Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

είστε παθιασμένοι με τα χρήματα;

 
Η ζωή σε ένα πολυτελές προάστιο είναι ένα περίεργο πράγμα, γιατί δείχνει δύο αντίθετα άκρα του φάσματος. Στο νομό μας, έχουμε τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, και τους φτωχότερους ανθρώπους, μερικές φορές μόλις δρόμους μακριά ο ένας από τον άλλο.

Έχει ειπωθεί ότι η αγάπη για τα χρήματα είναι η ρίζα όλων των κακών. Παρατηρήστε ότι δεν προσδιορίζει το ΠΟΣΟ των χρημάτων που έχετε, αλλά τις σκέψεις και τα συναισθήματα για τα χρήματά σας.

Έχετε εμμονή με τα χρήματα;

Εργάζομαι σε θεραπευτική μονάδα για τις εξαρτήσεις και μέρος της δουλειάς μου είναι να κάνω εισαγωγές, μερικές φορές παλαιών ασθενών που έχουν υποτροπιάσει και επιστρέφουν. Ο πιο συνηθισμένος λόγος που ακούω γιατί οι άνθρωποι υποτροπιάζουν, είναι επειδή έχουν μια καλή δουλειά, και η προσοχή τους μεταφέρθηκε από το να είναι εστιασμένοι στον εαυτό τους, στην επιδίωξη του χρήματος.



Οι λόγοι, φυσικά, που οι άνθρωποι θέλουν τα χρήματα, είναι διάφοροι: ρούχα, αυτοκίνητα, ένα διαμέρισμα, δύναμη, επιτυχία, γυναίκες / άνδρες. Οι λόγοι είναι ατελείωτοι. Αλλά η υποτροπή συμβαίνει όταν νομίζουν ότι είναι εντάξει, επειδή έχουν κρατήσει την καλή δουλειά τους και επειδή πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

Θυμηθείτε, το χρήμα μπορεί να ευλογήσει εσάς και τους άλλους όταν χρησιμοποιείται σωστά. Μπορεί επίσης να κάνει τους ανθρώπους να υποτροπιάζουν, ληστεύουν, σκοτώνουν, καταστρέφουν περιουσίες, και πολλά άλλα. Το χρήμα, άσχετα με το τι πιστεύει ο πολύ ο κόσμος, δεν σας κάνει πάντα ευτυχισμένο. Μπορεί να σας θυμώσει, να σας κάνει να ζηλέψετε ή να σας λυπήσει.

Αναρωτιέμαι, και ρωτώ και εσάς – είστε παθιασμένοι με τα χρήματα;

Προβληματιστείτε σχετικά με τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας πάνω σε αυτό.
 
(Ένας φίλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα