Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Κρίση πανικού.



Η κρίση πανικού, έχει γίνει μία μάστιγα, η οποία ολοένα και απλώνεται. Και οδηγεί αυτόν που την βιώνει σε καταστάσεις«παραλύω». Δηλαδή αυτός που βρίσκεται μέσα στην κρίση πανικού νιώθει να παραλύει όλο του το σύστημα. Και έτσι είναι. Αφού η κρίση πανικού γίνεται πόνος και μάλιστα ο πόνος αυτός μοιάζει πολλές φορές ίδιος με έναν οργανικό. Η κρίση πανικού εκδηλώνεται με την αλλαγή της ανάσας στην αρχή και ύστερα μας οδηγεί σε ένα μάγκωμα, μούδιασμα μέσα από διάφορους πόνους.


Όσοι δεν έχουν περάσει από αυτό το μονοπάτι, δεν μπορούν εύκολα να καταλάβουν στους άλλους αυτό το κομμάτι και την εκδήλωση της.
Πώς όμως γεννιέται η κρίση πανικού ?
Η κρίση πανικού λοιπόν αρχίζει να δημιουργείται, όταν εμείς αρχίζουμε να υποβιβάζουμε μία από τις βασικές εσωτερικές μας αρχές της συνείδησής μας. Ο τρόπος που υποβιβάζουμε την αρχή μας αυτή, συνήθως γίνεται για τους άλλους. Είτε αυτός ο άλλος είναι μία δουλειά- εργασία, όπου μας ζητούν να υποβιβάσουμε κομμάτια της συνείδησής μας. Είτε από μία κατάσταση που μας οδηγεί σε μία μόνιμη ντροπή.
Έτσι ο συναισθηματικός μας κόσμος έχει έναν μόνιμο πόλεμο και ο πόλεμος αυτός αρχίζει να δημιουργεί την υποδομή για τις κρίσεις πανικού.
Οπότε όταν πάσχουμε από κρίσεις πανικού, αρχίζουμε να αναζητούμε ποια από τις εσωτερικές βασικές μας αρχές πιέζεται και από ποια κατάσταση. Ύστερα αναζητούμε γιατί συμπιέζουμε και πιέζουμε τους εαυτούς μας να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση πίεσης.
Δημιουργούμε ένα ημερολόγιο στο οποίο καθημερινά αναζητούμε την κάθε μας πίεση και ύστερα με τον σοφό εσωτερικό μας εαυτό αναζητούμε λύση και τρόπο αλλαγής συμπεριφοράς από εμάς για μας.
Μη φοβάστε το περιβάλλον σας και οι άνθρωποί ότι δεν θα σας δεχτούν και ότι δεν θα καταλάβουν αυτή σας την ανάγκη για αλλαγή.
Παράλληλα μπορείτε να αναζητήσετε την αλλαγή στην ανάσα σας. Θα δείτε πως όταν υπάρχει μορφή πίεσης στους εαυτούς μας η ανάσα μας εκείνη την στιγμή αλλάζει. Και η αλλαγή της ανάσας μας δείχνει την ένσταση μας την εσωτερική. Εκεί σε αυτή την ανάσα φαίνεται η έναρξη του φόβου μας. Οπότε μπορούμε αυτόν τον φόβο πριν να εκδηλωθεί να τον συζητήσουμε με τον εαυτό μας και να εξηγήσουμε σε μας ότι όλα θα πάνε καλά.
Και παράλληλα μπορούμε καθώς κάνουμε όλη αυτή την παραπάνω διαδικασία να βάλουμε στην μέρα μας και μία προσευχή σε επανάληψη για να μας ενισχύσει.
Μία προσευχή που μπορούμε να κάνουμε χρήση είναι το Βασιλεύ Ουράνιε Παράκλητε, η οποία ενεργοποιεί το Άγιο Πνεύμα.
Μπορούμε επίσης να λέμε σε επανάληψη την ευχή :
«Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με».
Όταν λοιπόν νιώθουμε απειλή από τον δικό μας εσωτερικό φόβο μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας να εστιάζουμε στην ανάσα μας και να λέμε την ευχή ή το Βασιλεύ Ουράνιε Παράκλητε.
Το πότε και το πόσο θα κάνει να συνέλθει το εσωτερικό μας κομμάτι είναι πάντα σχετικό. Αυτό που είναι καλό να θυμάστε είναι πως για να δημιουργηθεί ένα δέντρο χρειάζεται αρκετός χρόνος. Δηλαδή οι κρίσεις πανικού δεν έρχονται από τη μία μέρα στην άλλη. Αλλά μετά από χρόνια πίεση και συμπίεση. Οπότε και από εμάς ο χρόνος που θα έχουμε αυτές τις προσευχές και όλο το παραπάνω για απαλλαγή από τις κρίσεις αυτές θα είναι ανάλογος.
Ίσως η πίεση να ξεκίνησε στα χρόνια του σχολείου μας και σταδιακά έφτασε να γίνει η σημερινή κρίση.
Όπως και να έχουν τα πράγματα το να βάλω οδηγό στην ζωή μου, ένα μόνιμο άδειασμα και την προσευχή το σίγουρο είναι ότι η ζωή θα αλλάξει προς το καλύτερο. Θα γίνει η ζωή μας, ένας Φωτεινός οδηγός αγάπης από εμάς για μας.

Αν παράλληλα νιώθουμε την ανάγκη και από την ενίσχυση ενός ειδικού γιατρού δεν είναι ντροπή να τον επιλέξουμε.

Δωροθέα 

Αναδημοσίευση από zefira21

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα