Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Μάθετε όλα όσα ξέρει η Google για εσάς


Μπορείτε να σκεφτείτε τη ζωή σας για μια μέρα χωρίς το Gmail σας, το youtube και τα google maps; Όχι; Ούτε η Google μπορεί χωρίς εσάς.
Αυτό ισχύει γιατί ο αμερικανικός κολοσσός, στη βάση του έχει ως επιχειρηματικό μοντέλο αυτό τωνδιαφημιστικών εσόδων. Και για να τα παράγει, χρησιμοποιεί όλα τα δεδομένα που εισάγετε (και είναι περισσότερα από όσα φαντάζεστε) για να προβάλλει στοχευμένες διαφημίσεις που θα πάρουν περισσότερα clicks.
Πόσες φορές έχετε στείλει ένα mail από φίλο που αναφέρει ότι είστε διακοπές πχ στο Πήλιο, μόνο και μόνο για να βομβαρδιστείτε στη διάρκεια της ημέρας με ξενοδοχεία στην περιοχή; Αν αναρωτιέστε το βάθος και το εύρος των προσωπικών σας δεδομένων που γνωρίζει ηGoogle, υπάρχει μία διαθέσιμη (και κάπως κρυμμένη) διαδικασία, και έχει ως εξής, σύμφωνα με άρθρο του Capital.gr:
  • Συνδέεστε με τον λογαριασμό σας (δηλαδή το Gmail σας)
  • Κατευθύνεστε στο λινκ https://history.google.com/history/
  • Κλικάρετε την επιλογή "all time"
Τώρα, αν θέλετε να διαγράψετε αυτά τα δεδομένα από τη βάση δεδομένων της Google, η εταιρεία θα σας το κάνει δύσκολο με δύο τρόπους:
-Θα σας προειδοποιήσει να μην το κάνετε
-Θα σας αφήσει να τα διαγράψετε μέρα-μέρα και όχι όλα μαζί.
Τώρα, αν κατευθυνθείτε στο κουμπί με τις τρεις οριζόντιες γραμμές στο πάνω αριστερά σημείο της οθόνης, θα βρείτε και τα υπόλοιπα στοιχεία που κρατούν οι υπηρεσίες της Google, όπως τα videos που έχετε δει στο Youtube. Ακόμα σημαντικότερα, θα δείτε όλα τα μέρη που έχετε επισκεφτεί, όπως τα έχουν καταγράψει οι συσκευές σας και το Google Maps. Τώρα, αν θέλετε να καταλάβετε τι όγκο δεδομένων διατηρεί η εταιρεία για εσάς, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τη λήψη τους στον υπολογιστή (download a copy of all your data).
Ετοιμαστείτε να τρομάξετε.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα