Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Χάος στη βόρεια Ευρώπη από την καταιγίδα Κέιτι

καταιγίδα Κέιτι που έπληξε σήμερα μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση στη Γαλλία και τη Βρετανία καθώς και τη ματαίωση περισσότερων από 100 πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Χίθροου του Λονδίνου

Στη Βρετανία, περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και μέχρι αργά το απόγευμα η ηλεκτροδότηση δεν είχε ακόμη επανέλθει στα 60.000 από αυτά.
Ένας άνδρας που έκανε καγιάκ στον ποταμό Ουέι, στο Σάρεϊ της νότιας Αγγλίας αγνοείται.
Στη βόρεια και δυτική Γαλλία παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 15.000 σπίτια. Οι άνεμοι, συνοδευόμενοι από έντονη βροχόπτωση, έπνεαν με ταχύτητες που έφταναν ακόμη και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα στη Βρετάνη.

Η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη σε αρκετές περιπτώσεις όπου αναφέρθηκαν πτώσεις καλωδίων και σκεπές που ξεριζώθηκαν από τους ανέμους. Στη Γαλλία δεν έχουν αναφερθεί θύματα.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων σημειώθηκαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.Συνολικά 120 πτήσεις ακυρώθηκαν από τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Χίθροου ενώ άλλες 40 άλλαξαν πορεία και προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια. Αρκετοί επιβάτες μοιράστηκαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης την εμπειρία τους από την πτήση εν μέσω θύελλας. “Είμαι πραγματικά ευγνώμων που βρίσκομαι στο Στάνστεντ (άλλο αεροδρόμιο του Λονδίνου) μετά τις τρομακτικές προσπάθειες προσγείωσης στο Γκάτγουικ”, έγραψε μια γυναίκα στο Twitter.
Καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ. Σύμφωνα με τη δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS καταγράφηκαν ριπές ανέμου ταχύτητας 113 χιλιομέτρων την ώρα και ένα συγκρότημα που στέγαζε 28 διαμερίσματα χρειάστηκε να εκκενωθεί γιατί ο αέρας απειλούσε να ξηλώσει τη στέγη του.
Στις Βρυξέλλες, τα πάρκα της πόλης παρέμειναν κλειστά σήμερα λόγω των ισχυρών ανέμων.
πηγή: The TOC
Όσο τους αφήνουμε να χειραγωγούν το κλίμα, τόσο θα το γλεντάνε, μέχρι να διαλύσουν πλανήτη και λαούς.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα