Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ: «Εγώ είμαι το φως του κόσμου. […] Πριν γίνει ο Αβραάμ, εγώ είμαι».

Πάλι λοιπόν ο Ιησούς μίλησε προς αυτούς, λέγοντας: «Εγώ είμαι το φώς του κόσμου. Όποιος ακολουθεί εμένα, δεν θα περπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως της ζωής».
Είπαν λοιπόν οι Ιουδαίοι προς αυτόν: «Δεν είσαι ακόμα πενήντα ετών, και είδες τον Αβραάμ?».
Είπε προς αυτούς ο Ιησούς: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, πριν γίνει ο Αβραάμ εγώ είμαι».
ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ

Οι λέξεις του Ιησού «εγώ είμαι», στο πλαίσιο αυτού του εδαφίου, αναφέρονται στην κατά Χριστόν Συνειδητότητα – την υποκείμενη Νοημοσύνη του σύμπαντος. Το «φως του κόσμου» αναφέρεται στη Συμπαντική Ενέργεια, τον Λόγο ή Άγιο Πνεύμα, το οποίο διαποτίζει το υλικό σύμπαν, δίνοντας σε όλα τα όντα και τα αντικείμενα μέσα σ’ αυτό τη ζωή της νοήμονος δονητικής δύναμης – από το κάθε άτομο και μόριο μέχρι τους σοφούς, που εκδηλώνουν αυτή τη νοήμονα ζωή σύμφωνα με την εξελικτική δυνατότητά τους.
Ο υλικός κόσμος αναφέρεται στις Γραφές και της Ανατολής και της Δύσης ως «σκοτάδι» γιατί μέσα σ’ αυτό η φωτοβόλα ουσία του Πνεύματος όλων των πραγμάτων είναι συσκοτισμένη. Με βαθύ διαλογισμό ο πιστός αποκτά τη θεϊκή αντίληψη του πνευματικού ματιού του στο κέντρο της κατά Χριστόν Συνειδητότητας που βρίσκεται στο μέτωπο. Στο φως αυτού του «μονού ματιού» το σκοτάδι της αυταπάτης διασκορπίζεται. Βαδίζει πλέον σ’ έναν κόσμο που δεν είναι πια ένα περιβάλλον χονδροειδούς ύλης, αλλά μια εκπληκτική δομή φωτεινής συμπαντικής ενέργειας και νοημοσύνης.
Όσον αφορά τον Αβραάμ, ο Χριστός ουσιαστικά είπε:
«Αλήθεια, με την αιώνια, πάντα παρούσα κατά Χριστόν Συνειδητότητα μέσα μου, δεν διακρίνω κανέναν διαχωρισμό μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος στη συνειδητότητά μου του Αιώνιου Τώρα, η οποία έχει επίγνωση όλων των συμβάντων πριν την εποχή του Αβραάμ, όλων των συμβάντων μετά απ’ αυτόν, και όλων όσων θα συμβούν στην αιωνιότητα».
Στην κατά Χριστόν Συνειδητότητα του Ιησού, οι διαχωρισμοί του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος ήταν εκμηδενισμένοι.

ΧΡΙΣΤΟΣ: ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ

Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς: «Εγώ είμαι η οδός, και η αλήθεια, και η ζωή. Κανένας δεν έρχεται προς τον Πατέρα, παρά μόνο μέσω εμού. Εάν γνωρίζετε εμένα, και τον Πατέρα μου θα γνωρίσετε».
Εξηγώντας αυτά τα εδάφια, ο σεβάσμιος γκουρού μου Σρι Γιουκτέσβαρτζι είπε: «Ο Ιησούς δεν εννοούσε ποτέ ότι αυτός ήταν ο μόνος Υιός του Θεού, αλλά ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να φτάσει στο απεριόριστο Απόλυτο, τον υπερβατικό Πατέρα πέρα από τη δημιουργία, αν προηγουμένως δεν έχει εκδηλώσει τον “Υιό” ή την ενεργή κατά Χριστόν Συνειδητότητα μέσα στη δημιουργία. Ο Ιησούς, ο οποίος είχε επιτύχει να είναι ολοκληρωτικά ένα μ’ αυτήν την κατά Χριστόν Συνειδητότητα, ταύτισε τον εαυτό του μ’ αυτήν διότι το εγώ του είχε προ πολλού εξαλειφθεί».
Η κατά Χριστόν Συνειδητότητα που ήταν παρούσα μέσα στον Ιησού, και μέσα σε όλη τη δονητική δημιουργία και τα φαινόμενα, είναι το νοούμενο, «η αλήθεια», η πρωταρχική υπόσταση και ουσία της ζωής των πάντων μέσα στη δημιουργία. Κανένα ανθρώπινο ον που αποτελεί μέρος της δονητικής δημιουργίας δεν μπορεί να φέρει τη συνειδητότητά του στο επίπεδο της Συμπαντικής Συνειδητότητας, «στον Πατέρα» –η οποία βρίσκεται πέρα από τη δονητική δημιουργία και την εγγενή κατά Χριστόν Συνειδητότητα– αν πρώτα δεν έχει βιώσει την εμποτισμένη με τον Χριστό Συμπαντική Δόνηση, ή Άγιο Πνεύμα, που εκδηλώνει τη δονητική δημιουργία, περνώντας μετά μέσω της αντανάκλασης του Θεού της κατά Χριστόν Συνειδητότητας.
Με άλλα λόγια, για να «έρθει [κάποιος] προς τον Πατέρα» κάθε ανθρώπινη συνειδητότητα πρέπει να διευρυνθεί και να φτάσει πρώτα στη συνειδητοποίηση της Συμπαντικής Δόνησης, και μετά να γνωρίσει την κατά Χριστόν Συνειδητότητα για να φτάσει στη Συμπαντική Συνειδητότητα.
Ο Ιησούς συνέχισε λέγοντας ότι όλοι όσοι τον είχαν «γνωρίσει» (είχαν έρθει σε επαφή με την κατά Χριστόν Συνειδητότητα μέσα του) θα έπρεπε να συνειδητοποιήσουν ότι αυτόματα είχαν έρθει σε επαφή και με τη Συμπαντική Συνειδητότητα (τον «Πατέρα»), διότι η Συμπαντική Συνειδητότητα και η μία και μονογενής αντανάκλασή Της που είναι πανταχού παρούσα στη δημιουργία –η κατά Χριστόν Συνειδητότητα– είναι ένα.
Εδώ ο Ιησούς εξήγησε με σαφήνεια ότι ο εσωτερικός Εαυτός του είναι Πνεύμα. Ποτέ δεν έδωσε έμφαση στο σώμα του, πάντα τόνιζε το πανταχού παρόν Πνεύμα μέσα στο σώμα.

 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα