Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών: Τα μυστικά του Γκάλμπρεϊθ, οι οργανωτές της εκτροπής του 2015

Ο Οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ ήταν αυτός που είχε κληθεί από τον τότε υπουργό Οικονομικών Βαρουφάκη να υλοποιήσει το σχέδιο Β για επιστροφή στη δραχμή.  Φωτογραφία Ημερησία.
Ο Οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ ήταν αυτός που είχε κληθεί από τον τότε υπουργό Οικονομικών Βαρουφάκη να υλοποιήσει το σχέδιο Β για επιστροφή στη δραχμή. Φωτογραφία Ημερησία.

Του Γιώργου Πετράκη Ξαφνικά η αγωνία για το ποιος θα πληρώσει την νύφη του καταστροφικού Γ΄ Μνημονίου και της καταβύθισης της ελληνική οικονομίας με το εκ προμελέτης κλείσιμο των τραπεζών, αρχίζει να ανοίγει στόματα. 

Στην επέτειο του περίφημου δημοψηφίσματος με το οποίο ο κ. Τσιπρας έπαιξε την τύχη της χώρος σε μια ζαριά απλώς και μόνο για να εκκαθαρίσει εσωκομματικούς αντιπάλους του και να κοροϊδέψει έναν λαό προκειμένου να παραμείνει μερικού ακόμη μήνες στην εξουσία, άνοιξαν στόματα, που λέγοντας δικές τους «αλήθειες», επιχειρούν να καρφώσουν πρώην συντρόφους και συνοδοιπόρους για την καταστροφή που επήλθε στην χώρα. 

Τρείς παρεμβάσεις ξεχωρίζουν όμως: του Νίκου Παππά και του Νίκου Κοτζιά σε εκπομπή της ΕΡΤ και αυτή του Αμερικανού καθηγητή Γκάλμπρεϊθ ο οποίος συμμετείχε στον στενό πυρήνα της ομάδας που διαχειρίσθηκε την «διαπραγμάτευση» της πρώτης κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κατόπιν διαμόρφωσε το Σχέδιο Β που θα εφαρμόζονταν στην σύγκρουση με τους δανειστές. 

Οι κ. Παππάς και Κοτζιάς με συντονισμένο τρόπο επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον κ. Βαρουφάκη, κατηγορώντας τον όμως για κάτι εντελώς διαφορετικό από τα όσα του είχαν φορτώσει μέχρι τώρα: κατηγόρησαν τον πρώτο υπουργό οικονομικών της κυβέρνησης τους ότι τον Φεβρουάριο του 2015 πρότεινε τον συμβιβασμό με τους δανειστές και αποδοχή της ολοκλήρωσης του Β Μνημονίου επειδή «δεν ήθελε να φορτωθεί τις ευθύνες από μια χειρότερη κατάληξη…». 


Πέραν των όσων θα μπορούσε να πει κανείς για την ουσία αυτής της αποκάλυψης (το πόσα θα είχε γλυτώσει η χώρα και ο ελληνικός λαός, εάν έκλεινε τότε η αξιολόγηση του Β΄ Μνημονίου και δεν πηγαίναμε στο καταστροφικό δημοψήφισμα και στο Γ’ Μνημόνιο του κ. Τσίπρα) με τις δηλώσεις αυτές των δυο κορυφαίων υπουργών δίνεται η απάντηση για την άλλη μεγάλη αποκάλυψη του κ.Γκάλμπρεϊθ. 

Για το ποιοι βρίσκονταν πίσω από τα σχέδια πραξικοπήματος και εκτροπής που σχεδίαζε η ομάδα υπό τον Αμερικανό καθηγητή. Είναι γνωστό ότι μετά το δημοψήφισμα και την αποπομπή Βαρουφάκη επιχειρήθηκε να φορτωθούν στον ίδιο, τα Σχέδια Β, ο Γκάλμπρεϊθ και διάφοροι άλλοι περιθωριακοί στους οποίους είχε παραδώσει τις τύχες της χώρας η κυβέρνηση. 

Όμως όπως αποκαλύπτουν τώρα οι κ.Παππάς και Κοτζιάς, ο κ. Βαρουφάκη ήταν αυτός που πρότεινε τον συμβιβασμό τον Φεβρουάριο του 2015. Όταν η πρόταση του αυτή απορρίφθηκε (με την γνωστή υπαναχώρηση της κυβέρνησης από το συμβιβαστικό κείμενο το οποίο είχε αποδεχθεί στο πλαίσιο του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015 ),αυτομάτως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για την επεξεργασία του Σχεδίου Β. 

Συνεπώς το Σχέδιο πραξικοπήματος και εκτροπής διαμορφώθηκε όχι με ευθύνη του κ. Βαρουφάκη, αλλά όπως ομολογούν εμμέσως τα δυο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, από το Μέγαρο Μαξίμου που απέρριψε το ενδεχόμενο συμβιβασμού με τους δανειστές. 

Από την στιγμή εκείνη και λαμβάνοντας ως δεδομένη φυσικά την ειλικρίνεια των αποκαλύψεων των κ. Παππά και Κοτζιά είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την καταστροφή που ακολούθησε και την οποία βιώνουμε σήμερα. 

Κάποια στιγμή ακόμη και όσοι ενεργοποίησαν τον μηχανισμό για την διαμόρφωση του Σχεδίου Β, αντιλήφθηκαν ότι το πραξικόπημα δεν θα μπορούσε να επιβληθεί χωρίς τον κίνδυνο για εμφύλια σύρραξη.. 

Και έτσι επιστρατεύθηκε η ήπια εκδοχή του σχεδίου εκτροπής: το δημοψήφισμα με το απατηλό ερώτημα ,σε έναν λαό που δεν είχε διαβάσει καν το κείμενο που του ζητούσαν να απορρίψει, χωρίς να γνωρίζει ποιο ήταν το εναλλακτικό σχέδιο που του πρότεινε η κυβέρνηση. 

Στην πρώτη επέτειο της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης στην σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία, τα στόματα ανοίγουν και λέγοντας τις «δικές» τους αλήθειες ,βάζουν μικρές ψηφίδες ,που συμπληρώνουν όμως την μεγάλη εικόνα.

Έτσι και τώρα, από τον κ. Κοτζιά, τον κ. Παππά και τον Γκάλμπρεϊθ μαθαίνουμε ποιος έδωσε το πράσινο φως για την διαμόρφωση του Σχεδίου πραξικοπήματος και εκτροπής . 

Και πως γλυτώσαμε από αυτό, πληρώνοντας βαρύτατο κόστος: ένα καταστροφικό δημοψήφισμα, το κλείσιμο των τραπεζών και ένα Γ΄ Μνημόνιο. Αυτό που φέρει την υπογραφή των κ. Τσίπρα και Καμμένου…

mignatiou


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα