Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Πόλεμος και ειρήνη


Ο πόλεμος και η ειρήνη είναι δύο καταστάσεις που υπάρχουν μέσα μας. Και οι δύο γεννιούνται από εμάς. Από τον εσωτερικό μας κόσμο. Ανάλογα τι υπάρχει μέσα σε εμάς, το βιώνουμε και προς τα έξω.


Ο πόλεμος και η ειρήνη λοιπόν είναι μέσα σε κάθε άνθρωπο και ύστερα προστίθενται και δημιουργούν σύνολο. Το σύνολο που θα δημιουργηθεί κάνει και όλο το εξωτερικό περιβάλλον ανάλογο.
Η διάθεση για μάχη ή η διάθεση για πόλεμο ξεκινάει από τον εσωτερικό μας κόσμο όταν σε εμάς κυριαρχεί ο θυμός, η οργή, η ανταλλαγή, η αδικία. Οπότε ότι έχουμε εσωτερικά εκδηλώνεται και εξωτερικά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αν τώρα αυτό που υπάρχει γύρω μας, δηλαδή έξω από εμάς είναι μία μορφή πολέμου, ας αναζητήσουμε με ποιο εσωτερικό μας κομμάτι τον συντηρούμε.
Γιατί όλο το κομμάτι του πολέμου αρχίζει από εμάς και πάλι σε μας καταλήγει. Οι απώλειες του πολέμου αυτού σε κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικές και κάθε μέρα αλλάζουν εικόνες. Για να αλλάξει μια για πάντα κάθε μορφή αντιπαλότητας το πρώτο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αναζητήσουμε τον αντίλαλο. Δηλαδή την εσωτερική μας εκπομπή η οποία φεύγει από εμάς κάνει μία «βόλτα» και επιστρέφει πάλι σε εμάς.
Αυτό που μάλλον δεν έχουμε καταλάβει εμείς οι άνθρωποι είναι πως το «σκέφτομαι και δε μιλάω» δεν λειτουργεί. Εμείς μπορεί ή νομίζουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε, «ευτυχώς» χωρίς να μας ακούει κανένας, αλλά όμως μας ακούει όλο το εσωτερικό μας κομμάτι το οποίο μας οδηγεί στο να βιώνουμε μονοπάτι πολέμου.

Θέλω ειρήνη, ζητώ την ειρήνη, πώς την προκαλώ την ειρήνη και πως τη συντηρώ την ειρήνη ? Με το να βελτιώσω σιγά- σιγά και σταδιακά όλο το μέσα μου. Τότε η ειρήνη θα αρχίσει να μου δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο.

Δωροθέα  


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα