Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Τι είναι η διαίσθηση και πως λειτουργεί; Ποια η σχέση της με τον ανώτερο εαυτό;





Η διαίσθηση είναι μια αντίληψη πέρα από τις φυσικές αισθήσεις και έχει σκοπό να μας βοηθήσει. Είναι το αισθητήριο σύστημα που λειτουργεί χωρίς δεδομένα από τις πέντε αισθήσεις. 

Το διαισθητικό μας σύστημα είναι μέρος της ενσάρκωσής μας.

 Όταν αφήνουμε το σώμα μας, αφήνουμε πίσω μας και το διαισθητικό σύστημα που αναπτύχθηκε για μας, όπως αφήνουμε πίσω μας και την προσωπικότητά μας επειδή δεν μας είναι πια απαραίτητη.

Η διαίσθηση εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς. 

Η διαίσθηση εξυπηρετεί την επιβίωση. Σε παρακινεί να επιδιώξεις κάτι χωρίς φανερό λόγο για να επιβιώσεις. Για παράδειγμα, τα προαισθήματα που αφορούν κίνδυνο, όπως τι είναι επικίνδυνο και τι όχι, ποιος δρόμος είναι ασφαλής για να τον περπατήσεις και ποιος όχι, ή ότι πρέπει να ρίξεις μια ματιά κάτω από το καπό του αυτοκινήτου, σε βοηθούν να παραμείνεις στον φυσικό κόσμο.

Η διαίσθηση υπηρετεί την δημιουργικότητα. Μας λέει ποιο βιβλίο να αγοράσουμε για κάτι που θέλουμε να κάνουμε. Μας λέει που θα συναντήσουμε τον συνάδελφοπου θέλουμε να βρούμε και ποιες ιδέες από ένα πεδίο θα συμπληρώσουν τις ιδέες από ένα άλλο. Είναι το προαίσθημα ότι ένας ορισμένος πίνακας πρέπει να γίνει σε γκρίζο και ένας άλλος πρέπει να γίνει σε μοβ. Είναι η αίσθηση ότι μια ιδέα που δεν έχει ξαναδοκιμαστεί ποτέ μπορεί να αποδειχτεί αποτελεσματική.

Η διαίσθηση υπηρετεί την έμπνευση. Είναι η ξαφνική απάντηση σε ένα ερώτημα. Είναι το νόημα που παίρνει μορφή μέσα στην ομίχλη της σύγχυσης. Είναι το Φως που έρχεται μέσα στο σκοτάδι. Είναι η παρουσία του θεϊκού.

Η διαίσθηση μπορεί να θεωρηθεί ένα είδος ''καλωδίωσης'' που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί από διάφορες πηγές. Μια από αυτές τις πηγές είναι η ψυχή.Η διαίσθηση είναι ένα ''γουόκο τόκι'', κατά κάποιο τρόπο, που συνδέει την προσωπικότητα με την ψυχή. Αυτό συμβαίνει μέσα από τον ανώτερο εαυτό.

Ο ανώτερος εαυτός είναι ο συνδετικός κρίκος όταν η ψυχή μιλά στην προσωπικότητά της. Είναι ο διάλογος ανάμεσα στην προσωπικότητα  και τον αθάνατο εαυτό της. Η επικοινωνία προσωπικότητας - ψυχής είναι η εμπειρία του ανώτερου εαυτού, αλλά η προσωπικότητα δεν επικοινωνεί με την ολότητα της ψυχής της.

Δεν ενσαρκώνεται όλη η ενέργεια της ψυχής. Η ψυχή, για να ενσαρκωθεί, δημιουργεί μια προσωπικότητα από εκείνα τα μέρη του εαυτού της που θέλει να θεραπεύσει μέσα στο φυσικό περιβάλλον και από τα μέρη του εαυτού της με τα οποία συνεισφέρει στη διαδικασία της θεραπείας σε αυτή τη ζωή.

Η ενέργεια της ψυχής είναι τόσο μεγάλη ώστε θα ήταν αδύνατο να μπει σε φυσική μορφή χωρίς να κάνει αυτή τη μορφή κυριολεκτικά να εκραγεί.
Με τη δημιουργία μιας προσωπικότητας, η ψυχή ''καλιμπράρει'' κάποια μέρη του εαυτού της, μειώνει κάποια τμήματά της για να δεχτεί την ανθρώπινη εμπειρία. Ο ανώτερος εαυτός είναι είναι εκείνη η πλευρά της ψυχής που βρίσκεται μέσα μας, αλλά δεν είναι ολόκληρη η ψυχή μας. Είναι ένας μικρότερος ψυχικός εαυτός. Επομένως, ο ''ανώτερος εαυτός'' είναι ένα συνώνυμο του όρου ''ψυχή'', αλλά η ψυχή είναι κάτι περισσότερο από τον ανώτερο εαυτό.



Φανταστείτε ένα κύπελλο, ένα δοχείο και μια δεξαμενή. Η δεξαμενή είναι η ψυχή. Μια πλευρά της ψυχής γίνεται ένα δοχείο. Το δοχείο εξακολουθεί να είναι ψυχή, αλλά δεν είναι ολόκληρη η ψυχή. Είναι εκείνο το μέρος της ψυχής που βρίσκεται σε αποστολή, θα λέγαμε. Η προσωπικότητα είναι το κύπελλο, το κύπελλο έρχεται σε επαφή με το δοχείο, τον ανώτερο ψυχικό εαυτό, αλλά όχι με ολόκληρη την δεξαμενή.

Η επικοινωνία ανάμεσα στην προσωπικότητα και την ψυχή της είναι μια εσωτερική διαισθητική διαδικασία. Είναι μια διαδικασία οργανική για το ίδιο το εσωτερικό μας σύστημα. Για παράδειγμα, η λήψη αποφάσεων, που είναι η διαδικασία της ζωής μας, μπορεί να είναι μια διαισθητική διεργασία στην οποία συγκεντρώνουμε δεδομένα από τον νου, την καρδιά και την διαίσθησή μας, βασισμένοι στην καθοδήγηση του ανώτερου εαυτού. Καθεμία από αυτές τις πηγές είναι μέρος του δικού μας ενεργειακού συστήματος. Η προσωπικότητα και ο ανώτερος εαυτός μας είναι μέρη της ψυχής μας.

Η διαίσθηση μπορεί επίσης να επιτρέψει στην προσωπικότητα, μέσα από τον ανώτερο εαυτό της, να λάβει πληροφορίες από άλλες ψυχές υψηλότερου επιπέδου, ψυχές που δεν είναι η δική της ψυχή. Κάποιες πηγές καθοδήγησης πέρα από τον δικό μας ανώτερο εαυτό μπορεί να ακούγονται ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, για να το πούμε έτσι. Αυτό δεν είναι το ίδιο με την διαισθητική διαδικασία, είναι μια διαδικασία με την οποία λαμβάνουμε καθοδήγηση μέσα από διαισθητικά κανάλια.

Η λήψη πληροφοριών μέσα από διαισθητικά κανάλια είναι σημαντικά διαφορετική από τη λήψη πληροφοριών μέσα από διαισθητικές διαδικασίες. Η λήψη πληροφοριών μέσα από διαισθητικές διαδικασίες είναι σαν να ''μαγειρεύουμε στο σπίτι''. Η λήψη πληροφοριών από διαισθητικά κανάλια είναι σαν να ''παραγγέλνουμε απ' έξω''.

Η καθοδήγηση την οποία λαμβάνει ο πολυαισθητήριος άνθρωπος μέσα από διαισθητικές διαδικασίες και διαισθητικά κανάλια είναι εξίσου ζωτική για την ευημερία και την ανάπτυξή του όσο ο ήλιος και ο καθαρός αέρας. Μέσα από την διαίσθησή του, ο πολυαισθητήριος άνθρωπος καταφέρνει να κατανοήσει και να βιώσει την αλήθεια συνειδητά.

Τι είναι όμως η αλήθεια; 

Συνεχίζεται....

Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

GARY ZUKAV

Προηγούμενα...


Τεχνικές που ενεργοποιούν και πειθαρχούν τη διαίσθηση



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα