Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Καζαμίας 2016



Ο πιτσιρίκος γράφει τον Καζαμία του 2016 αποκλειστικά για τους αναγνώστες του μπλογκ του και τους ξεναγεί σε μια φαντασμαγορική χρονιά γεμάτη απρόοπτα

2016 1

Ιανουάριος
Η νέα χρονιά μπαίνει πίπα κώλo εμπλοκή. Οι δανειστές επιστρέφουν στην Αθήνα με άγριες διαθέσεις και πλακώνουν στο ξύλο τον Αλέξη Τσίπρα. Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει τον ξυλοδαρμό του πρωθυπουργού και υποστηρίζει πως αυτό που βλέπουμε στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα είναι έρπης. Ανήμερα των Φώτων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βουτάει για τον σταυρό στον Πειραιά και βγαίνει στην επιφάνεια με μειωμένες συντάξεις και όριο ηλικίας στα 105. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκλέγεται πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ναούμε. Ο Κυριάκος Μπακογιάννης καταγγέλλει την ψηφοφορία, αλλάζει το επίθετό του σε Μητσοτάκης και δημιουργεί νέο κόμμα, το Μητσοτακέικο. Η κυβέρνηση ανακοινώνει πως θα φέρει το παράλληλο πρόγραμμα για ψήφιση στη Βουλή αλλά αντιδρά το ΔΝΤ και το πρόγραμμα αποσύρεται. Άνθιμος και Αμβρόσιος πετάνε τα ράσα, ξυρίζουν τα μούσια, υπογράφουν σύμφωνο συμβίωσης και πάνε στην Βραζιλία. Η Μαντόνα φτάνει στη Μυτιλήνη, για να συμπαρασταθεί στους πρόσφυγες. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η Σούζαν Σάραντον αποχωρεί από τη Μυτιλήνη και πάει στη Λέσβο.

Φεβρουάριος
Ο Γιάνης Βαρουφάκης δημιουργεί νέο κόμμα. Το κόμμα του Βαρουφάκη έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα και θα συμμετάσχει στο Champions League. Ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί ισοδύναμο για την ημέρα των ερωτευμένων αλλά το ΔΝΤ απαγορεύει τα γλωσσόφιλα, τα σοκολατάκια και τα κόκκινα στρινγκ. Η κυβέρνηση φέρνει το παράλληλο πρόγραμμα στη Βουλή αλλά το αποσύρει αμέσως μετά από βέτο της Κομισιόν. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, υπογράφουν το Σύμφωνο Συμβίωσης 10 χιλιάδες ομόφυλα ζευγάρια, που δηλώνουν πως ο αγώνας τους δικαιώθηκε και τώρα περιμένουν με αγωνία να πεθάνει ο σύντροφός τους, για να έχουν το δικαίωμα να πάρουν αυτοί το πτώμα του από το νεκροτομείο. Φτάνει στη Μυτιλήνη ο Σον Πεν, για να συμπαρασταθεί στους πρόσφυγες. Οι εικόνες του Σον Πεν να φιλάει τη Μαντόνα δίπλα σε πέντε πνιγμένα παιδάκια κάνει το γύρο του κόσμου και η επανένωση του ζευγαριού προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εμπορευματοποίηση του θέματος των προσφύγων από τους σταρ του Χόλιγουντ, η Σούζαν Σάραντον φεύγει από τη Λέσβο και επιστρέφει στη Μυτιλήνη.


Μάρτιος
Σάλος ξεσπάει όταν αποκαλύπτεται πως μια λεσβία δηλητηρίασε και σκότωσε τη σύντροφό της –με την οποία είχαν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης-, για να πάρει αυτή το πτώμα της από το νεκροτομείο και όχι η οικογένειά της που την μισούσε. Ο Πάνος Καμμένος ανακοινώνει την δημιουργία στρατιωτικών νηπιαγωγείων. Η κυβέρνηση φέρνει ξανά το παράλληλο πρόγραμμα στη Βουλή αλλά το αποσύρει μετά από απαίτηση του ΝΑΤΟ. Φτάνουν στη Μυτιλήνη ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί. Στο αεροδρόμιο τους υποδέχεται η Μαντόνα, που πιάνεται μαλλί με μαλλί με τη Σούζαν Σάραντον, αλλά τις χωρίζουν ο Σον Πεν και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος είχε φτάσει, εν τω μεταξύ, ινκόγκνιτο στη Μυτιλήνη και βοηθούσε στη διάσωση των προσφύγων, μεταμφιεσμένος σε Τουρκαλβανό που συμμετείχε σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση από την Ουγκάντα. Έξαλλη, η Σούζαν Σάραντον, αποχωρεί από τη Μυτιλήνη και πηγαίνει στο Φαρμακονήσι.

Απρίλιος
Λύεται με άσχημο τρόπο το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα σε ομόφυλο ζευγάρι, αφού οι δυο πρώην σύντροφοι καταλήγουν στο δικαστήριο. Ο Γιάννης ζητάει το διαμέρισμα στο Παλαιό Ψυχικό, τη σαλονοτραπεζαρία, το σκρίνιο και την τηλεόραση, ενώ ο Γιώργος κατηγορεί τον Γιάννη πως ήταν στρέιτ και πως τον ήθελε μόνο για τα λεφτά του. Ο Έλληνες χωρίζονται στα δυο και γίνεται δημοψήφισμα που δίνει τη νίκη στον Γιώργο αλλά το δικαστήριο δικαιώνει τον Γιάννη. Ο Πάνος Καμμένος ανακοινώνει τη δημιουργία στρατιωτικών παιδικών χαρών, με τραμπάλες, τσουλήθρες και ναρκοπέδια. Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το παράλληλο πρόγραμμα αλλά το αποσύρει, μετά από απαίτηση της Μπάγερν και της Μπαρτσελόνα. Φτάνουν στη Μυτιλήνη o Τομ Κρουζ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αλλά το Όσκαρ πάει στην Μέριλ Στριπ που φτάνει στη Μυτιλήνη κολυμπώντας από την Τουρκία, μεταμφιεσμένη σε τυφλή Αφγανή πρόσφυγα που της έχει γίνει κλειτοριδεκτομή. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η Σούζαν Σάραντον φεύγει από το Φαρμακονήσι και πάει στο Άγιον Όρος, μεταμφιεσμένη σε στυλίτη μοναχό που τρέφεται με ακρίδες.

Μάιος
Το Πάσχα συμπίπτει με την Πρωτομαγιά, οπότε φέτος η Πρωτομαγιά δεν είναι ούτε απεργία, ούτε αργία, αλλά η γνωστή μαλακία με τον οβελία. Η Ελλάδα αποκλείεται από τον τελικό της Γιουροβίζιον αλλά η ατυχία δεν σταματάει εδώ, αφού το ISIS ανατινάζει τον χώρο που γίνεται ο τελικός και ο Έλληνας τραγουδιστής την γλιτώνει επειδή αποκλείστηκε. Η κυβέρνηση φέρνει το παράλληλο πρόγραμμα στη Βουλή, αλλά αυτό φεύγει μόνο του, επειδή βαρέθηκε να το πηγαινοφέρνουν. Ο Πάνος Καμμένος ανακοινώνει τη δημιουργία στρατιωτικών παιδικών σταθμών με χειροβομβίδες από πλαστελίνη. Φτάνει στη Μυτιλήνη ο Τζόνι Ντεπ, με αποτέλεσμα οι προσφυγοπούλες από τη Συρία να βγαίνουν ημιθανείς από την θάλασσα και να σκίζουν τα ρούχα τους, παρακαλώντας για ένα αυτόγραφο. Η Σούζαν Σάραντον αγνοείται και την ψάχνουν μέσω Silver Alert.
Ιούνιος
Ξεκινάει το Euro 2016 στη Γαλλία, με την Τουρκία να βομβαρδίζει το γήπεδο στο οποίο παίζει η εθνική ομάδα της Ρωσίας και την Ρωσία να ρίχνει πυρηνικά στο ξενοδοχείο της εθνικής Τουρκίας. Στη συνέχεια, η Τουρκία καταρρίπτει ένα ρωσικό μαχητικό που πετούσε πάνω από τον εθνικό εναέριο χώρο της, στη Μυτιλήνη. Οι δυο Ρώσοι πιλότοι προλαβαίνουν να εκτοξευτούν και πέφτουν στην αγκαλιά της Μπιγιόνσε και της Lady Gaga –που αφήνουν για λίγο τους πρόσφυγες για να σώσουν τους πιλότους-, ενώ το μαύρο κουτί πέφτει στο κεφάλι της Τζένιφερ Λόπεζ και την στέλνει στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να το θεωρήσουν εχθρική ενέργεια και να βομβαρδίσουν την Κωνσταντινούπολη. Ο Πάνος Καμμένος ζητάει από τους Αμερικανούς να μην βομβαρδίσουν την Αγία Σοφία και το Πατριαρχείο, και ανακοινώνει την δημιουργία στρατιωτικών παρθεναγωγείων. Μπροστά στο ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου, φτάνουν στη Μυτιλήνη ο Σιλβέστερ Σταλόνε , ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και ο Τσακ Νόρις, για να παίξουν στο «Ράμπο νούμερο 42». Εντοπίζεται η Σούζαν Σάραντον σε μια σπηλιά στα Μάταλα να κάνει μπάφους με τον Μικ Τζάγκερ.
Ιούλιος
Ο Αλέξης Τσίπρας προκηρύσσει δημοψήφισμα για τις 5 Ιουλίου, όπου οι Έλληνες θα πρέπει να ψηφίσουν Ναι ή Όχι, χωρίς να ξέρουν το γιατί ψηφίζουν. Το Όχι θριαμβεύει για μια ακόμα φορά αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει πως στην Ελλάδα το Ναι είναι το ισοδύναμο του Όχι, οπότε έχουν νικήσει όλοι οι Έλληνες. Αμέσως, οι Έλληνες ξεχύνονται στους δρόμους και ξεσπάνε σε πανηγυρισμούς και σε μαυριδερούς αλλοδαπούς. Η Ελλάδα κερδίζει το Euro 2016, χωρίς να συμμετέχει, αφού όλες οι άλλες ομάδες εξολοθρεύτηκαν από τους ρωσοτουρκικούς βομβαρδισμούς. Το κύπελλο απονέμεται στους παίκτες της εθνικής μας στο Σούπερ Παραντάιζ στη Μύκονο, όπου κάνουν τις διακοπές τους. Οι Έλληνες πανηγυρίζουν έξαλλα στους δρόμους. Φτάνουν στη Μυτιλήνη o Αλ Πατσίνο, η Τζούλια Ρόμπερτς και η Νικόλ Κίντμαν. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η Σούζαν Σάραντον επιστρέφει στη Μυτιλήνη και βαράει τις καμπάνες. Ο Πάνος Καμμένος ανακοινώνει την δημιουργία στρατιωτικών ζαχαροπλαστείων που θα σερβίρουν και πατσά.

Αύγουστος
Ξεσπάει και επίσημα ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, με αφορμή την απροσδόκητη κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεβρακώσει την Άνγκελα Μέρκελ μπροστά στον Μπαράκ Ομπάμα που λιποθύμησε, όταν είδε την κωλοχωρίστρα της Άνγκελα. Πριν καλά-καλά ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, διακόπτεται εξαιτίας της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία, ώστε να τιμηθεί η αρχαία ελληνική παράδοση –που θέλει τους πολέμους να διακόπτονται στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων- αλλά, κυρίως, για να τιμηθούν τα συμβόλαια των πολυεθνικών που είναι χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων και απειλούν με αγωγές τρισεκατομμυρίων. Φτάνουν στη Μυτιλήνη ο Τομ Χανκς και η Σαρλίζ Θερόν, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες στις ακτές να μην ξέρουν ποιος σταρ του Χόλιγουντ θέλουν να τους σώσει και να πνίγονται. Η Σούζαν Σάραντον έχει βρει ένα τεκνό από τη Συρία και τους έχει γράψει όλους στο πράμα της. Οι κάτοικοι της Μυκόνου κάνουν έντονη διαμαρτυρία στην κυβέρνηση γιατί στη Μυτιλήνη έχουν μαζευτεί οι μεγαλύτεροι σταρ του κόσμου και η Μύκονος έχει ξεμείνει με τις βίζιτες της τηλεόρασης. Ο Πάνος Καμμένος ανακοινώνει την δημιουργία στρατιωτικών ζωολογικών κήπων.
Σεπτέμβριος
Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος συνεχίζεται σε όλον τον πλανήτη. Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στον πόλεμο, επειδή έχει μεγάλο δημόσιο χρέος. «Οι Έλληνες να πληρώσουν πρώτα τα χρέη τους, αν θέλουν να συμμετάσχουν στον πόλεμο» δηλώνει προκλητικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναγκάζοντας τον Γιάννη Στουρνάρα –ο οποίος έχει διοριστεί, εν τω μεταξύ, πρωθυπουργός- να του απαντήσει σε πολύ σκληρό τόνο «Συγγνώμη, κύριε Σόιμπλε», και να κάνει τους Έλληνες να βγουν περήφανοι στους δρόμους με τις σημαίες στα χέρια. Φτάνει στη Μυτιλήνη η Μεγκ Ράιαν αλλά δεν της δίνει κανείς σημασία, αφενός γιατί έχει γίνει αγνώριστη από τις πλαστικές και αφετέρου επειδή όλοι στη Μυτιλήνη έχουν συνηθίσει πια στις πρώτες φίρμες του Χόλιγουντ και δεν ασχολούνται με την πλέμπα. Η Σούζαν Σάραντον είναι έγκυος. Οι κάτοικοι της Μυκόνου νοικιάζουν ψεύτικους πρόσφυγες για να βγουν στην Ψαρού –ώστε να έρθει και στη Μύκονο κάνας σταρ του Χόλιγουντ- αλλά κατεβαίνει στην παραλία η Βάνα Μπάρμπα και αρχίζει τους ψεύτικους πρόσφυγες στις πατητές. Ο Πάνος Καμμένος ανακοινώνει τη δημιουργία στρατιωτικών τρελοκομείων.
Οκτώβριος
Σταματάει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος γιατί έχουν πέσει οι αγορές και κινδυνεύουν οι τράπεζες. Ο Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει πως τα τρία δισεκατομμύρια πτώματα δεν ψωνίζουν πια –με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η κατανάλωση-, ενώ και οι επιζώντες δεν καταναλώνουν γιατί δεν έχουν καλή ψυχολογία, και, όπως όλοι ξέρουμε, η οικονομία είναι, πάνω από όλα, ψυχολογία. Φτάνουν στη Μυτιλήνη ο Τζακ Νίκολσον και ο Σον Κόνερι, για να ξεγεννήσουν την Σούζαν Σάραντον που τα κάνει όλα γρήγορα• και τα παιδιά. Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης διαμαρτύρονται έντονα επειδή, με τόσους σταρ, η ζωή στη Μυτιλήνη είναι πια πανάκριβη και αναγκάζονται να ψωνίζουν από την Τουρκία. Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος καταγγέλλει πως ένα ουζάκι με λίγη λακέρδα στο ανήλιαγο καπηλειό του Αρχιδοσακούλα στον γραφικό Μόλυβο κοστίζει πια 5 χιλιάδες ευρώ και πως όλα τα θηλυκά της Μυτιλήνης έχουν ξετρελαθεί με αυτόν τον τζιτζιφιόγκο τον Ντι Κάπριο, με αποτέλεσμα αυτός να έχει να δει φουστάνι από εκείνο το σαββατιάτικο απόβραδο που έγραψε το Άγαλμα. Η Σούζαν Σάραντον σπεύδει να συμπαρασταθεί στον Λευτέρη Παπαδόπουλο και τον πιάνει καβάλα με την Κιμ Καρντάσιαν. Ο Πάνος Καμμένος ανακοινώνει τη δημιουργία στρατιωτικών κωλοχανείων.
Νοέμβριος
Ο Ντόναλντ Τραμπ εκλέγεται πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Την ημέρα της ορκωμοσίας του, αποκαλεί τον Μπαράκ Ομπάμα «σκυλάραπα» αλλά στη συνέχεια κάνει ένα κήρυγμα υπέρ της ειρήνης, με αποτέλεσμα όλοι να πιστέψουν πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέου πολέμου. Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ λέει πως η μάνα του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν μια ψωλοτσακίστρα που την είχε πάρει όλος ο Κόκκινος Στρατός, και πως ο Κινέζος πρόεδρος την έχει δυο πόντους. Αμέσως ξεσπάει ο Τέταρτος Παγκόσμιος Πόλεμος, που δεν γίνεται με πέτρες και ξύλα όπως είχε προβλέψει ο Αϊνστάιν, αλλά με άμμο και τσουκνίδες, όπως είχε προβλέψει ο Γέροντας Παΐσιος. Φτάνει στη Μυτιλήνη η Μόνικα Μπελούτσι, οπότε τώρα είναι βέβαιο πως θα πάρουμε την Πόλη. Ο Πάνος Καμμένος ανακοινώνει τη δημιουργία στρατιωτικών εκκλησιών.
Δεκέμβριος
Η Ελλάδα είναι η μόνη ουδέτερη χώρα στον Τέταρτο Παγκόσμιο Πόλεμο -αφού συνεχίζει να έχει τεράστιο χρέος-, με αποτέλεσμα εκατομμύρια Ευρωπαίοι να προσπαθούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα. Η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τη Σένγκεν και κλείνει τα σύνορα. Γερμανοί, Γάλλοι, Βρετανοί και άλλοι Ευρωπαίοι μεταμφιέζονται σε πρόσφυγες από τη Συρία και προσπαθούν να φτάσουν στη Μυτιλήνη με βάρκες από την Τουρκία αλλά ο Τομ Κρουζ και η Μαντόνα έχουν γίνει εξπέρ πια στην αναγνώριση των γνήσιων Σύρων και πνίγουν τους Ευρωπαίους στα ρηχά. Φτάνουν στη Μυτιλήνη ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Ντέιβιντ Σπίλμπεργκ και άλλοι σπουδαίοι σκηνοθέτες, για να σκηνοθετήσουν τους εκατοντάδες σταρ που βρίσκονται στο νησί. Γυρίζονται τριάντα ταινίες μέσα σε δέκα μέρες –με κομπάρσους τους Σύρους πρόσφυγες- και όλοι περιμένουν με αγωνία την βραδιά της απονομής των βραβείων Όσκαρ που θα γίνει, βέβαια, στη Μυτιλήνη. Φαβορί των Όσκαρ είναι η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Αγάπη ρε μoυνιά», με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ. Η Σούζαν Σάραντον καταγγέλλει την μετατροπή της Μυτιλήνης σε Χόλιγουντ αλλά δεν φεύγει γιατί δεν έχει πού να πάει. Ο Πάνος Καμμένος ανακοινώνει πως σταματάει τις ανακοινώσεις. Καλή χρονιά.
Το κείμενο είναι αφιερωμένο στους αναγνώστες του μπλογκ, αφού γράφτηκε μετά από δική τους επιθυμία


pitsirikos


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα