Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ!


Όταν κάποιος καταστραφεί οικονομικά, τότε αυτός είναι που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να χρεοκοπήσει πάλι! Αν, βέβαια, αγνοήσει τις αιτίες που τον είχαν οδηγήσει στην πτώχευση.
Επόμενο η Ελλάδα να περάσει το κόκκινο αρκετές φορές. Στα παπάρια της. Έφθασε να υπογράψει μνημόνιο, να δεχθεί οικονομική επιστασία από την τρόικα, να στριμωχθεί οικονομικά προκειμένου να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές, αλλά μυαλό δεν βάζει. Γι' αυτό στην ιστορική ατζέντα της χώρας όταν ξεφεύγει από τις τανάλιες της χρεοκοπίας… ξανακυλάει στη χρεοκοπία. Γιατί;
Πρώτα-πρώτα κανένας απ' αυτούς τουλάχιστον που έχουν κυβερνήσει, που κυβερνούν, που θέλουν να κυβερνήσουν δεν έχει αναγνωρίσει τις ολοφάνερες αιτίες που προκάλεσαν την λεγόμενη “οικονομική κρίση”. Απίστευτη δικαιολογία! Ένα κράτος που ξόδευε σταθερά περισσότερα από τα έσοδά του και συνεχώς δανειζότανε για να καλύψει τις σπατάλες του μιλάει για “κρίση”, σα να δέχθηκε μια απρόσμενη θεομηνία.

“Δυστυχώς επτωχεύσαμεν” είπε ο Χαρίλαος Τρικούπης το 1890, φράση ιστορική και εφιαλτική, διότι δεν συνέβη πρώτη φορά η αυτοκτονική οικονομική διαχείριση της χώρας από την υπεύθυνη κυβέρνηση που εκλέγεται από τον υπεύθυνο λαό. Ανετράπη η κυβέρνηση Τρικούπη, ο οποίος όμως στις επόμενες εκλογές, τον Μάιο του 1892 θριάμβευσε, με 180 βουλευτές σε σύνολο 207. Μόνον 15 βουλευτές εξέλεξε ο πρωθυπουργός Δεληγιάννης.
Είπε και το άλλο, εκτός από το “Δυστυχώς επτωχεύσαμεν” ο Τρικούπης: “Η μεγάλη καταστροφή ήταν ο διαρκής δανεισμός μας”. Και τι έκανε όταν ίδιος ξαναεκλέχτηκε πρωθυπουργός; Πήρε νέα δάνεια! Και συνέβη το εξής εκπληκτικό. Πέντε μήνες μετά τις εκλογές ο Άγγλος υπουργός οικονομικών Ρόζμπερυ στέλνει τον οικονομολόγο Εδουάρδο Λω να μελετήσει τι γίνεται στα οικονομικά της Ελλάδος μας είχαν δανείσει οι τραπεζίτες του Σίτυ.
Στη συνέχεια. Στέλνει στην Ελλάδα τον οικονομολόγο Ρου και ο Γάλλος υπουργός οικονομικών. Εμφανίζεται επίσης και ο Αμερικάνος τραπεζίτης Μόργκαν, που διοικεί τράπεζα στο Λονδίνο. Και γίνεται φοβερό κερδοσκοπικό παιχνίδι με τα χρεώγραφα της Ελλάδος. Κι ενώ η χώρα είναι σε οικονομικό αδιέξοδο, ο βασιληάς Γεώργιος Α' έκανε τουρισμό στην Ευρώπη. Στα παπάρια του.
Τελικά, σα σήμερα 10 Ιανουαρίου, το 1895, ο μίστερ “Δυστυχώς επτωχεύσαμεν” Χαρίλαος Τρικούπης παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και εγκατέλειψε την πολιτική.
 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα