Πράσινο τσάι: Tα φύλλα της καρδιάς
Η ευεργετική του επίδραση στη μείωση των λιπιδίων στο αίμα οφείλεται στα φλαβονοειδή που περιέχει και ειδικά στις κατεχίνες. Έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την οξείδωση της «κακής» (LDL) χοληστερίνης, που έχει συσχετιστεί με τον κίνδυνο εμφάνισης αθηροσκλήρωσης, ενώ παράλληλα εμποδίζει την απορρόφησή της από το έντερο. Μικρότερη επίδραση στη χοληστερίνη έχει φανεί ότι έχει και το μαύρο τσάι. Μάλιστα, αμερικανική έρευνα έδειξε ότι μπορεί να μειώσει τα λιπίδια του αίματος έως και 10% σε μόλις 3 εβδομάδες.
Στο φλιτζάνι: Ρίχνουμε 1 κουταλάκι τσάι σε 1 φλιτζάνι με βραστό νερό, το αφήνουμε για 5-10΄ και έπειτα σουρώνουμε. Πίνουμε μέχρι 2 φλιτζάνια καθημερινά.
Προσοχή: Να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση, επειδή λόγω της καφεΐνης που περιέχει μπορεί να προκαλέσει αύξηση της πίεσης και ταχυκαρδίες.