Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Πώς να πιεις χωρίς hangover: 5 tips για να το αποτρέψεις

Πώς να πιεις χωρίς hangover: 5 tips για να το αποτρέψεις

Είναι καιρός να παραδεχτούμε πως κατά καιρούς, πίνουμε λίγα ποτηράκια παραπάνω, και γυρνάμε σπίτι ολίγον τι μεθυσμένοι. Τι κάναμε λάθος και υποφέρουμε από hangover;
Αν πιάνεις τον εαυτό σου να ξυπνά όλο και πιο συχνά σε άγνωστα μέρη (α πα πα), αν ανοίγεις τα μάτια σου στο δικό σου κρεβάτι αλλά δεν θυμάσαι τι έκανες το προηγούμενο βράδυ, αν τα πρωινά της Κυριακής βλέπεις τον κόσμο γύρω σου να γυρίζει, σαν να είσαι ο Ζακ ο Γαλιφιανάκης στον ρόλο που τον έκανε νούμερο ένα λατρεία επί της Γης, ήρθε η ώρα να κρατήσεις σημειώσεις.
Πάψε να αναρωτιέσαι “τι στο καλό έκανα και μέθυσα”, να απορείς “πόσο ήπια πάλι χθες” και να δίνεις στον εαυτό σου τις γνωστές, ψεύτικες υποσχέσεις του τύπου “δεν βάζω ξανά στο στόμα μου αλκοόλ”. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα, ώστε την επόμενη φορά που θα βγεις έξω, όταν ξεστομίζεις τα πρώτα “στην υγειά μας”, να είσαι βέβαιος ότι θα θυμάσαι να διηγηθείς τη συνέχεια, το επόμενο πρωί.

Προσπάθησε να αποφύγεις τα ζαχαρούχα ποτά

Τα ποτά με ζάχαρη είναι δελεαστικά, χωρίς αμφιβολία, καθώς είναι ιδιαίτερα εύγευστα. Ωστόσο, αυξάνουν τον κίνδυνο της μέθης, ειδικά όταν πρόκειται για ανάμεικτα ποτά, όπως τα γνωστά σε όλους cocktails. Ο λόγος; Εξαιτίας της ασυναγώνιστης γεύσης τους, τα (κατα)πίνουμε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα πριν το καταλάβουμε, να έχουμε "ξεφύγει". Επιπλέον, η κατανάλωσή τους ανεβάζει απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Και μάντεψε τι σε "χτυπάει" την επομένη όταν το σάκχαρο πέσει και πάλι απότομα... Σωστά, ο πονοκέφαλος.

Μετά από κάθε ποτό, να απολαμβάνεις ένα ποτήρι νερό

Ένα ποτήρι καθάριο, μεταλλικό νερό ή μία σόδα μετά από κάθε ποτήρι αλκοόλ, αποτρέπει την αφυδάτωση και την εξάντληση των ηλεκτρολυτών μας και στέκεται εμπόδιο μπροστά στα συμπτώματα του κλασικού hangover της επομένης. Άσε που εναλλάσσοντας νερό/σόδα και αλκοόλ, επιβραδύνεις την ταχύτητα κατανάλωσης του δεύτερου. Εκτός αν έχεις βρει τρόπο να πίνεις ταυτόχρονα από δύο ποτήρια. Σε αυτήν την περίπτωση, τα σέβη μας και καλή τύχη.

Πριν πιεις, φάε ένα σνακ

Δοκίμασε ένα - δύο κράκερ με τυρί, ένα τοστ ή κάποιο παρόμοιας σύστασης σνακ. Η λογική είναι να γεμίσεις το στομάχι σου, ώστε να χτίσεις εμπόδια στη ροή της εισόδου του αλκοόλ στον οργανισμό σου. "Καλύπτοντας" τα τοιχώματα του στομάχου, επιβραδύνουμε την πορεία του αλκοόλ στο αίμα. 

Πιες "καθαρό" ποτό

O γενικός κανόνας είναι να μένεις μακριά από ποτά με χρώμα, όπως ουίσκι, κονιάκ ή μπράντι, αν ξέρεις ότι είναι πιθανό να πιεις πάνω από ένα - δύο ποτηράκια (δεν κρίνουμε κανέναν εδώ). Ο λόγος είναι ότι από τη φύση τους περιέχουν περισσότερα υποπροϊόντα της αλκοολικής ζύμωσης, τα οποία "πυροδοτούν" εκτός από τη γεύση τους και το δικό σου hangover, αν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες. Προτίμησε λευκά ποτά, όπως η βότκα (μην πιστέψεις, πάντως, ότι τέτοια ποτά σε αφήνουν στο απυρόβλητο και αρχίσεις να τα κατεβάζεις ασταμάτητα). Επιπλέον, πες “όχι” στο πολύ κόκκινο κρασί, το οποίο είναι γνωστό για τους "κακούς" πονοκεφάλους που προκαλεί.
Τώρα, για τις "μπόμπες" λίγα μπορείς να κάνεις, αν δεν είσαι αρκετά γνώστης για να τις "μυριστείς". Προσπάθησε να μένεις μακριά από ύποπτα μπαρ, να βλέπεις από ποια μπουκάλια σου βάζουν ποτό και να εύχεσαι να είσαι τυχερός. Η καλύτερη λύση είναι να έχεις ένα δικό σου, αγαπημένο ποτό, το οποίο να ζητάς με το όνομά του και να μπορείς να ξεχωρίσεις αμέσως αν είναι καθαρό ή όχι.

Πιες χυμό φραγκόσυκου

Αν όλα έχουν αποδειχθεί μάταια, το φραγκόσυκο μπορεί να σταθεί στο πλάι σου μετά τη μεγάλη βραδιά, αν σταθείς πλάι του πριν πιεις. Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, ο χυμός του φραγκόσυκου, αν καταναλωθεί 2-5 ώρες πριν την κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του hangover όπως η ναυτία και η ξηροστομία, και γενικά, να μειώσει τις πιθανότητες να υποφέρεις από hangover στο ήμισυ.
Ιδού, λοιπόν, ο τρόπος να μειώσεις τις πιθανότητες να υποφέρεις από hangover, την επόμενη φορά που θα βγεις για ποτάκι. Αν και μεταξύ μας, μάλλον μπορείς να το αποφύγεις εντελώς, με ένα μόνο βήμα: Να ξέρεις πότε να αφήσεις κάτω το ποτήρι. Για τον καθένα τα όρια είναι διαφορετικά, αλλά για έναν μέσο άνδρα αυτό σημαίνει όχι περισσότερο από ένα ποτό ανά ώρα και για μία μέση γυναίκα όχι περισσότερο από μισό ποτό ανά ώρα. Και σίγουρα, όχι πάνω από 4 ώρες "βουτηγμένοι" στο αλκοόλ.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα