε γνωστός το 1895 με την ιστορία του The Door in the Wall (Η πόρτα στον τοίχο). Και μετά από 62 χρόνια, η ιδέα αυτή αναπτύχθηκε από τον Δρ Hugh Everett στη μεταπτυχιακή του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Βασικά προϋποθέτει ότι σε κάθε δεδομένη στιγμή, ο κόσμος χωρίζεται σε αναρίθμητες παρόμοιες καταστάσεις. Και την επόμενη στιγμή, αυτά τα " newborn " ( νεογέννητα ) σύμπαντα χωρίζονται σε παρόμοια άλλα. Σε ορισμένους από αυτούς τους κόσμους είσαι παρών: διαβάζοντας αυτό το άρθρο στο ένα σύμπαν, ή βλέποντας τηλεόραση στο άλλο.

Ο κινητήριος μοχλός σε αυτούς τους πολλαπλούς κόσμους είναι οι δράσεις μας, εξήγησε ο Everett. Αν κάνουμε κάποιες επιλογές, αμέσως το ένα σύμπαν χωρίζεται σε δύο με διαφορετικά που περιέχουν τις διαφορετικές επιλογές.
Στη δεκαετία του 1980, ο Andrei Linde, επιστήμονας του Ινστιτούτου Lebedev της φυσικής, ανέπτυξε τη θεωρία των πολλαπλών συμπάντων. Σήμερα είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. 

Ο Linde εξήγησε: Το διάστημα αποτελείται από πολλές φουσκωμένες σφαίρες, οι οποίες δημιουργούν παρόμοιες σφαίρες, και εκείνες με τη σειρά τους παράγουν σφαίρες σε ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς, και ούτω καθεξής έως το άπειρο. Στο σύμπαν, αυτές απέχουν μεταξύ τους. Ότι υπάρχει σε αυτές τις σφαίρες δεν γνωρίζει την ύπαρξη της άλλης σφαίρας. Αλλά αποτελούν μέρη του ίδιου φυσικού σύμπαντος.

Το γεγονός ότι το σύμπαν μας δεν είναι η μόνο υποστηρίζεται από τα δεδομένα που λαμβάνονται από το διαστημικό τηλεσκόπιο Planck. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα, οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει τον πιο ακριβή χάρτη της μικροκυμματικής ακτινοβολίας υποβάθρου, η λεγόμενη cosmic relic background radiation ( κοσμική ακτινοβολία της αρχικής έκρηξης ), η οποία έχει παραμείνει από την έναρξη του σύμπαντος μας. Διαπίστωσαν επίσης ότι το σύμπαν έχει πολλές μαύρες εσοχές που αντιστοιχούν σε μερικές τρύπες και εκτεταμένων κενά.

( Σημ.μετφ. Η Μικροκυματική Ακτινοβολία Υποβάθρου αποτελεί τμήμα και όχι το σύνολο της Ακτινοβολίας Υποβάθρου. Μικροκυματική Ακτινοβολία Υποβάθρου ή Κοσμική Ακτινοβολία Μικροκυμάτων Υποβάθρου ονομάζεται το ίχνος, ή υπόλειμμα της ακτινοβολίας που εξέπεμπε το σύμπαν όταν βρισκόταν σε κατάσταση εξαιρετικά μεγάλων θερμοκρασιών και πιέσεων. ) 

Η θεωρητικός φυσικός Laura Mersini-Houghton από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας με τους συναδέλφους της υποστηρίζουν: ότι οι υπάρχουσες ανωμαλίες της μικροκυμματικής ακτινοβολίας υποβάθρου οφείλονται στο γεγονός ότι το σύμπαν μας επηρεάζεται από άλλα σύμπαντα που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση. Και οι τρύπες και τα κενά είναι άμεσο αποτέλεσμα των επιδράσεων στο σύμπαν μας από άλλα γειτονικά σύμπαντα. 

Ψυχή 

Λοιπόν, υπάρχει αφθονία των θέσεων ή άλλα σύμπαντα όπου η ψυχή μας θα μπορούσε να μεταναστεύσει μετά το θάνατο, σύμφωνα με τη θεωρία του neo-biocentrism. Αλλά υπάρχει η ψυχή; Υπάρχει κάποια επιστημονική θεωρία της συνείδησης που θα μπορούσε να φιλοξενήσει έναν τέτοιο ισχυρισμό; Σύμφωνα με τον Δρ Stuart Hameroff, μια επιθανάτια εμπειρία συμβαίνει όταν οι κβαντικές πληροφορίες, που κατοικούν στο νευρικό σύστημα αφήνουν το σώμα και διασκορπίζονται μέσα στο σύμπαν. Σε αντίθεση με τις υλιστικές θεωρίες της συνείδησης, ο Δρ Hameroff προσφέρει μια εναλλακτική εξήγηση της συνείδησης, η οποία μπορεί ίσως να γίνει αποδεκτή και από το ορθολογικό επιστημονικό μυαλό και από τις προσωπικές διαισθήσεις. 

( Σημ. μετφ. Ο όρος κβάντο ή κβάντουμ αναφέρεται σε μια αδιάστατη μονάδα ποσότητας, ένα "ποσό από κάτι" ως μια μονάδα φωτός, και
ως ελάχιστη ποσότητα στην οποία εκκρίνει ένας νευροδιαβιβαστής, ειδικότερα. )

Η συνείδηση κατοικεί, σύμφωνα με τον Stuart και το Βρετανό φυσικό Sir Roger Penrose, σε μικροσωληνίσκους των εγκεφαλικών κυττάρων , οι οποίοι αποτελούν τις βασικές θέσεις της κβαντικής επεξεργασίας. Μετά το θάνατο, η πληροφορία αυτή απελευθερώνεται από το σώμα σας, που σημαίνει ότι η συνείδησή σας πηγαίνει με αυτό. Υποστηρίζουν ότι η εμπειρία της συνείδησής μας είναι το αποτέλεσμα των επιπτώσεων της κβαντικής βαρύτητας σε αυτούς τους μικροσωληνίσκους, μια θεωρία που ονόμασαν orchestrated objective reduction (Orch-OR) (ενορχηστρωμένη αντικειμενική μετατροπή). 

Συνείδηση, ή τουλάχιστον Πρώτο-συνείδηση θεωρητικολογείται από αυτούς ότι είναι μια θεμελιώδης ιδιότητα του σύμπαντος, που ήταν παρούσα ήδη από την πρώτη στιγμή του σύμπαντος κατά τη διάρκεια του Big Bang. "Σε ένα τέτοιο σύστημα η πρώτο-συνειδητή εμπειρία είναι μια βασική ιδιότητα της φυσικής πραγματικότητας που προσεγγίζεται σε μια κβαντική διαδικασία που σχετίζεται με τη δραστηριότητα του εγκεφάλου." 

( Σημ. μετφ. Ο εγκέφαλος μας παράγει πραγματικότητα.
Αρκεί να δημιουργήσει ο νους μια σκέψη και εκείνος αμέσως θα αναζητήσει τον έναν από τους δισεκατομμύρια τρόπους για να εκδηλωθεί αυτή σε φυσικό επίπεδο. 

Έτσι θα έλεγε κανείς, ο άνθρωπος είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να μιμείται τη δημιουργία του ίδιου του σύμπαντος και η λειτουργία του νου του που του δίνει αυτά τα αποτελέσματα είναι η "Φαντασία" του. 
Οι επιστήμονες δεν ερμηνεύουν απλά τον υλικό κόσμο, αλλά μας οδηγούν και πολύ βαθιά στην πνευματικότητα. Εφόσον ο παρατηρητής επηρεάζει το παρατηρούμενο, τότε δεν είμαστε μέρος του σύμπαντος αλλά συμμέτοχοι. Αν οι σκέψεις δεν είναι τυχαίες αντιδράσεις των νευρώνων τότε η συνείδηση είναι πολύ περισσότερο από μια ανατομική σύμπτωση. )

Οι ψυχές μας στην πραγματικότητα κατασκευάζονται από την ίδια τη δομή του σύμπαντος - και μπορεί να υπάρχουν από την αρχή του χρόνου. Οι εγκέφαλοί μας είναι απλώς δέκτες και ενισχυτές για την πρώτο-συνείδηση που είναι εγγενής στη δομή του χωροχρόνου. Έτσι είναι πραγματικά εκεί ( στην πρώτο-συνείδηση ) ένα μέρος της συνείδησής σας που είναι μη-υλικό και θα συνεχίσει να ζει μετά το θάνατο του φυσικού σώματος σας 

Δρ Hameroff είπε στο ντοκιμαντέρ του Science Channel's Through the Wormhole: "Ας πούμε ότι η καρδιά σταματά να χτυπά, το αίμα σταματά να ρέει, οι μικροσωληνίσκοι χάνουν την κβαντική τους κατάσταση. Η κβαντική πληροφορία εντός των μικροσωληνίσκων δεν καταστρέφεται, δεν μπορεί να καταστραφεί, διανέμεται ακριβώς και διαλύεται μέσα στο σύμπαν γενικότερα ». Ο Robert Lanza, θα ήθελε να προσθέσει εδώ ότι όχι μόνο δεν θα υπάρχει στο σύμπαν, υπάρχει ίσως σε ένα άλλο σύμπαν. 

Αν ο ασθενής αναβιώνει, αυτή η κβαντική πληροφορία μπορεί να πάει πίσω στους μικροσωληνίσκους και ο ασθενής λέει «Είχα μια μεταθανάτια εμπειρία ""
Και προσθέτει: «. Αν δεν αναβιώσει, και ο ασθενής πεθάνει, είναι πιθανό ότι αυτή η κβαντική πληροφορία μπορεί να υπάρξει έξω από το σώμα, ίσως επ 'αόριστον, ως ψυχή" 

Αυτή η υπόθεση της κβαντικής συνείδησης, εξηγεί πράγματα όπως επιθανάτιες εμπειρίες , αστρική προβολή, εξωσωματικές εμπειρίες, ακόμα και μετενσάρκωση χωρίς να χρειάζεται να προσφύγει σε θρησκευτική ιδεολογία. Η ενέργεια της συνειδητότητας σας ενδεχομένως μπορεί να γυρίζει πίσω εκ νέου, σε ένα διαφορετικό οργανισμό σε κάποιο σημείο, και εν τω μεταξύ να υπάρχει έξω από το φυσικό σώμα σε κάποιο άλλο επίπεδο πραγματικότητας, και, ενδεχομένως, σε ένα άλλο σύμπαν.

Robert Lanza για Biocentrism: 

( Σημ. μετφ. Η Patricia Churchland, διεθνούς φήμης φιλόσοφος και καταξιωμένη ερευνήτρια της γνωσιακής νευροεπιστήμης, έχει ασκήσει καταλυτική κριτική σε όλες σχεδόν τις θεωρητικές προϋποθέσεις της άποψης των Penrose και Hameroff.

Πρώτα από όλα, υποστηρίζει ότι οι μικροσωληνίσκοι υπάρχουν σε όλα τα κύτταρα του σώματός μας και όχι αποκλειστικά στα εγκεφαλικά κύτταρα. Οπότε, είτε τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν σχετίζονται με τις νοητικές λειτουργίες είτε τα νοητικά φαινόμενα παράγονται από όλα μας τα κύτταρα και όχι αποκλειστικά στον εγκέφαλό μας. Επιπλέον υπάρχουν χημικές ουσίες που τους καταστρέφουν χωρίς καθόλου να επηρεάζουν τις νοητικές λειτουργίες και τη συνείδησή μας. Και αντιστρόφως, τα διάφορα αναισθητικά φάρμακα μπορούν, πρόσκαιρα, να «σβήνουν» τη συνείδησή μας χωρίς καθόλου να επηρεάζουν τη δομή ή τη λειτουργία των μικροσωληνίσκων!

Παρά την ανοίκεια αλλά πανίσχυρη μαθηματική γλώσσα των κβαντικών εννοιών και τις αφηρημένες κβαντομηχανικές εξηγήσεις, το πρόβλημα της ανάδυσης του ανθρώπινου νου και της συνείδησης παραμένει άλυτο και οπωσδήποτε ανοιχτό στην αυριανή επιστημονική έρευνα. )

sott


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα