Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Απίστευτο το πως επιδρούν τα αβοκάντο στην υγεία!

550_334_112643Τα αβοκάντο μπορεί να βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ και την υγεία των αγγείων, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνει κανείς, διότι περιέχουν και πολλές θερμίδες, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Όπως εξηγούν στην εφημερίδα «New York Times», τα αβοκάντο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά, ενώ περιέχουν και πλήθος βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μικροθρεπτικών συστατικών.
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και Ε, η βιταμίνη Κ που είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών στην τρίτη ηλικία, το κάλιο που ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, η λουτεϊνη που προστατεύει την υγεία των ματιών και το φολικό (ή φυλλικό) οξύ που είναι μία σημαντική βιταμίνη του συμπλέγματος Β.
Τα περισσότερα από αυτά τα συστατικά υπάρχουν σε μικρές ποσότητες, αλλά αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως παρέχουν ωφελούν την υγεία.
Αρκετές κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως τα διαιτολόγια που περιέχουν αβοκάντο μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της «κακής» (LDL) χοληστερόλης, επειδή το φρούτο περιέχει φυτικές στερόλες – μία ομάδα θρεπτικών συστατικών που περιορίζουν την απορρόφηση χοληστερόλης από το έντερο.
Μία μικρή κλινική μελέτη, εξάλλου, έδειξε ότι οι γυναίκες με τύπου 2 διαβήτη που ακολουθούν μία διατροφή πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη (συμπεριλαμβανομένων αυτών του αβοκάντο) έχουν χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Μία άλλη μελέτη έδειξε ότι τα αβοκάντο μπορεί να βελτιώνουν την υγεία των αιμοφόρων αγγείων και να ασκούν αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ άλλες έδειξαν ότι ένα εκχύλισμα από έλαια αβοκάντο και σόγιας ίσως καταπραΰνει τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας.
Επιπλέον, μελέτη του 2013 έδειξε ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι που τρώνε μισό αβοκάντο την ημέρα αισθάνονται πιο χορτάτοι απ’ ό,τι όσοι δεν τρώνε.
Το μεγάλο μειονέκτημα του αβοκάντο, όμως, είναι ότι περιέχει πολλές θερμίδες, κατά την δρα Πένι Μ. Κρις-Ήθερτον, καθηγήτρια Διατροφής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.
Υπολογίζεται ότι ανά (μεσαίου μεγέθους) φρούτο παρέχει 250 θερμίδες, ενώ τα όποια οφέλη του παρατηρούνται στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής. Επομένως, «δεν μπορεί κανείς να προσθέσει ένα αβοκάντο την ημέρα στην κακή διατροφή του και να περιμένει ότι θα δει οφέλη στην υγεία του», τόνισε.
Συνιστώμενη δόση και φύλαξη
Η συνιστώμενη ημερήσια μερίδα αβοκάντο είναι μικρότερη απ’ όση φαντάζεστε: το ένα πέμπτο από ένα μεσαίου μεγέθους φρούτο (περίπου 30 γραμμάρια) θεωρείται υπεραρκετό και θερμιδικά υγιεινό (παρέχει 50 θερμίδες).
Να φυλάτε τα αβοκάντο σε θερμοκρασία δωματίου έως ότου ωριμάσουν (υπολογίζεται ότι χρειάζονται τέσσερις έως πέντε ημέρες). Για να επιταχύνετε την ωρίμανσή του, βάλτε το σε μία χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο ή μία μπανάνα (εκλύουν αέρια που ωριμάζουν ταχύτερα τα άλλα φρούτα).
Όταν το περίβλημα του αβοκάντο γίνει μαύρη ή σκούρο πορφυρό και ανταποκρίνεται στην απαλή πίεση, είναι έτοιμο για να το φάτε ή να το βάλετε στο ψυγείο.
Πριν κόψετε το αβοκάντο να το πλένετε καλά, ώστε να αποφύγετε τη μεταφορά βακτηρίων από το περίβλημα στον καρπό του.
Πηγή: tanea.gr
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα