Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει… χέζε ψηλά κι αγνάντευε!

Χθεσινή φωτό... Αττική
Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει…
Να όμως που δεν μύρισε καλοκαίρι. Μύρισε σκόνη από την Αφρική που ήρθε για να μείνει. Καμιά βδομάδα και… βλέπουμε…
Αφού φάγαμε μερικές επελάσεις από τη Σιβηρία που εξαφάνισαν τις Αλκυονίδες μέρες, τελικά ανέβηκε το θερμόμετρο σε πιο νορμάλ για τα Ελληνικά χειμερινά δεδομένα. Είδαμε και 2-3 μέρες ήλιο όταν δεν ψέκαζαν, κάτι που έχει γίνει καθημερινό σπορ. Εκεί σταμάτησε και το “Άνω Κάτω”, δηλαδή το τεχνητό κατέβασμα του Βορρά προς τον Νότο.
Τώρα το πάμε ανάποδα, δηλαδή “Κάτω Άνω”. Άρχισε η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, αυτό το “σπάνιο και ανοιξιάτικο” φαινόμενο που συνέβαινε αραιά και που και διαρκούσε ελάχιστα, ενώ τώρα κάνει αρμένικες βίζιτες. Είπαν θα έχει ισχυρούς νοτιάδες, γι’ αυτό. Δεν ξέρω τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά εδώ στο Βόλο, ούτε ισχυρούς νοτιάδες έχουμε, ούτε καν καθαρόαιμους για να δικαιολογείται τέτοιος χαμός. Άπνοια, ψιλόβροχο, χάθηκε ο ήλιος και η νοτισμένη ατμόσφαιρα δεν μυρίζει καλοκαίρι αλλά αφρικάνικη σκόνη. Ο Φλεβάρης δεν φλέβισε, εμείς κοντεύουμε να κόψουμε φλέβες!

Τώρα, λοιπόν, ήρθε η σειρά οι μάζες της Αφρικής να ανέβουν πάνω, κουτουπώνοντας και πάλι τις νότιες χώρες της Ευρώπης, τις ίδιες ακριβώς που πριν είχαν πλακώσει οι επελάσεις από τη Ρωσία. Οι άλλες χώρες καλά κρατούν.
Περιέργως, είναι η ίδια διαδρομή που έφερε τους χιονιάδες αυτή που τώρα ακολουθεί η σκόνη:
Το “χέζε ψηλά κι αγνάντευε” έχει ρίζες από την εποχή  της τουρκοκρατίας, από τους αρματωλούς και τους κλέφτες, οι οποίοι κυνηγημένοι από τους Τούρκους έπρεπε να βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση και εγρήγορση, ακόμα και στις πιο προσωπικές τους στιγμές. Η εν λόγω φράση λέγεται ότι χρησιμοποιούνταν από τους συντρόφους  για να υπενθυμίζεται  η ανάγκη να έχουν «τα μάτια τους ανοιχτά», αλλά και  να επιλέγουν σημεία με καλή ορατότητα, ώστε να βλέπουν ευκολότερα τους εχθρούς.
Τη σήμερον θα μπορούσε επίσης να φανεί χρήσιμο, έχοντας το νου σε αυτό που γίνεται στους ουρανούς. Σαν πολύ σκυφτό το έχει ο Έλληνας το κεφαλάκι, δεν νομίζετε; Κι αυτοί που ξέρουν αλλά ευκολύνονται να λένε δεν γίνεται τίποτα, κι αυτοί που καμώνονται ότι δεν ξέρουν ή δεν πιστεύουν ότι “κάτι τρέχει με τον καιρό” ή ότι “οι ψεκασμοί είναι θεωρίες συνωμοσίας”.
Τελικά είναι απλά θέμα χεσίματος. Ή θα συνεχίσουμε να καθόμαστε να μας χέζουν εξ ουρανού αδιαμαρτύρητα, ή θα σηκώσουμε κεφάλι αποκτώντας την παλιά “κίνηση και εγρήγορση” εκείνων που δεν ήθελαν να τους σκιάζει η φοβέρα και να τους πλακώνει η σκλαβιά.
Το μάννα εξ ουρανού τέλος! Κάτι άλλο πέφτει τώρα…


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα