Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

10 φθινοπωρινά και χειμερινά superfoods

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα καλύτερα φθινοπωρινά και χειμερινά superfoods
Από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μέχρι τις κολοκύθες, μια μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών είναι της εποχής κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, και αξίζουν μια θέση στο μενού σας. Ανακαλύψτε σε ποια superfoods θα πρέπει να στοχεύετε  κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών, έτσι ώστε να βρίσκεστε σε άριστη διατροφική κατάσταση όταν θα έρθει  το κρύο και η εποχιακή γρίπη...

  1. Λωτοί
Αυτά τα όμορφα πορτοκαλί φρούτα είναι τόσο γευστικά και θρεπτικά. Η εποχή των λωτών είναι μεταξύ Οκτωβρίου και αρχές Ιανουαρίου και είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, βιταμίνες C,Α και σε  πολλά μέταλλα. Με 118 θερμίδες για ένα μεγάλο φρούτα, οι λωτοί είναι τόσο νόστιμοι όσο και κατάλληλοι σε μια υποθερμιδική διατροφή. Στην ώριμη φάση τους, αυτά τα φρούτα αναπτύσσουν κανέλα και γλυκές νότες. Απολαύστε τα με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι για μια χαλαρωτική φθινοπωρινή απόλαυση ή  βάλτε τα σε ένα μπολ στην κουζίνα για ένα υγιεινό τσιμπολόγημα.
  1. Cranberries
Τα  Cranberries προσφέρουν μοναδικά αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή οφέλη. Ο  χυμός μούρων έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό ως μια φυσική θεραπεία για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος λόγω των θρεπτικών συστατικών του. Μια επισκόπηση της πρόσφατης έρευνας του 2009, που δημοσιεύθηκε στο Critical Reviews in Food Science and Nutrition, σημειώνει ότι τα cranberries μπορεί να καταπολεμήσουν την κυτταρική φλεγμονή, η οποία εμπλέκεται σε καρδιαγγειακή νόσο και στον καρκίνο. Χρησιμοποιήστε φρέσκα cranberries για να δώσετε μια γλυκόπικρη γεύση στα πιάτα σας.
  1. Κυδώνι
Αυτά τα αρωματικά και ελαφρώς γλυκά φρούτα είναι θρεπτικά και ιδανικά για το μαγείρεμα σας. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Αν δεν έχετε δοκιμάσει, η γεύση τους θυμίζει κάτι ανάμεσα σε αχλάδι και μήλο. Τα  ωμά κυδώνια είναι βρώσιμα, αλλά είναι ακόμα πιο απολαυστικά όταν μαγειρεύονται. Απολαύστε τα κυδώνια μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Είναι μια φυσική επιλογή για μαρμελάδες και ζελέ επειδή είναι πλούσια σε πηκτίνη, ένα φυσικό παράγοντα σχηματισμού γέλης.
  1. Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες και οι συνταγές τους επικρατούν στα γιορτινά τραπέζια των ΗΠΑ. Οι γλυκοπατάτες περιέχουν μεγάλες ποσότητες της βιταμίνης Α. Συγκεκριμένα, μια μερίδα γλυκοπατάτες καλύπτει περισσότερο από επτά φορές την ημερήσια ανάγκη σας για βιταμίνη Α. Αυτό το ευέλικτο λαχανικό μπορεί να προστεθεί  σε πολλά  πιάτα.
  1. Μπρόκολο
Το μπρόκολο μπορεί να είναι η υγιεινή προσθήκη στα φθινοπωρινά σας πιάτα.  Αυτό το λαχανικό , που ανήκει στην οικογένεια του  λάχανου, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες, β-καροτένιο, φυλλικό οξύ και κάλιο. Με μόλις 15-25 θερμίδες ανά μερίδα, είναι επίσης φιλικό προς τη σιλουέτα σας.
  1. Ρόδι
Το ρόδι είναι ένα πανίσχυρο φρούτο τόσο σε διατροφική αξία όσο και στη γεύση. Τα ρόδια είναι πλούσια σε  φλαβονοειδή και πολυφαινόλες. Αυτό το φρούτο αποτελεί μια δημοφιλής προσθήκη σε κοκτέιλ, χυμούς, smoothies και σαλάτες. Το σκληρό, κόκκινο εξωτερικό στρώμα ανοίγει για να αποκαλύψει τους βρώσιμους σπόρους που είναι γεμάτοι με χυμό. Μια μερίδα χυμός ροδιού έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι ή τα βατόμουρα.
  1. Λάχανο
Το λάχανο  περιέχει β-καροτένιο, φολικό οξύ και βιταμίνη C και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Το κατσαρό λάχανο είναι μια από τις πλουσιότερες φυτικές πηγές ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου. Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο παρέχει 10% της καθημερινής σας ανάγκης σε ασβέστιο, 24% των καθημερινών σας αναγκών σε φυλλικό οξύ, 134% σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C και 500% σε βιταμίνη Κ.
  1. Παντζάρια
Τα παντζάρια είναι δύσκολο να νικηθούν, όταν αναφερόμαστε σε Superfoods. Αυτή η ρίζα λαχανικών είναι ιδιαίτερα θρεπτική, καθώς περιέχει βιταμίνη Β6 και μέταλλα όπως ο σίδηρος και το μαγνήσιο.
  1. Αχλάδια
Αυτό το δημοφιλές φθινοπωρινό και χειμερινό φρούτο είναι γεμάτο με βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Τα αχλάδια περιέχουν  5 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα. Προσθέστε στα ωμά αχλάδια σας και κανέλα για καλύτερο έλεγχο του γλυκαιμικού δείκτη.
  1. Λαχανακια Βρυξελλων
Εκτός από τις βιταμίνες C,Α και το μαγγάνιο, τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι επίσης πλούσια σε φλαβονοειδή. Ένα φλιτζάνι λαχανάκια Βρυξελλών περιέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν την πέψη, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα και βοηθούν στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα.
Τίνα Καραΐσκου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
logodiatrofis

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα