Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

30 ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΑ ΒΡΩΣΙΜΑ ΕΝΤΟΜΑ,ΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ,ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ (ΠΡΩΤΕ’Ι’ΝΕΣ-ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ-ΘΕΡΜΙΔΕΣ),ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ...

Έντομα...Μπορεί να μην φαίνονται σαν το ιδανικό γεύμα για εμάς, τους Δυτικούς (και την λευκη φυλη γενικότερα), αλλά το φαγητό με έντομα είναι μια κοινή πρακτική στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής, ακόμη και στην Αυστραλία αιώνες τώρα. Και ενώ θεωρούμε ότι ειναι "ακάθαρτο" το να μαγειρεύουν και να τρώνε τα έντομα αυτά, οι άνθρωποι από άλλα μέρη του κόσμου (κυρίως της Ασίας) έχουν βάλει στην άκρη τις προκαταλήψεις αυτές και τρώνε τα έντομα αυτά για την εξαιρετικά θρεπτική τους αξία.
Για παράδειγμα, οι κάμπιες έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από μια ίση ποσότητα κιμά. Ακόμα περισσότερα...Πολλές μελέτες δείχνουν ότι μερικά έντομα και προνύμφες είναι πολύ πιο θρεπτικά από πολλές από τις τακτικές τροφές μας:
Ενώ το βόειο κρέας παρέχει 200 έως 300 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια (ανάλογα με το επίπεδο λίπους),οι ζωντανοί τερμίτες παρέχουν περίπου 350 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.Επίσεις οι προνύμφες σκώρων είναι καλές καθώς, παρέχουν σχεδόν 265 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια (επίσης ειναι ιδανικά αν θέλετε ένα τεράστια πρόσληψη πρωτεϊνών γρήγορα.Πρωτεΐνη περίπου 63%).
Σίγουρα, τώρα ίσως να σκέφτεται ότι το βόειο κρέας είναι πολύ πιο νόστιμο από κάμπιες ή προνύμφες σκώρων, θα εκπλαγείτε αν ακούσετε πόσο λάθος (ή καλύτερα σχετικό) είναι αυτό. Τα περισσότερα έντομα είναι πολύ νόστιμα, ειδικά όταν μαγειρεύονται σωστά. Υπάρχουν πολλά με γεύση μηλόπιτας, λεμονόχορτο ή κανέλα.
Έτσι, αν σε κάποιο σημείο αναγκαστείτε να αυτοσχεδιάσετε ένα γεύμα από ό, τι μπορείτε να βρείτε να ‘σέρνεται’ στο έδαφος,απλα κάντε το.Δισταγμός υπάρχει μόνο και μόνο επειδή δεν εχετε - έχουμε μάθει οτι τρώγονται απο παιδιά. Αν καταφέρετε να απαλλαγείτε από τις προκαταλήψεις και να το δείτε ως μια νέα εμπειρία,μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι δεν είναι τόσο κακό.(Ολα μες στο κεφάλι μας ειναι..! ;) )
Έτσι έχουμε και λέμε...
Η λίστα των εντόμων που μπορείτε να φάτε για να μείνετε ζωντανοί και σε φόρμα:
1. Σκουλήκι Agave


Το αγαύη είναι επίσης γνωστό ως το σκουλήκι Mezcal, επειδή στο Μεξικό, μπορείτε να βρείτε τα Mezcal μέσα σε φιάλες (ένα ποτό παρόμοιο με τεκίλα) .Οι παραγωγοί συνήθως τα προσθέτουν στα μπουκάλια για να αποδειχθεί οτι είναι αυθεντικό, αλλά και να προσελκύσουν πελάτες που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι νέο. Υπάρχουν πολλοί που αγοράζουν Mezcal μόνο για να φάνε το σκουλήκι μέσα. Και αυτό το κάνουν - εκτός από την αδρεναλίνη,γιατί παίρνουν επίσης και μια μεγάλη πρόσληψη πρωτεΐνης.

2.Μυρμήγκια


Υπάρχουν μερικές ποικιλίες μυρμηγκιών που μπορείτε να φάτε, μόνο και μόνο για τη νοστιμιά τους: τα μυρμήγκια leafcutter (που μοιάζουν λίγο όπως το μπέικον,ή με γεύση καρυδιού οταν ειναι ωμά, και σαν ποπ-κορν όταν γίνουν τηγανητά),και τα μυρμήγκια honeypot (που έχουν μια ελαφρώς ξινή γεύση και είναι καλύτερο να τρώγονται ωμά).

3. Γεωσκοληκας "Μπαμπού"


Στην Ταϊλάνδη, μπορείτε να φάτε ένα ολόκληρο γεύμα από τηγανητά σκουλήκια μπαμπού.Μπορεί να μην φαίνονται ελκυστικά, αλλά εχουν νόστιμη γεύση όταν μαγειρεύονται σωστά,και ειναι πολύ πιο υγιεινά από το κρέας, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο αριθμό απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

4. Μέλισσα


Είτε θέλετε να φάτε προνύμφες μελισσών ή ενήλικες μέλισσες, ετοιμαστείτε να μείνετε έκπληκτοι απο την νοστιμιά τους. Μπορείτε να τις ψήσετε με τον εξης τρόπο:Tις βουτάμε στο βούτυρο (αν υπάρχει) και τις τηγανίζουμε ή κάνετε μπισκότα μέλισσας (ακριβώς όπως στην παραπάνω εικόνα). Δεν έχει σημασία ποια παραλλαγή θα επιλέξετε, μπορεί να είναι η έκπληξη γιατί έχουν τη γεύση μπέικον, με σοταρισμένα μανιτάρια.Κρίνετέ το από ό, τι τρώνε όλη μέρα - γύρη και μέλι...(Κάπιοι πιστεύουν ότι εχουν γεύση με αυτή της καραμέλας.)

Προσοχή:Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί να μην σας τσιμπήσουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του μαγειρέματος..

5. Σκαθάρι


Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα σκαθάρια είναι ένα από τα πιο καταναλώσημα έντομα,καθως ειναι τα μοναδικά που καταναλόνονται απο το 31 τοις εκατό του ανθρώπινου πληθυσμού μαζί με τα μυρμήγκια.Παρά το "άσχημο" όνομά τους,τα σκαθάρια της κοπριάς (που απεικονίζονται ανωτέρω) συχνά τρώγονται τηγανητά και είναι πολύ νόστιμα.
Προσοχη: ΜΗΝ τα φάτε ποτε ωμά, διότι μπορεί να μεταφέρουν βακτήρια που δεν θέλετε καθόλου να περάσουν στον οργανισμό σας.
6. Κάμπιες


Σύμφωνα με έρευνες, το 18 τοις εκατό του κόσμου απολαμβάνει τια κάμπιες στο πιάτο του, ειδικά σε περιοχές όπου είναι δύσκολο να πάρετε απο άλλες πηγές πρωτεϊνών.Σερβίρονται βραστές, αποξηραμένες ή τηγανισμένες σε λάδι.

7. Σαρανταποδαρούσα


Στην Κίνα, ψητές σαρανταποδαρούσες κολλημένες σε ξύλινα ραβδιά,(ή σε μεταλλικούς δίσκους) είναι απλά μέρος της κουλτούρας "τρόφιμα στον δρόμο». Η τραγανή υφή τους και η αλμυρη τους γεύση, έχουν προσελκύσει πολλούς να δοκιμάσουν μαγειρεμένες σαρανταποδαρούσες.Απλά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί:Καλό ειναι αν θέλετε να είστε σίγουροι τι τρώτε, να τις πιάνετε οι ιδιοι και να μαγειρεύουν τις δικες σας σαρανταποδαρούσες.Γι αυτο καλο ειναι να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Εάν σας δαγκώσει, θα εχετε επώδυνη διόγκωση (πρήξιμο) που μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει κάθε μέτρο (π.χ γάντια) για την προστασία που χρειάζεται ωστε να σκοτώθει το έντομο χωρίς να σας δαγκώσει.

8. Τζιτζίκια


Ακόμα κι αν δεν σας μοιάζει με αυτό, τα τζιτζίκια στην πραγματικοτητα περιγράφονται ως "μαλακά, ζουμερά και τρυφερά".Μια πραγματική απόλαυση για αυτούς που ειναι αρκετά γενναίοι ωστε να αγνοήσουν τα αδιακριτα βλέμματα ή γνώμη των αλλων. Μπορείτε είτε να τα μαγειρέψετε ή να φάτε ωμά (αν και, κατά γενικό κανόνα, ειναι καλύτερο να τα μαγειρεύεται, διότι η ζέστη σκοτώνει ολα τα μικρόβια).

9. κατσαρίδα


Μπορεί οι κατσαρίδες στην σκέψη να τις δοκιμάσετε σας απωθεί,πρέπει να γνωρίζετε ομως οτι εχουν γευση παρομοια με το κοτόπουλο.. Οσοι εχουν φαει δήλωνουν οτι η γεύση μοιάζει πολύ με το "λιπαρό κοτόπουλο" (μόνο που οι κατσαρίδες του αγρού ή του δάσους,είναι πολύ πιο υγιεινές). Απλά φροντίστε να τις μαγειρέψετε σωστά, σε υψηλή θερμοκρασία, έτσι ώστε να σκοτώθουν οποιαδήποτε μικρόβια μπορούν να φέρουν μαζί τους.

Μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρευτούν: μπορείτε να τις κάνετε τοστ,τηγανητές,να τις βράσετε ή να τις σοτάρετε, ανάλογα με το τι σας αρέσει.

10.Γρύλοι


Αρκετοί Ασιάτες,αρέσκονται στο να τρώνε γρύλους. Υπάρχουν δεκάδες συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε, από πάστες για μπισκότα και κέικ, σούπες και σάλτσες ... ή απλα καβουρδισμένοι, που μπορείτε να δείτε στους δρόμους του Μεξικού, την Ταϊλάνδη ή την Καμπότζη.

11. Dragonfly


Για να πιάσουμε μια dragonfly, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική που χρησιμοποιείται ευρύτατα στην Ινδονησία: απλά βουτήξτε ένα καλάμι σε κολλώδη σφρίγο, και η μυροδιά μέσω του αέρα θα τις προσελκύσει. Αφού πάρετε αρκετες από αυτές για να βγάλουν ένα γεύμα, μπορείτε να τις βράσετε ή να τις τηγανίσετε.

12. Σκαθάρια Dunk


Λοιπόν, αυτό δεν ακούγεται και πολύ ελκυστικό, έτσι δεν είναι; Κανένας "λογικός" άνθρωπος δεν θα ήθελε να φάει κάτι που έχει να κάνει με την κοπριά. Αλλά εδώ ειναι που αλλάζει το πράγμα: Αυτά τα έντομα έχουν υπέροχη γεύση, ανάλογα με αυτά που είχουν "επισκεφτεί", έτσι οπως καταλαβαίνεται πρόκειται για μικρές "διατροφικές βόμβες".
Έάν απο την άλλη, είστε αναγκασμένοι να τα ΄φατε,(γιατί δεν βρίσκετε κατι καλύτερο),μην διστάσετε,αρκεί να τα βράσετε ή να τα τηγάνισετε.Έχουν υπέροχη γεύση! Απλά ΜΗΝ τα φάτε ΠΟΤΕ ωμά, διότι μπορεί να μεταφέρουν βακτήρια που δεν θέλετε καθόλου να περάσουν στον οργανισμό σας.

13. Γαιοσκώληκες


Εχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και σίδηρο,και ως εκ τούτου,ειναι υγιές και πλήρες γεύμα. Σε ορισμένες περιοχές της Βενεζουέλας, αυτές τους οι ιδιότητες έχουν από καιρό ανακαλυφθεί και από παλιά οι γαιοσκώληκες έχουν συμπεριληφθεί στα γεύματα τους ή τους τρώνε ωμους.(Καλο ειναι εσεις να τους ψήσετε ομως πρώτα,για να αποφύγετε ανεπιθήμυτα βακτήρια.)

14. Νύμφες Μύγας.


Η γεύση των νυμφών μύγας μπορεί να περιγραφεί ως «πουτίγκα αίματος» (David Gracer "Μικρό Χρηματιστήριο τροφών"), λόγω του υψηλού επιπέδου σιδήρου που έχουν. Ωστόσο, τα οφέλη για την υγεία θα πρέπει να σας πείσουν να ξεπεράσετε την γεύση, και να απολαύσετε ενα χαμηλό σε υδατάνθρακες,(supernutritious) γεύμα που θα σας δώσει δύναμη και κάποια επιπλέον ενέργεια.

15. Ακρίδα


Αν πάτε ποτέ στο Μεξικό,μην εκπλαγείτε εάν σας προσφέρουν Chapulines (καβουρδισμένες ακρίδες με την καυτή γεύση του τσίλι). Εκτός από το γεγονός ότι ειναι νόστιμες,έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και πρωτεΐνες.

16. Κερατοσκώληκας


Το πράσινο σκουλίκι που σέρνεται στο παραπάνω κλαδί είναι ενας κερατοσκώληκας.(Επάνω σε ενα φυτο ντομάτας). Αυτά τα έντομα είναι σαν τους "αρχαιοκάπηλους" στον τον κήπο σας, έτσι μπορείτε να κάνετε μαζί με τις ντομάτες σας μαγείρεμενα μερικά από αυτά.Μπορείτε να τα δοκιμάσετε,μαζί πράσινες ντομάτες τηγανιτά.(Έχουν γεύση γαρίδας...!)

17. "Βρωμούσες".


Μπορεί να γνωρίζετε αυτά τα έντομα με το όνομα βρώμα ή βρωμούσα.Ειμαι σίγουρος ότι μπορεί να τα βρείτε λιγότερο ελκυστικα, αλλά πρέπει να ξέρετε οτι εχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β και γεύση κανέλας, οπότε ίσως αυτό θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη σχετικά με το φαγητό σας,οταν δεν υπαρχει τίποτα άλλο εκει γύρω.

Επίσης, μπορεί να έχουν αναλγητικές ιδιότητες.Δεν είναι τόσο αποτελεσματικα όσο ένα παυσίπονο, αλλά όταν δεν υπαρχει τίποτα άλλο, καλό ειναι να γνωρίζουμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις για το χειρότερο σενάριο.

Και μια επιπλέον συμβουλή:Για να απαλλαγούμε από τη δυσωδία τους, πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα τους, θα πρέπει να τα κρατήσετε σε ένα βάζο γεμάτο με νερό για λίγες ώρες (ή ακόμα και να τις αφήσετε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα).

18. Εντομα του "Ιουνιου"


Σίγουρα δεν εχετε ποτέ σκεφτεί την αντικατάσταση του ποπ κορν,με εντομα τον Ιούνιο. Αλλά οι Αμερικανοί ιθαγενείς (Ινδιάνοι) τα έψηναν πάνω στα κάρβουνα, ως σνακ, όπως ακριβώς τρώμε εμείς το ποπ κορν.Ειναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και έχουν μια τραγανή υφή που μπορείτε βρείτε ενδιαφέρουσα (το λιγότερο).

19. Βδέλλες (Leech)


Αν ειστε σε μια λίμνη ή υπάρχει μια λίμνη κάπου κοντά σας,ειναι μια καλή ευκαιρία για ένα γεύμα. Όχι,(μόνο) απο τα ψάρια,αλλα και απο τις βδέλλες.Ειναι αρκετά εύκολο να τις πιάσετε και να τις μαγειρέψετε, οπότε εάν είστε πολύ πεινασμένοι, μπορείτε να φάτε αυτές.

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρευτουν οι βδέλλες είναι να τις αλέσετε (σε μια "κόλλα").Έπειτα μπορείτε να την τηγανίσετε σαν ομελετα ή κρέπα,για καλύτερη γεύση.

20. Ακρίδες Locust


Οι Ακρίδες Locust έχουν παρόμοια γεύση και υφή με τα τριζόνια. Μπορείτε να τις ψήσετε,ή να τις τηγανίσετε ή να τις βράσετε ή αν είστε ακόμα ποιο δημιουργικοί,να τις ανακατεύσετε σε μια σούπα ή σάλτσα.

21. Σκουλήκι Mopane.


Αυτό το λίποδες σκουλήκι τρώγεται κυρίως στη Νότια Αφρική και θεωρείται λιχουδιά κι ολας. (Στην πραγματικότητα,η τιμή τους ξεπερνά ακομη και το βόειο κρέας μερικές φορές).

Μπορείτε να το φάτε τηγανητό ή αποξηραμένο.Λέγεται ότι είναι πολύ νόστιμο είτε με το ενα ή τον άλλο τρόπο. Επισης ειναι τόσο γεμάτο με θρεπτικά συστατικά,περισότερο ακομα και απο το βόειο κρέας.

22. Σκαθάρια (Mealworm)


Οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, μπορείτε να βρείτε τα σκαθάρια mealworm. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα από αυτά και στη συνέχεια να αποφασίσετε πώς θέλετε να τα μαγειρέψετε: βραστά, ψητά, τηγανητά ή σωτέ. Οσοι τα είχουν δοκιμάσει, μαγειρεμένα (πάντοτε),εχουν πει οτι μοιάζουν με γαρίδες,με μια μικρή γεύση καρυδιού.
Προσοχη: ΜΗΝ τα φάτε ποτε ωμά, διότι μπορεί να μεταφέρουν βακτήρια που δεν θέλετε καθόλου να περάσουν στον οργανισμό σας.
23. Κουνούπια (Midge)


Ειναι αρκετά δύσκολο να πιάσετε αρκετά κουνούπια για ένα γεύμα, αλλά αν δεν μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε άλλο γύρω τοτε ειναι αναγκαιο. Το καλό είναι ότι μπορείτε να τα συμπληρώσετε με άλλα συστατικά για να προσθέσετε πρωτεΐνες στο γεύμα σας. Για παράδειγμα, στην Ανατολική Αφρική,τα συγκεκριμένα κουνούπια είναι ένα βασικό συστατικό στο περίφημο Kunga κέικ.(Αν και καλο ειναι να τα αποφυγετε γιατι μπορει να ειναι φορεις μεταδοτικων ασθενειων οπως θα διαβασετε στο τελος του αρθρου με τους 6 σημαντικους κανονες που θα πρεπει παντα να προσεχουμε..)

24. Σκορπιός


Ενας δίσκος γεμάτος τηγανητών σκορπιών ειναι πολύ θρεπτικό και νόστιμο γεύμα.Στην Κίνα, μπορείτε δείτε πολλούς από αυτούς τηγανιτούς .Λέγεται ότι είναι τραγανοί και νόστιμοι. Στην πραγματικότητα,ειναι τόσο νόστιμοι,που μερικά καταστήματα τους πωλούν με επικάλυψη σοκολάτας ή εγκλωβισμένους σε γλειφιτζούρια.

Ωστόσο,δεν σας συστήνω να πάτε για "κυνήγι" σκορπιού.Εάν έχετε την ευκαιρία να φάτε ένα σκορπιό ήδη μαγειρεμένο κάντε το. Αλλά να προσπαθείσετε να τους σκοτώσετε για να τους μαγειρέψετε οι ίδιοι,ειναι πολύ επικίνδυνο.

25. Αράχνη Ταραντούλα


Ο ίδιος κανόνας ισχύει και εδώ με τους σκορπιούς.Οι ταραντούλες μπορεί να είναι απο λίγο,εως πολύ δηλητηριώδεις (εκτός εάν τις έχετε αγοράσει από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων), έτσι δεν κυνδινευετε προσπαθωντας να ποιάσετε κάποια ελευθερη απο την φυση.

Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε κάποια έτοιμη,εκει απ όπου μαγειρεύονται ταραντούλες (εάν έχετε σχεδιάσει ένα ταξίδι στην Καμπότζη θα πρέπει να το λάβετε και αυτό υπόψη). Σε αυτή την περίπτωση, προσπαθήστε να αφήσετε στην άκρη τις προκαταλήψεις σας και να απολαύσετε αυτό το γεύμα, γιατί οι ταραντούλες έχουν ένα μείγμα από γεύσεις (καβούρια και καρύδια μαζί) και υφές (από τραγανή μεχρι ζουμερή)...Κατι που θα σας εκπλήξει σίγουρα.

26. Τερμίτες


Έχετε δει ποτέ ένα ντοκιμαντέρ για το Discovery Channel ή Animal Planet, όπου ένας πίθηκος κάθεται πάνω από μια φωλιά τερμιτών και χρησιμοποιεί ένα ραβδί για να τους πιάσει και να τους φάει πιο εύκολα..; Λοιπόν,αυτοί οι πιθήκοι τελικά ξέρουν τι κάνουν...!!

Η μέθοδος με το ραβδί έχει αποδειχθεί οτι ειναι το πιο αποτελεσματικό κόλπο,για να πιάσει κάποιος το μεγαλύτερο αριθμό τερμιτών και ταυτόχρονα ειναι μια μέθοδο εξαιρετικά απλή:Μπορείτε δηλαδή να πάρετε ένα ραβδί,βάζοντας το στη φωλιά περιστρέφοντάς το.Και στην συνέχεια,να το τραβήξτε προς τα έξω. Αν δεν θέλετε να τους φάτε ωμούς, μπορείτε να τους βάλετε σε ένα βάζο έως ότου να τους μαγειρέψετε.

27. Σφήκα


Αν θέλετε να προσθέσετε κάποια θρεπτικά συστατικά για το γεύμα σας, μπορείτε να μαγειρέψετε σφήκες με ρύζι, για παράδειγμα. Αυτό ηταν ένα από τα αγαπημένα φαγητά,του αυτοκράτορα Hirohito (στην Ιαπωνία). Έτσι, αν ένας αυτοκράτορας μπορεί να φάει σφήκες για το μεσημεριανό του γεύμα, έτσι μπορείτε και εσείς. Μπορείτε να τις μαγειρέψετε έτσι ή οπως αλλιώς θέλετε.(π.χ τηγανιτές).Απλά να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το κεντρί τους.

28. "Ραβδί"


Όταν πιάσετε ένα "Ραβδι", ειναι ένα καλό γεύμα και ένα εργαλείο επίσης για να πιάσετε και το επόμενο γεύμα σας. Πώς γίνετε αυτό? Οι άνθρωποι στην Ασία τρώνε το σώμα του εντόμου και χρησιμοποιούν τα πόδια τους για αγκίστρια.

Τα μπαστούνια ή ραβδιά έχουν γεύση μπέικον και καρυδιού ή κρεμώδες γεύση όπως και τα περισσότερα από τα έντομα στον κατάλογο. Απλά σκεφτείτε τα περισσότερο ως ένα δευτερεύον πιάτο, αφού δοκιμάσετε το είδος των φυλλωδών.

29. Προνύμφες Πεταλούδας (Waxworm)


Αυτές είναι οι προνύμφες της πεταλούδας κερί.Ειναι ένα ‘παράσιτο’ των κυψελών μελισσών. Δεν μοιάζουν με κάτι που τρώμε σε καθημερινή βάση,δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά εχουν και υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα λιπαρά οξέα.Επιπλέον διατηρούν το φρέσκο άρωμα του κουκουναριού,αν το κάνετε ψητό, τηγανητό ή σωτέ.

30. Προνύμφες (Witchetty)


Υπάρχουν εστιατόρια στην Αυστραλία που εξυπηρετούν γι αυτές τις λιχουδιές που ψήνονται στα κάρβουνα.Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και μπορείτε να τα φάτε λίγο πολύ με όποιον τρόπο σας αρέσει: ωμά, ψητά,ή τηγανητά ... Έχουν τέλεια γεύση και είναι ακριβώς τόσο γεμάτη όσο το βόειο κρέας.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Τώρα που ξέρετε τα βασικά έντομα που μπορούν να φαγωθούν, θα πρέπει να γνωρίζετε τι έντομα ΔΕΝ πρέπει να πιάσετε να μαγειρέψετε μόνοι σας ΠΟΤΕ. Υπάρχουν 6 γενικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε αν ΔΕΝ θέλετε το γεύμα σας να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν είναι όλα αυτά κανόνες που απαγορεύουν στο να τρώτε γενικός τα έντομα.Ειναι απλά για να σας συμβουλεύσουν να αποφύγετε στη σύλληψη και το μαγείρεμα επικίνδυνων έντομων για τον εαυτό σας.Ειναι καλύτερα λοιπόν να μην πάτε για κυνήγι σκορπιων ή να προσπαθήσει να μαγειρέψετε μια ταραντούλα.Αλλα ειναι ασφαλέστερο να ασχοληθείτε με αβλαβή εντομα και να αποφύγετε τις ακόλουθες κατηγορίες εντόμων:

# 1: ΜΗΝ φάτε έντομα που θα μπορούσαν να μεταφέρουν ασθένειες.

Έντομα που είναι γνωστό ότι μεταφέρουν ασθένειες, όπως κουνούπια, μύγες και τσιμπούρια, δεν θα πρέπει να τρώγονται. Εκτός αυτού, δεν είναι τόσο εύκολο κάποιος, να πιάσει έναν επαρκή αριθμό απο μύγες ή κουνούπια,ωστε να παρέχουν αρκετές πρωτεΐνες για να ικανοποιήσουν την πείνα σας.(Στην ανωθεν λιστα που υπαρχουν προνυμφες μυγας,υπαρχουν γιατι οι προνυμφες ειναι ακυνδινες για την υγεια,σε σχεση με τις ενηλικες μυγες.)

# 2: ΜΗΝ τρώτε δηλητηριώδη έντομα.

Αυτό πιστεύω οτι δεν χρειάζεται καμία εξήγηση, δεδομένου ότι οι λόγοι είναι αρκετά σαφής. Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα: αν το έντομο εχει ήδη σκοτωθεί και μαγειρευτεί σωστά, θα μπορούσατε με μια δοκιμη,να φάτε αράχνες ή σκορπιούς.

# 3: ΜΗΝ φάτε έντομα που είναι ήδη νεκρα.

Μπορεί να γνωρίζετε τον λόγο για τον οποίο έχασαν τη ζωή τους, οπότε αν δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε την υγεία σας ή ακόμη και τη ζωή της οικογένειας σας, ΜΗΝ φάτε ή μαγειρέψετε τα ηδη νεκρά έντομα. Δεν έχει σημασία πόσο πεινασμένοι είμαστε,καλύτερα να κάνετε μια επιπλέον προσπάθεια να αναζητήσετε ζωντανα. Επίσης αν βρεθεί καποιο ηδη νεκρό, μπορείτε βρείτε κάποιο που ζει κοντά του.

# 4: ΜΗΝ τρώτε τα έντομα που δαγκώνουν ή τσίμπουν.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις στον κανόνα αυτό (όπως οι μέλισσες, σφήκες και σαρανταποδαρούσες οπως θα είδατε και άνωθεν),ειδικά εάν ειναι ήδη μαγειρεμένα. Αλλά κατά γενικό κανόνα, δεν προσπαθείς να πιάσεις και να μαγειρέψεις τα έντομα που μπορεί να σε βλάψουν.

Αν δαγκώνουν ή τσιμπάνε,καλύτερα να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε για κάτι πιο ασφαλές. Υπάρχουν 1.400 ήδη βρώσιμων εντόμων, σίγουρα μπορείτε βρείτε κάτι που δεν θα προσπαθήσει να σας επιτεθεί.

# 5: ΜΗΝ φάτε έντομο που μυρίζει πολύ άσχημα

Συνήθως, τα περισότερα έντομα δίνουν δυσάρεστες οσμές ως προειδοποίηση για τα αρπακτικά ζώα: <<Μείνε μακριά,ειμαι επικίνδυνο>>. Έτσι λοιπόν εσείς, ως ένα έξυπνο αρπακτικό, θα πρέπει να γνωρίζετε οτι ειναι καλύτερα να μην επιτεθείτε σε ένα έντομο που μυρίζει άσχημα.

Ωστόσο, υπάρχει ένα είδος εντόμων που ειναι το μοναδικό βρώσιμο στη λίστα: η Βρωμουσα.Και σας ειπα ήδη πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της, οπότε μονο αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκεί κοντά για να φάτε, μαγειρεψτε αυτά έντομα.

# 6: ΜΗΝ φάτε έντομα με έντονα χρώματα.

Ο λόγος πίσω από αυτό τον κανόνα είναι ο ίδιος όπως και για οσα έντομα μυρίζουν άσχημα. Φωτεινά χρώματα συχνά δείχνουν ότι ειναι επικίνδυνο να έρθουν κοντά, έτσι ειναι ασφαλέστερο να μείνετε μακριά από τα έντομα που το μάτι σας "πιάνει" ζωηρά χρώματα.(π.χ έντομα σε τροπικά δάση,που συνήθως ειναι δηλητηριώδη,και εχουν έντονα χρώματα προειδοποιώντας τους θηρευτές)

Κρατήστε αυτούς τους κανόνες στο μυαλό σας,για να μπορείτε να κάνετε την εμπειρία βρώσης των εντομων πολύ καλύτερη.Ετσι λοιπόν δεν θα έχετε ανάγκη να μετατραπείτε σε Αρκούδα Gryzli,κατά την διάρκεια της νύχτας..!!!...Ειναι απόλυτα φυσικό κάποιοι να αισθάνονται αηδία μόνο στην σκέψη να φάνε κάποιο έντομο, αλλά εάν είστε αναγκασμένοι να φάτε έντομα για να παραμείνετε ζωντανοί,τότε θα πρέπει απαραίτητα,να γνωρίζετε αυτούς τους κανόνες...Καλό ειναι επίσης να θυμόμαστε ότι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο,το κάνουν αυτό εδώ και αιώνες και όχι πολλές φορές από ανάγκη, αλλά μόνο και μόνο επειδή έχουν καλή γεύση,ειναι στην δική τους κουλτούρα,και τέλος παραμένουν πολύ υγιείς...! ;)

Τώρα λοιπόν που μάθαμε τους απαραίτητους “Κανονες Ασφαλειας”,σας ευχωμαι,καλη καταναλωση...!!

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα